Japani vaatii Kiinaa lopettamaan nöyryyttävät koronatestit, jotka otetaan peräaukosta!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Japani on pyytänyt Kiinaa lopettamaan koronavirustestit, joissa se on ottanut virusnäytteitä japanilaisilta peräaukosta, kertoo uutistoimisto Reuters.
Japanin kabinettipäällikkö Katsunobo Kato huomautti, että anaalitestaus aiheuttaa psykologista kipua. Katon mukaan Japani ei ole saanut Pekingistä vastausta pyyntöönsä, joten se jatkaa Kiinaan vetoamista testaustavan muuttamiseksi.
Testaustapa tuli ilmi, kun Japanin suurlähetystö Kiinassa sai siitä ilmoituksia kansalaisiltaan. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka moni japanilainen on joutunut nöyryyttävään koronavirustestiin.
Vastaaviin koronavirustesteihin on tiettävästi joutunut myös yhdysvaltalaisia. Yhdysvaltalaismedia raportoi viime viikolla, että Kiina on tehnyt amerikkalaisdiplomaateille anaalitestejä.
Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian kiisti asian lehdistötilaisuudessa torstaina, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.
Jotkut Kiinan kaupungit käyttävät peräaukosta tehtäviä koronavirustestejä mahdollisten covid-19-tartuntojen havaitsemiseksi, kun Kiina on tehostanut seulontaansa viruksen uusien muunnosten vuoksi.
BBC:n mukaan Kiina ryhtyi tekemään anaalitestejä tammikuussa. Kiinan mukaan näytteet ovat tarkempia, kuin nenänielusta tai suuontelon takaosasta otetut. Pekingiläinen tartuntatautilääkäri Li Tongzeng sanoi, että anaalitestejä tehdään vain tietyille henkilöille, kuten karanteenissa oleville.
 
vierailija
En oikein ymmärrä mitä nöyryyttävää näytteen ottamisesta peräaukosta on. Otetaanhan näytteitä emättimestä, peniksestä, nielusta, vatsalaukusta, nenästä ja suolesta muutenkin. Tarkimman lämmön saa kun se mitataan peräsuolesta. Jos pitää paikat puhtaana niin ei pitäisi olla mikään juttu. Mieluummin annan ottaa näytteen suolesta kun nenä-nielusta koska ei tunnu niin epämiellyttävältä. Heijaste jää pitkäksi aikaa kurkkuun mutta ei alapäähän.
 
Hallitus herätys!

Kiinalaiset ovat tehneet erinomaisen testi-innovaation, joka pitää Suomen rajoilla saada käyttöön A.S.A.P.

Maahan saapumisen ehtona peräreiästä lento- tai raja-asemalla tehty koronatesti, myös suomalaisille. Tiputtaa matkustajamääriä terveysviranomaisten toivomalle tasolle. :cool:
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Hallitus herätys!

Kiinalaiset ovat tehneet erinomaisen testi-innovaation, joka pitää Suomen rajoilla saada käyttöön A.S.A.P.

Maahan saapumisen ehtona peräreiästä lento- tai raja-asemalla tehty koronatesti, myös suomalaisille. Tiputtaa matkustajamääriä terveysviranomaisten toivomalle tasolle.
Mitäs minä sanoin. Kiinalaiset ovat ymmärtäneet ehdottamani. Kyllä liikenne vähenee kun osataan ottaa oikeat testit! (y)

Kiina on tehnyt pakolliseksi peräaukosta otettavat koronatestit käytännössä kaikille ulkomaalaisille, jotka tulevat maahan.
Kiinan viranomaisten mukaan käytäntö perustuu tieteeseen, koska virus näkyy pitempään ulosteessa kuin nenästä tai nielusta otetuissa näytteissä.
Käytännössä testi tehdään niin, että peräaukkoon työnnetään noin viiden sentin syvyydelle suolavedellä kostutettu pumpulipuikko, jota pyöritellään. Sen jälkeen puikko toimitetaan analysoitavaksi. Kiinalaismedian mukaan operaatio kestää noin 10 sekuntia.@ForeverMulan ja @Echo voivat säilyttää mielenrauhansa. En laita kuvaa, jossa kiinalaisneiti esittelee, miten kivuttomasti näyte häneltä otetaan. ;)
 

Yhteistyössä