Jos lapsi asuu vanhempien omistamassa asunnossa vuokralla saako hän asumistukea ihan normaalisti?

  • Viestiketjun aloittaja Mites se menikään?
  • Ensimmäinen viesti
Mites se menikään?
Olemme tekemässä lapsemme kanssa parin vuoden päästä vuokrasopimuksen yhteen asunnoistamme. Saakohan lapsi siihen opiskelijana ja myöhemmin asepalvelusta suorittavana avustusta ihan normaalisti?
 
mm
Ei taida saada. kelan ivuilla on laskuri, opiskelijoille, jossa voi laskea asumistukensa määrän (ja opintotuen) Testaappa siellä, siinä n nimenomaan eri vaihtoehtoja tuohon asuntoon, kuka omistaa jne. kokeile vanhempien omistuksessa, ja sitten muuten samat tiedot, mutta vieraan omistamassa. niin se selvinnee.
 
No kuule
Se vähän riippuu miten asia Kelassa tulkitaan. Minä kyllä sain asumistukea, kun asuin vuokralla vanhempien omistamassa asunnossa :). Tehtiin virallinen vuokrasopimus, jonka mukaan maksoin XXX summan vuokraa, ja sain asumistukea sitten aivan normaalisti. Tosiaan maksoin sen summan vanhemmilleni. Mutta eiväthän ne vanhempani tätä oikein hyväksyneet, ja niinpä sain suuren osan aina takaisin "avustuksina" käteen :). Voi niitä. Semmoinen sitä kai olisi itsekin lapselleen...
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja www.kela.fi:
Jos opiskelija asuu vanhemmaltaan vuokratussa tai vanhempansa omistamassa asunnossa, asumislisä on enintään 58,87 euroa kuukaudessa.
Sitten poika hakee soluasuntoon näillä näkymin. Se on ihan hyvä vaihtoehto nuorelle miehelle. Olemme molemmat miehenikin kanssa asuneet 3vuotta solussa, hyvää aikaa oli.

Tämä sama varmaankin sitten kun poika astuu inttiin? Silloinhan valtio maksaa vuokran, mutta tässä tapauksessa varmaan sitten myös tuo 58e..
 

Yhteistyössä