Jauheliha mennyt harmaaksi, sitä ei sit varmaan voi syödä....

  • Viestiketjun aloittaja Ottaa pattiin
  • Ensimmäinen viesti
Ottaa pattiin
Nyt ärsyttää, ostin eilen jauhelihan ja siinä on vielä 2 pv aikaa parasta ennen -päiväykseen. Ja se liha oli yön aikan muuttunut ihan harmaaksi, yök!! Eihän sitä voi nyt syödä...? En taida uskaltaa edes aukaista koko pakettia. Vihtiskö viiä takasin kauppaan? Ei mulla taida kyllä olla edes kuitti tallessa.
 
"leeloo"
meillä tuli välillä jauhelihat harmaaksi, kun pidettiin jääkaapin ylimmällä hyllyllä. Siirrettiin lihat alemmas, siihen kylmimmälle hyllylle ja ne ei oo enää muuttunut harmaaksi.
Koita haistaa sitä lihaa, jos ei haise pahalta, niin kyllä sitä syödä varmaan voi.
 
j,
[QUOTE="mie";22220464]No ei kyllä ole harmaata[/QUOTE]

Kysy mistä vaan, mutta kyllä se niin on että harmaus johtuu väriaineen tai veren valumisesta. Esim kun joutuu hapen kanssa tekemisiin tms.
 
lihamestari
Nyt ärsyttää, ostin eilen jauhelihan ja siinä on vielä 2 pv aikaa parasta ennen -päiväykseen. Ja se liha oli yön aikan muuttunut ihan harmaaksi, yök!! Eihän sitä voi nyt syödä...? En taida uskaltaa edes aukaista koko pakettia. Vihtiskö viiä takasin kauppaan? Ei mulla taida kyllä olla edes kuitti tallessa.
Tottakai se on syöntikelpoista, jos ei haise pahalle. Veri vaan valunut paketin pohjalle, ei mitään vakavaa.
 
jääkaapin ylin hylly on lämpimin paikka jääkaapissa, kannattaa tehdä lämpömittarilla kokeiluja. meillä on ylin hylly +10, siellä pidetään salaatti, hillot ym viileätuotteet.
kylmintä on alimmalla hyllyllä. jauheliha on helposti pilaantuvaa muutenkin ja se pitää säilyttää kylmällä alueella,eli alhaalla..
 

Yhteistyössä