Jääsuklaa...

  • Viestiketjun aloittaja Tiivitaavi81
  • Ensimmäinen viesti
Jääsuklaakakku
16-18 viipaletta

250 g kookosrasvaa
2 munaa
3 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
22-25 neliskulmaista tai pyöreää keksiä (esim. digestive)
voipaperi

1. Vuoraa pitkänomainen vuoka voipaperilla.
2. Sulata kookosrasva varovasti miedolla lämmöllä.
3. Se ei saa kuumeta liikaa.
4. Nosta sulanut kookosrasva syrjään.
5. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Lisää kaakaojauho.
7. Vatkaa ja kaada haalea kookosrasva seokseen ohuena nauhana.
8. Jos rasva on liian kuumaa, seos voi juoksettua.
9. Levitä kerros suklaatahnaa vuoan pohjalle.
10. Lado päälle keksejä ja sen jälkeen vuorotellen keksejä ja suklaatahnaa.
11. Laita ylimmäiseen kerrokseen suklaata.
12. Nosta vuoka viileään, jotta tahna jähmettyy.
13. Säilytä kakkua jääkaapissa ja leikkaa tarjolle ohuita siivuja.

Jääsuklaa
(n. 50 kpl)

200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä

1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen.
2. Jäähdytä niitä hetken aikaa.
3. Sekoita suklaa ja rasva keskenään.
4. Mausta piparminttuöljyllä.
5. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.

 

Yhteistyössä