jauheliha-spagettivuoka... ohjeita???

  • Viestiketjun aloittaja -HippuTii-
  • Ensimmäinen viesti
hölmö hihhuli
Tässäpä yksi ohje.

Peppi Pitkötossun voimavuoka

1 rkl öljyä
500-800 g jauhelihaa
1 prk tomaattipyrettä ( itse laitoin vaan ketsuppia)
1 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
½ tl mustapippuria
1,5 L vettä
350 g ( n. 7 dl) pätkäspaghettia
250 g Koskenlaskija sulatejuustoa

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä isossa kattilassa. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree ja suola, lihaliemikuutio sekä mustapippuri. Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa.
Lisää pätkäspaghetti ja anna kiehua 5 minuuttia. Lohko joukkoon sulatejuusto ja anna liueta. Kaada spaghetti- jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.


Tämä on meidän poitsun herkkua. Saisin aina olla tekemässä tätä.
 
hmmm.... kuulostaa aika suolaiselta tuo peppi-pitkätossun ohje.. itse en ainakaan kokonaisen lihaliemikuution lisäksi laittaisi suolaa.. varsinkin jos lapsille tarjotaan. muuten varmasti herkullista!

Teen itse jauheliha-makaronivuokaa milloin mitenkin. pääperiaate se, että keitän makaronit ja teen jauhelihakastikkeen, yhdistän ne uunivuokaan ja kypsennän uunissa. Yksinkertainen, herkullinen jauhelihakastike tulee kun ruskistaa jauhelihan ja lisää purkillisen sellaista creme bonjour maustettua "ranskankermaa" (mikähän se on oikealta nimeltään..?) esim. sipulisekoitus tai se sienijuttu.. Nesteeksi voi vielä lisätä ruokakermaa tai vettä niin että kastike on aika "vetelää".
Joskus sekoitan tuohon vuokaan vielä esim. aurinkokuivattua tomaattia tai juustoa tai jotain kasviksia..
 

Yhteistyössä