Jäätelökakku
Pohja
2 dl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
jäätelöä
sitruunaa
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuiva-aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
3. Sekoita nostellen, turhaa vaivaamista välttäen.
4. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
5. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
6. Kumoa toiselle sokerilla sirotellulle paperille, poista leivinpaperi päältä ja anna jäähtyä.
7. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
8. Kostuta puoliskot sitruuna-sokerivedellä.
9. Levitä mieleistäsi hilloa tai marmeladia toiselle puoliskolle ja leikkaa paketillinen vaniljajäätelöä viipaleiksi hillon päälle.
10. Laita toinen puolisko jäätelön päälle ja koristele pinta kermavaahtopursotuksin ja hedelmin.
11. Pakasta kakku, jollet aio tarjota sitä heti.
12. Nosta jäinen kakku sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Marjainen riisisuklaa-jäätelökakku
(9 annosta)
150 g maitosuklaata
4 dl riisimuroja
1 l vanilja - tai nougat kermajäätelöä
n.1 l tuoreita kauden marjoja (mansikoita, vadelmia, herukoita ) tai 1 1/2 ps marjasekoitusta
1. Piirrä leivinpaperille kaksi erillistä neliötä, joiden sivu on 18 cm.
2. Aseta paperi tasaiselle alustalle, joka mahtuu pakastimeen tai jääkaappiin.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää riisimurot ja sekoita kunnes murot ovat täysin suklaan peitossa.
5. Jaa seos kahtia ja levitä kumpikin tasaiseksi, pitsimäisen ohueksi neliöksi mallin päälle.
6. Nosta kylmään kovettumaan.
7. Irrota suklaamuropohja lastan avulla varovaisesti paperista.
8. Nosta lautaselle kakkupaperin päälle.
9. Leikkaa puolet jäätelöstä kuudeksi yhtä paksuksi viipaleeksi.
10. Lado ne pohjan päälle.
11. Irrota toinen pohja ja nosta se jäätelökerroksen päälle.
12. Viipaloi loput jäätelöstä taas kerrokseksi pohjan päälle.
13. Tähän asti voit valmistaa kakun etukäteen ja säilyttää pakastimessa.
14. Ota kakku pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
15. Peitä tuoreilla kauden marjoilla tai kohmeiseksi sulatetuilla ja sokeroiduilla pakastemarjoilla.
16. Tarjoa jälkiruoaksi tai kesäisessä kahvipöydässä.
Jälkiruoaksi jäätelökakkua ja persikoita
1 jäätelökakku
mantelilastuja
1 tlk (420 g) persikoita
1. Jäätelökakussa on kerroksittain vanilja- ja suklaakermajäätelöä, pinnalla tummaa suklaakastiketta.
2. Kumoa kakku tarjoiluvadille pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Koristele mantelilastuilla.
4. Tarjoa persikoiden kanssa.
Jäätelötorttu
(10 annosta)
Pohja:
5 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria (1dl=85g)
1 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja (1 dl = 70 g)
0,5 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2,5 dl Flora Vanillaa
1 kpl liivatelehteä
250 g hedelmäviipaleita
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Sekoita jauhot kananmuna-sokerivaahtoon.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
5. Paista torttupohjaa 200 °C:n lämpötilassa noin 8 minuuttia .
6. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
7. Jäähdytä.
8. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi.
9. Pehmitä liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
10. Purista liivatelehdestä vesi pois.
11. Sulata liivate ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä.
12. Jäähdytä hetki.
13. Sekoita liivateseos Flora Vanilla-vaahtoon.
14. Levitä vaahto jäähtyneelle torttupohjalle.
15. Aseta hedelmäviipaleet vaahdon päälle.
16. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
17. Kääri torttu leivinpaperiin.
18. Jäädytä torttu pakastimessa.
19. Leikkaa jäätynyt torttu viipaleiksi.
20. Asettele tarjolle.