Joululahjojen reseptejä ;)

  • Viestiketjun aloittaja riddler
  • Ensimmäinen viesti
Tässä muutama ohje, ja sithän on noita karkkejakin joita voi laittaa purkkiin.

Marinoidut valkosipulinkynnet

3-4- kokonaista valkosipulia
vettä

Liemi:
1,5 dl etikkaa
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
pala inkivääriä
6-8 musta/valkopippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
oreganoa

1. Kiehauta valkosipulit ja kuori kynnet.
2. Kiehauta liemen aiheet ilman öljyä ja oreganoa.
3. Lisää joukkoon valkosipulin kynnet.
4. Anna kiehua viisi minuuttia.
5. Siirrä kynnet tölkkeihin, poista liemestä mausteet.
6. Kaada myös se tölkkeihin.
7. Lisää myös öljy ja oregano.
8. Anna maustua viikon verran välillä ravistellen.

Hunaja-ananas

ananas
hunajaa
kookoshiutaleita

1. Leikkaa ananas neljään lohkoon, poista kova keskiosa.
2. "Fileeraa" hedelmäliha irti kuoresta.
3. Viipaloi se lohkoiksi.
4. Laita lohkot takaisin kuoren päälle.
5. Kaada päälle mikrossa sulatettua hunajaa ja kookoshiutaleita.
6. Kypsennä mikrossa muutama minuutti.

Tuhti konjakkisinappi

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kuumaa vettä
2 rkl etikkaa
½ tl suolaa
loraus konjakkia

1. Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri hyvin.
2. Lisää kuuma vesi, etikka ja loraus konjakkia.
3. Mausta suolalla.
4. Hauduttele tunnin ajan hiljaisella tulella.

Aika tuhti hunajasinappi

2 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
1 tl perunajauhoja
2 kananmunaa
2 rkl etikkaa
suolaa

1. Sekoita etikkaa lukuun ottamatta kaikki aineet kattilassa.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Nosta jäähtymään.
4. Lisää etikka.

Tikkunekut

50 g voita
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 dl siirappia
tummaa kaakaota

1. Sulata rasva kattilassa.
2. Lisää sokeri koko ajan sekoittaen.
3. Anna sokerin sulaa, lisää kerma ja sekoita kunnes seos kiehuu.
4. Lisää siirappi ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes seos ruskistuu.
5. Ripottele kaakaojauhe siivilän läpi.
6. Kokeile oikea sakeus, tipauttamalla tilkka seosta viileään veteen.
7. Täytä muotit seoksella ja vie kylmään jäähtymään.

Kermakaramellit

½ l kuohukermaa
400 g sokeria
1 dl siirappia

1. Kaada aineet kattilaan.
2. Anna kiehua hiljaisella tulella.
3. Ota seosta lusikkaan ja upote se kylmään veteen, jos seos hyytyy kaada se voideltuun vuokaan ja hyydytä kylmässä.

Appelsiinimarmeladi

4 appelsiinia
1 sitruuna
½ kg hillosokeria

1. Pese ja liota appelsiineja lämpimässä vedessä muutama tunti.
2. Kuori yhden appelsiinin kuori.
3. Suikaloi se marmeladiin.
4. Sitruuna ja muut appelsiinit kuoritaan, valkoinen osa ja siemenet poistetaan.
5. Hedelmäliha soseutetaan yleiskoneella.
6. Sose kaadetaan kattilaan hillosokerin kanssa.
7. Keitetään noin 10-15 minuuttia.
8. Marmeladi kaadetaan purkkiin.
9. Annetaan jäähtyä.



 

Yhteistyössä