Joulutontun kalenterin toteutus

Suunnittelen joulukalenteria pienokaiselleni, poika reilu puolitoista v.

Sellainen omatekoinen juttu, tonttu jättäisi lahjapussi aamulla. Ei vaan tuu mieleen, mitä pikkuesineitä voisi tuon ikäiselle laittaa ilahduttamaan?! En nimittäin haluaisi joka päivän joulukuussa olevan suklaa- tai karkkipäivä.

Oletteko tehneet omatekoista joulukalenteria? Miten olette toteuttaneet joulukalenterin pikkulapselle? Jos aikaa olisi, ompelisin punaisesta kankaasta taustan ja siihen 24 pussukkaa, mutta taitaa jäädä ainakin tänä vuonna haaveeksi...

Jakakaa kokemuksia, vinkkejä ja jouluperinteitä! :wave:
 
Ostin joskus aikanaa valmiin kalenterin jossa pienet (lue: liian pienet) pussit. Vaikea niihin on joskus tavaraa keksiä mutta ensin karkkipäiville karkit, muihin sit tarroja, pikkuleluja esim nyt nuo pet shopit kiinnostaa. Tytölle hiuslenkkejä yms. Jos hyviä vinkkejä niin minäkin otan vastaan! :wave:
 
Isommalle voi just ajatella tavaroina esim. helmiä, pinnejä, tarroja, tatuointeja, samoin myös ehkä twistnaru. Tosin itse laitan väritettäviä tonttujen kuvia jonka lisäksi lorun, laulun tai tehtävän esim. askarteluohje. Mahtuu pienempäänki pussiin.
 
Yllättävän isot pussit pitää olla, jotta sinne mitään mahtuu.

Mä tein 2.5:lle nyt joulukalenterin. Luukkujen koko hieman vaihtelee, mutta 10cm*10cm on vissiin pienimpiä. Pohjana beige kangas, luukut siis lappuja johon on tikattu numerot ja koko komeus siis kiinni taskuina pohjassa.

Sisällöstä saa turhan helposti liian kalliin, huomasin sen. Meillä on tarroja, pieniä legoukkeleita ja yksi isompi legokokonaisuus palasteltuna useammalle päivälle. Esim FB Littlepeople ukkelipakkaus voisi olla myös helppo pistää palasiksi. Jollekin päivälle oli muistaakseni toimintaa eli piparinkuva. Pelikortit. Minikirjaa vielä mietin (niitä kahden euron). jotain säästettyjä pääsiäismunaylläreitä. Brio-junaradan vaunu (sinä päivänä voisi leikkiä junalla...). Jouluaattona on isompi paketti isompia Hama-helmiä.

Ilmapallon (tyhjän) voisi ehkä pistää johonkin.

Ensi vuonna voiis olla pikkuautojakin, värikyniä ja ehkä niitä karkkeja.
 
Meille ei tuo 1-v saa "tavara" kalenteria vain sellaisen missä on kuvia. Isompi saa tavara kalenterin.... legoja, kiiltokuvia ja just niitä nameja. Viimevuonna oli pikkufikuureja (minni, mikki....) ja kalliiksi tuli ;)
 
meillä ollu tekemis kalenteri, Piparimuotti tarkottaa piparin leipomista, joku leikkiloru esim. harakka huttua keittää sen tekemistä , pahville laitettu kirja kirjastoa ja uimapuku uimahallia jne.... Täytyy vaan olla tarkkana että jaksaa/pystyy varmasti tehdä juuri sinä päivänä sitä mitä on pussiin pannut. Kamalasti ei kannata etukäteen suunnitella mikä päivä tehdään mitäkin vaan edellisenä iltana laittaa, silloin on varminta että homma onnistuu minkä on suunnitellut...
 
Kivoja vinkkejä, kiitos! Toi tekeminen olisikin kaikkein hauskinta, siinä joulufiiliskin löytyy ihan itsestään. Täytyy vaan olla varma, että aika riittää suunnitteluun ja toteutukseen. Täytyypä ottaa vaikka tip tap -joululaulu heti opeteltavaksi, niin jouluna piisaa musiikkiesitystä! Kuva- ja värityskortit kanssa kiva idea, vois vaikka ruveta etsimään sopivia joululoruja... :xmas: