Joko sisällissota syttyi?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En jaksa Amerikan mediaa seurata, mutta Suomessa ei ole uutisoitu vielä mitään. Se olisi varmaan ylittänyt uutiskynnyksen, jos Trump olisi aloittanut ydinsodan kuten pelättiin, mutta entäpä se sisällissota ja terrori-iskut. Onko Washington tulessa ja Bidenin hallinto maanpaossa?
 
vierailija
Olen vähän huolissani näistä suomalaisista tutkijoista, jotka tuntuvat olleen analyyseissaan totaalisen pihalla realiteeteista. Miten he voivat olla päteviä toimimaan viroissaan? Mitä kertoo yliopistosta, jos siellä on virassa useita ilmeisen harhaisia ihmisiä?

Kuvitelkaa mitä siitä seuraisi, jos vaikka Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija tulisi asiantuntijana uutisiin kertomaan, että odottaa Venäjän käynnistävän sotatoimia Suomea vastaan nyt kun Navalnyi vangittiin. Että on hyvin todennäköistä nähdä pieniä vihreitä miehiä itärajalla ja jos hänellä olisi mökki Pohjois-Karjalassa, hän ei missään nimessä antaisi perheensä lähteä viikonlopuksi mökille kun se on niin vaarallista. Koska tahansa voi tulla tykistökeskitys. Ei unohdeta Mainilan laukauksia.

Tuollainen tutkija siirrettäisiin tietenkin vähin äänin syrjään ja luultavasti jonkinlainen hoitojaksokin olisi edessä. Jos olisi pientäkään riskiä, että höpinänsä olisi päätynyt kansainväliseen levitykseen, sitä pyydettäisiin anteeksi ja vedettäisiin takaisin. Mutta kun tutkija puhuu sisällissodasta ja vallankumouksesta USA:ssa, kaikki vain taputtavat käsiään ja kauhistelevat, että on se hirveää kun siellä on niitä ydinaseitakin. Ja sama tutkija saa laukoa idioottikommenttejaan varmasti tulevaisuudessakin YLE:n ja hesarin asiantuntijana eikä kukaan muista millaisilla meriiteillä sen asiantuntijan tittelin saa.
 

Yhteistyössä