Omituinen otus
Pohja:
150 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
Nypitään margis ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisätään vettä ja sekotetaan niin että taikina pysyy kasassa. Levitä taikina jauhotetuin sormin voideltuun piirasvuokaan.
Täyte:
200 g jauhelihaa
2 sipulia
1 porkkana
¼ tl mustapippuria
1 ½ tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
2 rkl tomaattisosetta
1 valkosipulin kynsi
Kuorrutus:
1 pkt Mesikämmen-sulatejuusto (muukin käy)
2 dl maitoa
2 munaa
Hienonna sipulit ja raasta porkkana. Ruskista jauheliha kevyesti, lisää joukkoon sipulit ja porkkanaraaste. Hauduta hetki ja mausta. Levitä seos pohjalle. Kuumenna maito ja sulata siihen juusto. Anna jäähtyä hetki, lisää munat. Kaada seos täytteen päälle. Kypsennä 200 asteessa 30 min. (Ohjeessa lukee 20 min mutta meidän uunissa menee tuo puolisen tuntia.)