Jos menet ravintolaan syömään

vierailija
Pääruoan ja jälkiruoaksi usein kuppi kahvia. Olen ottanut yleensä lihaa (fileetä, pippuripihviä.....) tai satunnaisesti kalaa. Nyt foodmap ruokavalio rajaa sitä mitä voi syödä mutta viimeksi söin porkkanarisottoa, joka oli todella hyvää.
Pääsääntöisesti olen syönyt jotain sellaista, mitä harvemmin tulee laitettua kotioloissa.
 
Riippuu listasta.

Useimmiten syön kaksi annosta. Alkuruoan ja pääruoan tai pääruoan ja jälkkrin. Mut jos on vain ihan pieni nälkä niin saatan mennä alkuruoalla ja jälkkärillä.


Koko menyyn otan vain jos on tarkoitus viettää ravintolassa seurustellen aikaa pitkään.
 
vierailija
Pääruoan ja jälkiruoaksi usein kuppi kahvia. Olen ottanut yleensä lihaa (fileetä, pippuripihviä.....) tai satunnaisesti kalaa. Nyt foodmap ruokavalio rajaa sitä mitä voi syödä mutta viimeksi söin porkkanarisottoa, joka oli todella hyvää.
Pääsääntöisesti olen syönyt jotain sellaista, mitä harvemmin tulee laitettua kotioloissa.
Kahvi pois jos vatsaongelmaa.. Tee on parempi vaihtoehto
 
vierailija
Ei ole varaa mennä niin hienoon ravintolaan, missä olis mitään monen ruokalajin aterioita. Eikä meillä ole, kun kaksi pizzeriaa kylässä, joissa syön yleensä jonkun pihvin, jos sinne eksyn syömään. Todella harvoin syön pizzaa. Ateriaan kuuluva salaattipöytä on vähän niin kun sitten se "alkuruoka". Jälkkäriä ei edes listoilla ole. Kahvia saa kyllä.
 
Jaa juu. Ja mitä syön.

Vaikea! Pitäisi nähdä ruokalista niin osaisin päättää.

Mut pihvejä harvemmin, koska niitä saa edullisemmin tehtyä kotona. Sama pastalle ja risotoille. Pitsaa otan vain pitseriassa.

Usein otan jotain uutta ja erilasta. Vaikka pitkään haudutettuja porsaanposkia. Tai friteerattua vuohennjuustoa hillolla. Tai ruokaisan salaatin missä on jotain yllättävää.
 
Kunnon pihviä syön listalta.😎

Buffassa on vain leivitettyä ohutta lättyä tai aromivahvennekastikkeessa killuvia mukalihoja.😬
Paitsi Cantina Westissä (lopettanut valitettavadti toimintansa) tai muissa pihviravintoloissa.👍
 
vierailija
Riippuu ravintolasta, nälän määrästä ja tilanteesta. Yleensä alkuruoka ja pääruoka, joskus myös jälkkäri.
Yleensä syön jotain lihaa tai kalaa. Monesti myös hampurilaisen, jos on hyviä vaihtoehtoja. Alkuruokana yleensä keitto tai joskus etanat, jos on tarjolla.
Jälkkäreitä en kovin usein ota, kun yleensä se yhdeksän euron suklaakakku on sellainen mitättömän pieni pala kakkua, jonka kyljessä on lusikallinen jäätelöä ja yksi mansikka. Ei ole minusta hintansa arvoinen. Mieluummin
maksan sen 9 euroa drinkistä (esim. pina colada tai irish coffee sopii hyvin jälkkäriksi).
 
vierailija
Riippuu tilanteesta, mutta yleensä pääruoka ja jälkiruoka. Alkuruoka vaatii vähän hienompaa tilannetta. Tosin usein etnoravintoloissa tulee tilattua alkuruokiakin ihan vain sen takia, että saa maisteltua ko. etnisen keittiön tarjontaa laajemmalla skaalalla. Silloin tilataan useita annoksia ja maistellaan niitä ristiin muiden ruokailijoiden kanssa.
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM
vierailija
Yleensä vain pääruuan. Harvemmin jaksaa syödä jälkiruokaa, vaikka ne pieniä onkin. Yleensä tulee tilattua joku kanaruoka ja kasviksia. Joskus alkuruuaksi vaikka valkosipulileivät tms
 
vierailija
Riippuu hyvin paljon tilanteesta ja ravintolasta. Jälkiruokaa otan harvoin, mutta palan painikkeeksi saatan ottaa espresson, ja toki jos on erityistilaisuus kyseessä, niin jonkun pienen digestiivin ehkä. Etnisissä ravintoloissa on kiva ottaa monta pientä maisteltavaa annosta, kuten yllä todettiin. Viimeksi juuri yhdessä helsinkiläisessä ravintolassa, joka on ns. julkkiskokin perustama.
 
vierailija
Tosi moni ottaa pääruoka+jälkkäri. Minusta taas jälkkäri ei yleenäs kannata ravintolassa, kun se on (yleensä) hintalaatusuhteelta kämänen, eli saat kympillä pikkiriikkisen annoksen. Toki kinuskissa pitää aik´na vetää friteerattua banaania ja jätskiä, mutta se on poikkeus. Ns. fine dining -paikassa harvemmin otan jälkkäriä.
 
vierailija
Tosi moni ottaa pääruoka+jälkkäri. Minusta taas jälkkäri ei yleenäs kannata ravintolassa, kun se on (yleensä) hintalaatusuhteelta kämänen, eli saat kympillä pikkiriikkisen annoksen.
Mutta se kruunaa aterian.
Viimeksi otettiin kiinalaisessa kolmen ruuan menu ja sitten sanottiin ettei tarvitse jälkiruokaa tuoda kun ei jakseta syödä. Enkä heidän ainoasta jälkkäristä tykkääkkään; banaania ja jäätelöä. Ei kiitos.
 
vierailija
Alkuruoka 10 euroa + pääruoka 30 euroa + jälkkäri 10 euroa + viinilasillinen 10 euroa.

Tämä on se ravintolaruokailun todellisuus Suomessa. Ja usein se ruoka ei edes ole kovin kummoista.

Melkoinen kroisos saa olla, jos varsinkin perheen kanssa menee ulos syömään.
 
vierailija
Kirjoittajia on ilmeisesti ympäri Suomea niinpä laittakaa tänne suosikkiravintoloita, joissa hyvä ruoka. Listaan muutamia Oulu, ravintola Uleåborg 1881, Jyväskylä, ravintola Kissanviikset, Rauma, Wanhan Rauman kellari, Pori, Bucco ja Reposaari ravintola Merimesta, Tampere, Näsinneula. Laittakaa lisää.
 

Yhteistyössä