Jäätelökakkujejn ohjeita

  • Viestiketjun aloittaja Kuukernuppi
  • Ensimmäinen viesti
Itse olen tehnyt tavallisen kääretorttu pohjan. Siihen ensin hilloa ja päälle pehmennyttä jäätelöä. Esim. mansikkahilloa ja mansikkajätskiä. Nami. Käärin rullalle ja pakastimeen jähmettymään. Helppoa, yksinkertaista ja hyvää.
 
Jäätelökakku

Pohja
2 dl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
jäätelöä
sitruunaa

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuiva-aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
3. Sekoita nostellen, turhaa vaivaamista välttäen.
4. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
5. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
6. Kumoa toiselle sokerilla sirotellulle paperille, poista leivinpaperi päältä ja anna jäähtyä.
7. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
8. Kostuta puoliskot sitruuna-sokerivedellä.
9. Levitä mieleistäsi hilloa tai marmeladia toiselle puoliskolle ja leikkaa paketillinen vaniljajäätelöä viipaleiksi hillon päälle.
10. Laita toinen puolisko jäätelön päälle ja koristele pinta kermavaahtopursotuksin ja hedelmin.
11. Pakasta kakku, jollet aio tarjota sitä heti.
12. Nosta jäinen kakku sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Marjainen riisisuklaa-jäätelökakku
(9 annosta)

150 g maitosuklaata
4 dl riisimuroja
1 l vanilja - tai nougat kermajäätelöä
n.1 l tuoreita kauden marjoja (mansikoita, vadelmia, herukoita ) tai 1 1/2 ps marjasekoitusta

1. Piirrä leivinpaperille kaksi erillistä neliötä, joiden sivu on 18 cm.
2. Aseta paperi tasaiselle alustalle, joka mahtuu pakastimeen tai jääkaappiin.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää riisimurot ja sekoita kunnes murot ovat täysin suklaan peitossa.
5. Jaa seos kahtia ja levitä kumpikin tasaiseksi, pitsimäisen ohueksi neliöksi mallin päälle.
6. Nosta kylmään kovettumaan.
7. Irrota suklaamuropohja lastan avulla varovaisesti paperista.
8. Nosta lautaselle kakkupaperin päälle.
9. Leikkaa puolet jäätelöstä kuudeksi yhtä paksuksi viipaleeksi.
10. Lado ne pohjan päälle.
11. Irrota toinen pohja ja nosta se jäätelökerroksen päälle.
12. Viipaloi loput jäätelöstä taas kerrokseksi pohjan päälle.
13. Tähän asti voit valmistaa kakun etukäteen ja säilyttää pakastimessa.
14. Ota kakku pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
15. Peitä tuoreilla kauden marjoilla tai kohmeiseksi sulatetuilla ja sokeroiduilla pakastemarjoilla.
16. Tarjoa jälkiruoaksi tai kesäisessä kahvipöydässä.

Jälkiruoaksi jäätelökakkua ja persikoita

1 jäätelökakku
mantelilastuja
1 tlk (420 g) persikoita

1. Jäätelökakussa on kerroksittain vanilja- ja suklaakermajäätelöä, pinnalla tummaa suklaakastiketta.
2. Kumoa kakku tarjoiluvadille pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Koristele mantelilastuilla.
4. Tarjoa persikoiden kanssa.

Jäätelötorttu
(10 annosta)

Pohja:
5 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria (1dl=85g)
1 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja (1 dl = 70 g)
0,5 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5 dl Flora Vanillaa
1 kpl liivatelehteä
250 g hedelmäviipaleita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Sekoita jauhot kananmuna-sokerivaahtoon.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
5. Paista torttupohjaa 200 °C:n lämpötilassa noin 8 minuuttia .
6. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
7. Jäähdytä.
8. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi.
9. Pehmitä liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
10. Purista liivatelehdestä vesi pois.
11. Sulata liivate ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä.
12. Jäähdytä hetki.
13. Sekoita liivateseos Flora Vanilla-vaahtoon.
14. Levitä vaahto jäähtyneelle torttupohjalle.
15. Aseta hedelmäviipaleet vaahdon päälle.
16. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
17. Kääri torttu leivinpaperiin.
18. Jäädytä torttu pakastimessa.
19. Leikkaa jäätynyt torttu viipaleiksi.
20. Asettele tarjolle.
 
Löysin reseptistöstäni lisää:

Kumottava suklaajäätelökakku
10-12 annosta

2 l Valiojäätelö, suklaata
muruseos
100 g kaurakeksejä
40 g Valio Meijerivoita
koristeluun
mintunlehtiä
viinirypäleitä
mokkapapuja

1. Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään n. 20 minuutiksi.
2. Jäätelön pehmetessä murenna kaurakeksit.
3. Lisää joukkoon sulatettu voi.
4. Valitse pyöreäpohjainen astia ja vuoraa se muovikelmulla, jotta myöhemmin voit helpommin kumota pakastetun jäätelökakun.
5. Painele pehmennetty jäätelö kulhoon muovikelmun päälle.
6. Lisää pinnalle muruseos.
7. Pakasta vähintään 3 tuntia.
8. Anna jäätelökakun vetäytyä hetki huoneenlämmössä, näin helpotat sen kumoamista.
9. Kumoa jäätelökakku tasapohjaiselle vadille.
10. Jäätelökakku on tarjoiluvalmis sellaisenaan.
11. Näyttävämmän kakusta saat koristelemalla sen.
12. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Jäätelö-marenkikakku
4-6 annosta

1 l Valiojäätelö, nougat
2 kpl pyöreitä marenkilevyjä
koristeluun
ananaskirsikoita

1. Laita marenkilevy tarjoilulautaselle.
2. Lusikoi puolet jäätelöstä lastuina marengin päälle.
3. Laita toinen marenkilevy kanneksi.
4. Lusikoi loput jäätelöstä pinnalle.
5. Koristele kauniisti.
6. Mehevyyttä kääretorttuun saat lisäämällä notkistettua jäätelöä täytteeksi.
7. Tee jäätelö-kääretorttu valmiiksi pakastimeen.
8. Jäätelö-kääretorttu sopii mainiosti kahvipöytään tai jälkiruoaksi.
9. Marenki-jäätelökakun valmistat kädenkäänteessä.
10. Yllätysvieraiden tullessa kokoat kakun marenkilevyistä ja jäätelölastuista, samalla kun seurustelet vieraittesi kanssa.
11. Sopii mainiosti yhteiseen puuhasteluun lasten kanssa!

Jäätelökakku
´
Pohja:
175 g piparkakkuja tai muita keksejä
50 g voita
2 l tiikeri- tai suklaajäätelöä

Koristeluun:
marjoja tai hedelmiä
suklaalastuja
kermavaahtoa

1. Varaa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
2. Vuoraa vuoan pohjalevy leivinpaperilla.
3. Murskaa keksit.
4. Sekoita joukkoon voi.
5. Levitä muru-voiseos vuokaan.
6. Täytä hieman pehmennetyllä jäätelöllä.
7. Jäätelöä levittäessä murut voivat hieman liikkua.
8. Liikkuminen ei haittaa lopputulosta, sillä kakkua pidetään pakastimessa vähintään 3 tuntia.
9. Ota kakku jääkaappiin temperoitumaan noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua.
10. Ripottele suklaalastuja päälle.
11. Irrota irtorengas kakun ympäriltä.
12. Kakku on tarjoiluvalmis sellaisenaan.
13. Saat kakusta näyttävämmän koristelemalla sen juuri ennen tarjoilua esim. vadelmilla ja kermavaahdolla.

Jäätelökakku 2

Pohja
2 dl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuiva-aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
3. Sekoita nostellen, turhaa vaivaamista välttäen.
4. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
5. Kumoa toiselle sokerilla sirotellulle paperille, poista leivinpaperi päältä ja anna jäähtyä.
6. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
7. Kostuta puoliskot sitruuna-sokerivedellä.
8. Levitä mieleistäsi hilloa tai marmeladia toiselle puoliskolle ja leikkaa paketillinen vaniljajäätelöä viipaleiksi hillon päälle.
9. Laita toinen puolisko jäätelön päälle ja koristele pinta kermavaahtopursotuksin ja hedelmin.
10. Pakasta kakku, jollet aio tarjota sitä heti.
11. Nosta jäinen kakku sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Yhteistyössä