Leijonakakku
Valmista ensin kakkulevyt (kääretorttupohjat), taikinasta tulee kaksi levyä (uunipellillistä).
Pohjaksi voit myös käyttää tavallista sokerikakkupohjaa, joka leikataan useammaksi ohueksi viipaleeksi ja muotoillaan.
Kakkulevy:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita leivinjauhe vehnä- ja perunajauhoihin ja lisää seos kananmunavaahtoon varovasti sekoittaen
3. Peitä pelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille.
4. Paista 200-220 asteisessa uuninlämmössä 7-10 min.
5. Muotoile jäähtyneet kakkulevyt leijonan muotoiseksi niin, että saat kakkuun kaksi kerrosta.
6. Uuninpellin kokoisista pohjista saa tehtyä ison leijonakakun, joka riittää isommallekin joukolle juhlijoita.
a. Vinkki: kakun voi rakentaa ja tuoda tarjolle vaikka uuninpellillä tai isolla leikkuulaudalla joka voi päällystetty foliolla.
Täyte
n. 80 g Fazerin taloussuklaata
n. 10-15 kpl Carneval-keksejä
2 banaania
6 dl kermavaahtoa
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.
2. Murskaa Carneval-keksit hienoksi murskaksi ja lisää keksinmurut kermavaahtoon sekoittaen.
3. Hienonna banaani.
4. Laita kakkupohjien väliin banaania ja kermavaahtoa.
a. (Vinkki: Laita kermaa kakun väliin vain ohut kerros, jotta sitä jää myös reilusti koristeluun!)
5. Banaanin ja kermavaahdon sijasta voit käyttää täytteenä myös muita hedelmiä tai hilloja.
Koristelu
Jaa jäljelle jäänyt kermavaahto kahteen yhtä suureen osaan vaalean ja tumman väristä leijonanharjaa varten. Leijonan harjan ruskean osan saat sulattamalla kerman sekaan taloussuklaata.
1. Sulata taloussuklaa vesihauteessa ja kaada sulanut suklaa voimakkaasti vispaten kermaan. Värin saa aikaan myös lisäämällä kermavaahtoon reilun 1 rkl kaakaojauhetta
a. (Vinkki: lisää kaakaojauhe siivilän läpi pölyttämällä, näin saat sen sekoittumaan tasaisesti)
2. Kuorruta kakku (leijonan muut osat paitsi harja) tavallisella kermavaahdolla esim. paistinlastaa apuna käyttäen.
3. Tämän jälkeen pursota (esim. paperipursottimella tai levitä paistinlastan avulla) suklaakermavaahto leijonanharjaksi.
4. Tee sulatetusta suklaasta leijonalle iloinen ilme (apuna voit käyttää erittäin ohutta paperipursotinta tai esim. puista grillivarrastikkua jonka pää kostutetaan suklaaseen).
5. Leijonan kynsiksi käyvät esim. suklaamokkapavut.
Aarrearkkukakku kruunaa merirosvojuhlat tai synttärit
Taikina kakkuun:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
0,5 dl kaakaojauhetta
2/3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 banaani
Sitruunamehua
Kuorrutus
150g taloussuklaata
Värikkäitä karamelleja ja suklaarahoja
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sulata voi.
3. Lisää jauhot, vesi sekä voi.
4. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Paista 175 - 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Kumoa kakku.
7. Anna jäähtyä hyvin.
8. Leikkaa kahtia ja täytä se vaahdotetulla kermalla ja sitruunamehulla kostutetuilla banaaninpalasilla.
9. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se kakulle.
10. Koristele karamelleilla.
Ps. välttämättä ei tarvitse käyttää makeisia vaan laittaa vaikka hedelmiä yms.