IVF/ICSI-hoidoissa oleville/sinne joutuville

Laskeskelin että meille on tehty 10 siirtoa ja kaksi punktiota, kaksi lasta saatu näillä aikaseksi. Lisäksi neljä noin raskausviikolla 6 kesken mennyttä..
Sulatettuja alkioita 19 eli aika moni mennyt roskiin, yhen kerran siirrettiin kaks kerralla kun molemmat selvis, mutta oli huono laatuisia ,eikä niistä mitään tullutkaan..
Punktiosta olen samaa mieltä että hyvin menee ei kannata jännittää vaikka tietenki yksilöllistä miltä tuntuu..

Täällä ollu hiljasta kun vaan odotellaan vaan mihinhän seuraava kierto sijottuu koska päästään taas yrittämään. Mutta aina välillä käyn lueskelemassa miten täällä menee.
 
  • Tykkää
Reactions: Millis86
Täällä näiltä näkymin siirto 29.12. Verensokeriarvoa pitäisi saada kuitenkin paremmaksi ennen sitä. On kuitenkin juttuja, mitä voi muuttaa.

Kohdun limakalvoa lääkittiin Dextrassa viime kierrossa ja se oli kp 12 7,3 mm, joten lääkitys tehosi. Kohdunlimakalvoni on kuitenkin epäsymmetrinen. Lääkäri mittasi max 5 mm ensin ja soitti seuraavana päivänä perään ja sanoi tarkastaneensa asian vielä tallenteesta. Tuli vähän epäuskoinen olo. Tämä oli Mehiläisessä.

Nyt siirtokierrossa on 1 Estradot laastari, verenohennuspiikki ja OEstrogel-geeliä. Keltarauhashormonina prolutex-pistokset ja crinone-emätinpuikko. Paljon muistettavaa. Kohdun limakalvoa lääkitään taas neljällä pistoksella. Kovat on panokset.

Onko muita samoihin aikoihin piinailijoita?
 
  • Tykkää
Reactions: Rusakkonen
Heippa pitkästä aikaa! Sain tulokset siitä kohdun limakalvotestistä,siinä kaikki ok. Eli epäonnistumiset voinee laittaa huonojen alkioiden syyksi... :(
No tänään on sitten pp2, maanantaina siirrettiin viimeinen pakkasessa oleva alkio, 6.päivän blasto joka oli laatuluokkaa 5BB... yhtäaikaa nyt jo epäonnistunut olo mutta silti kerran tunnissa herää toivo. On tää kamalaa. Voiko näin aikaisin olla mitään oireita? Muita kuin tukilääkkeistä johtuvia :LOL:

Miten täällä menee muilla? @Aislinn83 ? @Siida ?
 
@Kissanmallas toivotaan että tämä viimeinen on sitten se oikea. 👍Eikös niitä oireita voi tulla heti kun alkio kiinnittyy 😃

Vähän jo mietin että ei ehditä enää ennen polin joulutaukoa siirtoon, mutta yllättäen uusi kierto alkoikin ja siirto osuu näillä näkymin just viimisille päiville, perjantaina on ultra.
 
Huomenna testipäivä. Ihan ok fiilis ollut tähän asti kunnes alkoi verenvuoto. Toistaseks pientä kirkasta verta pyyhkiessä, just sellasta mitä tulee ennen menkkoja. Ikinä ei kyllä ole vuoto negakierroissa alkanut ennen tukilääkkeiden lopetusta 🙁 nytkö se kroppa sanoi sopimuksensa irti.. kyllä masentaa.
 
  • Surullinen
Reactions: Millis86
Huomenna testipäivä. Ihan ok fiilis ollut tähän asti kunnes alkoi verenvuoto. Toistaseks pientä kirkasta verta pyyhkiessä, just sellasta mitä tulee ennen menkkoja. Ikinä ei kyllä ole vuoto negakierroissa alkanut ennen tukilääkkeiden lopetusta nytkö se kroppa sanoi sopimuksensa irti.. kyllä masentaa.
Voi että vuodot on inhottavia vaikka johtuis mistä vaan😕 mikä oli testi tulos?

Minä sain vielä 22.12. siirtoajan. Edellinen onnistunut siirto tehtiin kans joulunalla kolme vuotta sitten, jospa sitä jouluntaikaa tälläkin kertaa ois ilmassa 😅
 
No negahan se oli tuttuun tyyliin. Menkat ei vielä ole kylläkään alkaneet vaikka tukilääkkeet lopetin jo to iltana. Kävin myös hcg-verikokeessa pe iltapäivällä, tulos oli 5. Onkohan yrittänyt kiinnittyä vai voisko näkyä keskiviikkona pistetty yksi naksaus ovitrelleä.. no maanantaina soittavat klinikalta vielä tuloksesta.
Mutta masentavaa, alkiot on loppu nyt. Meillä myös omat siittiöoljet pian loppu.
Onko kellään kokemusta lahjasiittiöistä..? Etenkin jos ensimmäinen lapsi täysin omilla soluilla ja toinen lahjasolulla..? Paljon mietittävää. Yritetään nyt joulusta nauttia ja sinulle kiia-s toivon joulun ihmettä! 😊
 
vierailija
hei, nyt minäkin uskaltauduin kirjottaa tänne. taustalla jo jonkin aikaa teidän muiden tarinoita lueskellut.
eli meidän tarina lyhyesti: viis vuotta sitte tää kaikki odotus alko. vuosi luomuna.. sitte mulla todettiin tutkimuksissa endo joka "tuhonnut" munasarjat. ja sen endon vuoksi jouduttiin leikkaus jonoon koska oli niiin laajalle levinny.. ja koska jonotus ajat on niin pitkiä ni aikaa aina vaan kului.. vihdoin saatiin sitte lähete Tilkkaan jonne oli sinnekkin 7kk jonotus mut nyt perjantaina alkaa meillä vihdoin hoidot. meillä pitkä kaava.
olipa ehkä vähän sekava testi 😅

terveisin. lumihiutale
 
  • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
vierailija
Moikka!
En oo pitkään aikaan tänne kirjoitellut, mutta joku ehkä muistaa mut parin-kolmen vuoden takaa kun oltiin ivf-hoidoissa ja ahkerasti kirjoittelin edelliseen viestiketjuun.

Saatiin miehen kanssa 1.ivf:n 4. alkionsiirrosta lapsi viime vuonna, ja pakkaseen jäi vielä kaksi alkiota. Lapsi täytti elokuussa vuoden ja toiveena olisi toinen lapsi, joten ilmoittauduin uuteen alkionsiirtoon. Ollaan oltu HUSsilla hoidoissa ja siellä on huonot henkilöstöresurssit jonka vuoksi päästiin ekaan siirtoon vasta nyt joulukuussa. Ja siis ainoaan, koska ensin sulatettiin kolmepäiväinen alkio joka ei selvinnyt sulatuksesta :( onneksi päästiin kuitenkin siirtoon kun oli vielä 5-päiväinen alkio myös pakkasessa ja se selvisi.

Siirrosta on nyt reilu viikko, testipäivä on vasta lauantaina (en tajua HUSin laskukaavaa tässä koska mulla ois jo huomenna menkkojen alkamispäivä ovulaatiosta laskettuna) ja testasinkin pari kertaa - ihan selviä negoja, ei edes haamun haamua. Toivo on kyllä aikalailla mennyt, koska kyllä 5-päiväisen pitäis jo näkyä ei-herkässäkin testissä... Mut pitää kai vielä tehdä CB:n digitesti asian varmistukseksi. Harmittaa ihan vietävästi, ois ollut ihan paras joululahja jos ois tullut plussa. Ja nyt sitten pitää taas odotella uuteen ivf-hoitoon pääsyä taas ties miten kauan :( mulla alkaa tulla jo kohta ikä vastaan julkisen puolen hoitoihin, vaikka kuulemma saadaan kolme hoitokierrosta protokollan mukaan (synnytys "nollaa" sen tehtyjen hoitokiertojen määrän).

Kuvittelin niin naiivisti, että kyllä me vielä toinen lapsi saadaan niistä kahdesta jäljellä olevasta alkiosta. Eikä edes tullut mieleen että toinen voisi kuukahtaa sulatukseen. On tää yhtä pettymysten sarjaa, mutta täytyy taas jostain kaivaa jotain toivoa että kestää. Alkionsiirrossa lääkäri huomautti mulle myös mun painosta, joka on sen verran että painoindeksi on lähes 30. No ei se paljon vähemmän ollut silloin kun viimeksi raskaaksi tulin, ja hoidoissa se raja on (painoindeksille) 35. En ihan ymmärrä, miksi pitää alkaa siitä huomauttamaan että olisi hyvä laihduttaa... Tiiän sen kyllä itsekin.
 
  • Tykkää
Reactions: Emmelie75
vierailija
Onko kaikki sen arvoista? Paino nousi 55 kilosta 88 kiloon, karvaa vaaleaa haituvaa alkoi kasvamaan naamassa ja nenäsieraimissa paksumpana. Pinsetit ym. tulivat pysyväksi osaksi elämääni.

Lisäksi kehotan kutakin miettimään, miten vahva on, kestääkö toisen kolmanneksen keskenmenoa?, siinä kun joutuu jo hautapaikankin ostamaan. Toisen kolmanneksen keskenmenot ym. keskenmenot ovat yleisempiä keinohedelmöityksissä kuin luonnollisissa raskauksissa. Erityisesti jos siittiöissä on jotain poikkeavaa, kannattaa henkisesti varustautua keskenmenoihin. Keskenmenoja aiheuttavia poikkeavuuksia voi huonoissa siittiöissä olla useita erilaisia, morfomogia, pää, häntä, liikkuvuus tai näiden yhdistelmä. Kun taas naisesta johtuvassa keskenmenossa syynä ainoastaan konkretia: kiinnittymisen epäonnistuminen, istukan huono sijainti tai verenkierto-ongelma.
 
vierailija
No negahan se oli tuttuun tyyliin. Menkat ei vielä ole kylläkään alkaneet vaikka tukilääkkeet lopetin jo to iltana. Kävin myös hcg-verikokeessa pe iltapäivällä, tulos oli 5. Onkohan yrittänyt kiinnittyä vai voisko näkyä keskiviikkona pistetty yksi naksaus ovitrelleä.. no maanantaina soittavat klinikalta vielä tuloksesta.
Mutta masentavaa, alkiot on loppu nyt. Meillä myös omat siittiöoljet pian loppu.
Onko kellään kokemusta lahjasiittiöistä..? Etenkin jos ensimmäinen lapsi täysin omilla soluilla ja toinen lahjasolulla..? Paljon mietittävää. Yritetään nyt joulusta nauttia ja sinulle kiia-s toivon joulun ihmettä!
Tiedoksi, että avioliittoa kannattaa arvostaa enemmän kuin raskautta. Ja jos asia onkin toisin päin, kannattaa erota ja etsiä hedelmällinen mies.

Ja vielä, kahdestä ei niin hedelmällisestä ei seuraa raskautta. Tarkastellaampa tutkimuksia: suomessa, ulkomailla sekä erityisesti jenkeissä on ollut tapana hakea halpamaista, kuten ukrainasta sijaissynnyttäjiä. Ukrainassa sijaissynnyttäminen oli suurbisnes, laillista klinikoiden toimintaa. Terve urainalaisnainen, jolla kriteerien mukaisesti lapsia ennestään, ei tullut raskaaksi luovutetuista soluista, hoitokertoja tarvittiin usein kolmekin ennen kuin mitään tulosta tapahtui.
 
Täällä saatiin käytyä siirrossa vaikka viimiseen asti sai jännätä pääseekö kun flunssa iski, mutta onneksi tarpeeksi helpotti ajoissa. Pari päivää sitten tuli liuska testistä puhas nega mutta tänään sitten digi sanoi että raskaana. Vähän sen negan jälkeen jännittää onko kuutenki taas vaan hipasu kun aina niin aikasin näyttää plussaa, pitänee ostaa lisää liuskatestejä niin voi viivoja analysoida 😀
Yhtäältähän se on ihanaa että plussa tulee niin usein mutta sitten kun niin usein ne kuitenki valuu pois niin eipä se niin kivaa olekaan.
 
No nyt jaksoin säätää nää tunnukset kuntoon taas niin pääsee kirjoittamaan ihan kirjautuneena taas :)

Eli viimeisimmän alkionsiirron virallisena testipäivänä (joka oli jouluaatto) testi oli ihan puhdas nega ja menkatkin ehti alkaa jo sitä ennen... Joten ihan oikeassa olin. Onneksi olin testannut jo aiemmin, niin menkkojen alkaminen ei ollut niin suuri järkytys. Ja ei tarvinnut jouluaattona kokea pettymystä kun tiesi jo asian.

Yllätyksekseni saatiin heti aika ivf-hoitojen suunnittelukäynnille, kun olin ilmoittanut negatiivisen tuloksen hoitopolulle (tai no, seuraavana arkipäivänä). Eikä tarvitse odottaa puolta vuotta vaan aika on "jo" maaliskuun lopulla! On siis hyvät mahdollisuudet päästä hoitoihin ennen kesätaukoa, koska eikös suunnittelukäynnin jälkeen pääse jo mahdollisesti seuraavasta kierrosta pistämään ja sitä rataa... Ainakin jos kaikki on kunnossa. Nyt tietty haaveilen, että voisin jo kesällä olla raskaana. Ehkä täytyy vähän laittaa jäitä hattuun, mutta oon kyllä aika innoissani siitä että etenee tää asia näinkin hyvällä aikataululla ❤

Onko täällä muita joilla on hoidot edessäpäin? Tosi hiljaista on nykyään keskustelu 😮
 
No nyt jaksoin säätää nää tunnukset kuntoon taas niin pääsee kirjoittamaan ihan kirjautuneena taas

Eli viimeisimmän alkionsiirron virallisena testipäivänä (joka oli jouluaatto) testi oli ihan puhdas nega ja menkatkin ehti alkaa jo sitä ennen... Joten ihan oikeassa olin. Onneksi olin testannut jo aiemmin, niin menkkojen alkaminen ei ollut niin suuri järkytys. Ja ei tarvinnut jouluaattona kokea pettymystä kun tiesi jo asian.

Yllätyksekseni saatiin heti aika ivf-hoitojen suunnittelukäynnille, kun olin ilmoittanut negatiivisen tuloksen hoitopolulle (tai no, seuraavana arkipäivänä). Eikä tarvitse odottaa puolta vuotta vaan aika on "jo" maaliskuun lopulla! On siis hyvät mahdollisuudet päästä hoitoihin ennen kesätaukoa, koska eikös suunnittelukäynnin jälkeen pääse jo mahdollisesti seuraavasta kierrosta pistämään ja sitä rataa... Ainakin jos kaikki on kunnossa. Nyt tietty haaveilen, että voisin jo kesällä olla raskaana. Ehkä täytyy vähän laittaa jäitä hattuun, mutta oon kyllä aika innoissani siitä että etenee tää asia näinkin hyvällä aikataululla

Onko täällä muita joilla on hoidot edessäpäin? Tosi hiljaista on nykyään keskustelu

Meillä oli eka ivf-käynti joulukuun puolessa välissä ja nyt jo pistelen 😊
 
@Tuutikki84 Meillä on kohta alkamassa. Suunnittelukäynti on nyt tammikuussa. Tämä kierto nyt ainakin menee vielä luomuna. Toivottavasti ei ole hirveän pitkää odottelua suunnittelusta varsinaiseen aloitukseen. Vaikka ei nyt hirveästi ole sitä pistämistä ikävä. 😅

Onnea @kiia-s ! Toivottavasti tällä kerralla kaikki menee hyvin!❤
 
vierailija
heiii, onko täällä kukaan pitkän kaavan hoidossa.. tai onko jollain tietoa tuosta synarela pullon riittävyydestä 🤔 meillä on se 60 annoksen pullo josta pitäisi nyt riittää vielä kaksi viikkoa 2 annoksen suihkauksilla. 15 päivää sumuttelin 4 kertaa päivässä. koska kyseinen tuote on loppu joka paikasta niin päädyttiin hoitajien kanssa siihen että se kyllä riittää. vai paljon siinä on ylimääräistä.. vai onko yhtään 😲
kaikki lähti menee niiin hyvin ja oli tän hoidon suhteen hyvä fiilis mut nyt kauhee tressi että tää menee pieleen ton synarelan vuoksi 😭
t. lumihiutale
 
Hei,
olen siirtynyt inseminaatioista IVF:ään, joten päätin kokeilla kommentoida tähän ketjuun. Olen itsellinen nainen ja takana 2 inseminaatiota, joista ei tulosta, sekä 1 IVF, jossa kypsyi vain 2 munasolua ja tehtiin punktion sijaan siitäkin inseminaatio, mutta sekin nega. Nyt toinen IVF kierros käynnissä ja tänään ekassa ultrassa pistoshoidon aloituksen jälkeen näkyi 6kpl tasakokoisia munasoluja! :) Pitkä matka vielä siihen, että ensi viikolla toivottavasti päästäisiin poimintavaiheeseen, mutta ensimmäisen kerran oli jotain positiivisia uutisia. Ongelmana mulla on hiipunut munasarjojen toiminta (tämä on todettu jo 3v sitten), joten 6 munasolua tässä vaiheessa oli positiivinen yllätys. Onko kenelläkään kokemuksia punktiosta? Se ahdistaa ja pelottaa todella paljon ja lääkärin kanssa on pohdittu, että tehtäisiin se nukutuksessa, koska en kestä yhtään kipua toimenpiteen aikana... Onko kenellekään täällä tehty sitä nukutuksessa?
 
  • Tykkää
Reactions: Millis86
vierailija
Hei,
olen siirtynyt inseminaatioista IVF:ään, joten päätin kokeilla kommentoida tähän ketjuun. Olen itsellinen nainen ja takana 2 inseminaatiota, joista ei tulosta, sekä 1 IVF, jossa kypsyi vain 2 munasolua ja tehtiin punktion sijaan siitäkin inseminaatio, mutta sekin nega. Nyt toinen IVF kierros käynnissä ja tänään ekassa ultrassa pistoshoidon aloituksen jälkeen näkyi 6kpl tasakokoisia munasoluja! Pitkä matka vielä siihen, että ensi viikolla toivottavasti päästäisiin poimintavaiheeseen, mutta ensimmäisen kerran oli jotain positiivisia uutisia. Ongelmana mulla on hiipunut munasarjojen toiminta (tämä on todettu jo 3v sitten), joten 6 munasolua tässä vaiheessa oli positiivinen yllätys. Onko kenelläkään kokemuksia punktiosta? Se ahdistaa ja pelottaa todella paljon ja lääkärin kanssa on pohdittu, että tehtäisiin se nukutuksessa, koska en kestä yhtään kipua toimenpiteen aikana... Onko kenellekään täällä tehty sitä nukutuksessa?

Mulla oli ma punktio ja olin siinä yksin, joten pyysin rauhoittavaa suoraan suoneen. Se ja kipulääke vei kaikki huolet, kipuja ei tuntunut. Toimenpide oli ohi ehkä 3miinuutissa, koska oli vain 2kpl munasoluja. Jälkeen päin ei mitään kipuja tai vuotoja. Enemmän kyllä stressaisin nukutusta ja sen riskejä, sekä siihen liittyvää huonoa oloa. Minut on kerran nukutettu ja oli todella epämielyttävä tilanne 😖
 
vierailija
Hei.Lueskelin hieman tätä ketjua ja ajattelin katsoa saisiko täältä vertaistukea.Olen +40v ja lapsia jo on, luomuna yritetty jo useampi vuosi, miehellä häikkää siittiöissä ja koeputki hedelmöitystä suositeltiin ainoana vaihtoehtona.En vaan tiedä kannattaako tai halutaanko hoitoihin alkaa ,kun lapsia jo on. Vauva kuume on vaan kova ja sydäntä särkee ettei raskaus ole alkanut 😥Onko täällä ketään joka on hoidoissa vaikka lapsia jo on?
 
Mulla oli ma punktio ja olin siinä yksin, joten pyysin rauhoittavaa suoraan suoneen. Se ja kipulääke vei kaikki huolet, kipuja ei tuntunut. Toimenpide oli ohi ehkä 3miinuutissa, koska oli vain 2kpl munasoluja. Jälkeen päin ei mitään kipuja tai vuotoja. Enemmän kyllä stressaisin nukutusta ja sen riskejä, sekä siihen liittyvää huonoa oloa. Minut on kerran nukutettu ja oli todella epämielyttävä tilanne
Mö oon saanu rauhoittavia suoneen joka kerta inseminaatiossa, jotta se saadaan tehtyä niin siksi arvelen, että punktiota varten ei ehkä riitä... Mua ei oo koskaan nukutettu, mutta kuulemma olisi suonensisäisten rauhoittavien lisäksi maskinukutus. Hyvä kuulla, että siitä voi tulla huono olo ja itseänikin kyllä huolettaa siihen liittyvät riskit... Mutta toisaalta olisi kauheaa, jos poimintaa ei saataisi tehtyä siks, että mä vaan jännitän sitä liikaa.... :/ Pitää seuraavassa ultrassa vielä kerkustella tästä uudelleen.
 

Yhteistyössä