Jos lopetan lääkkeiden syömisen niin mitä mahtaa tapahtua?

  • Viestiketjun aloittaja "Marika"
  • Ensimmäinen viesti
Kyyninen lääkäri
Ei välttämättä pitkiin aikoihin oireita verensokerista tms. Suonet menee tukkoon nopeammin, isot ja pienet, siinäpä se. Mitä siitä sitten seuraa ja millä aikataululla, riippuu sitten 1) sun taustariskeistä (miksi aloitettu, esim. sairastettu verisuonitapahtuma vs. tyypin 2 diabetes ilman liitännäissairauksia, tupakoitko jne.) 2) tauon kestosta 3) tuurista. Voit porskuttaa vuosia ilman suurempia ongelmia. Huonolla tuurilla pasahtaa sit joku aivoinfarkti tms. jonka jälkeen vitutus omasta typeryydestä on melkoinen.

Todennäköisimmin pidät taukoa jonkin aikaa, sit tulee joko joku terveysvaiva joka herättää huolen tai vaihtoehtoisesti toivut masennuksesta ja motivoidut huolehtimaan itsestäsi. Sun kaltaisia on pilvin pimein. Asiasta on turha ainakaan suurta dramatiikkaa hakea.
 
  • Tykkää
Reactions: Tepadj
elintasolääkkeet
[QUOTE="Vieras";28810663]Mistä tiedät taustat miksi syö? Toivottavasti et ole töissä alalla missä tällaisia lääkkeenmääräämis päätöksiä tehdään..hui...[/QUOTE]

Tausta on yliensyönti ja siitä seuraava ylipaino.
 
"Vieras"
Tepadj, aika moni joutuu noita syömään Suomessakin.
Itselläni oli simvastatiini, mutta tauolla koska säikähdin kun sanottiin nostavan diabetesriskiä. Muuten sopinut hyvin ja kolesteroli laski...ruokavaliolla (kokeiltu) en saa tarpeeksi alas kolesterolia. VCarsinkin LDL tosi korkea ja HDL matala.
 
"Vieras"
Ja Tepadj, kyllähän kolesterolilääkettä voi joutua syömään jo nuorena, vaikkei olisi lihava ja primaspania esimerkiksi jos on essentiaalinen trombosytemia. Ei itse aiheutettu sairaus ollenkaan. Et tunne asioita.
 
[QUOTE="Vieras";28811156]Tepadj, aika moni joutuu noita syömään Suomessakin.
Itselläni oli simvastatiini, mutta tauolla koska säikähdin kun sanottiin nostavan diabetesriskiä. Muuten sopinut hyvin ja kolesteroli laski...ruokavaliolla (kokeiltu) en saa tarpeeksi alas kolesterolia. VCarsinkin LDL tosi korkea ja HDL matala.[/QUOTE]

HDL nousee rasvaa syömällä. Voita nassuun vaan. :)
 
"vieras"
Hyvinkin mahdollista, että ruokavaliolla pystyisit pitämään sokeriarvosi kursissa, mutta ei sulla taida olla motivaatiota omasta terveydesta huolehtimiseen.

Usein kakkostyypin Dm:n hoitoon automaattisesti aloitettaan kolesterolilääke ja primaspan. Diabetes kukn on koko ihmiskehoa koskeva sairaus ja altistaa sydäntaudeille ja niin monelle muulle.
 
vierailija
terveydenhuolto kiittää kun netistä "oikeaa tietoa" hankkineet palstamammat antavat neuvoja jonkun randompalstailijan lääkityksen suhteen
Ap:n lääkkeissä ei ole mitään hengenvaarallista. Todennäköisesti on edelleen elossa 9v jälkeen ja voi hyvin. Sokerit saattaa kohota, mutta todennäköisesti korjaantuu ruokavaliolla Metforemin loppuessa. Tukosriski saattaa kasvaa, mutta ei sekäön mikään ehdoton varmuus ole, että niitä tulee vaikka Primaspanin lopettaa.
 

Yhteistyössä