IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

@millionnea :cry:❤ Niin epäreilua... :cry: Toivon sydämeni pohjasta sulle kaikkea hyvää jatkoon.

ON: Mulla oli tänään 2. ultra. Hyvänkokoisia soluja löytyy 5 kpl oikealta, vasemmalla ei mitään. Punktio perjantaiaamuna (niin kuin sullakin @WishingUponAStar :)) Nyt vielä 2 päivää kasvatellaan ja ke-iltana irrotuspiikki.
Odotukset ei oo korkealla, koska 1. hoitokerta opetti että ei se hedelmöittyminen oo silti mitenkään varmaa... Toki positiivista tässä 2. hoitokerrassa on se, että nyt niitä soluja on 5! :rolleyes: 1. kerralla oli ainoastaan 1... Onhan mahdollisuudet siis huomattavasti paremmat. (y) Suojelen kuitenkin itseäni ja ajattelen jo valmiiksi että ei niistä kuitenkaan yksikään hedelmöity... :unsure:
 
  • Tykkää
Reactions: Nipsu_78
Voi ei @millionnea ihan hirveä viikko sulla varmasti takana :( Hurjasti tsemppiä asian kanssa kamppailuun!

@Mariah33 onhan siellä nyt huomattavasti paremmin asiat sitten kuin viimeksi (y)

No ei se varmaan vielä näykään @Lallastiina :) Mikä pp sulla nyt onkaan menossa?

Pahoittelut negasta @Taigariina (n)

Sain aamulla ovisplussan ja hoitaja ilmoitti, että kalenteri ei ole heillä täynnä eli päästään keskiviikkona siirtoon :)
Jaiks jopa alkoi jännittämään :eek:
Nyt täytyy vielä toivoa, että sulatus ja jatkoviljely menevät hyvin.. On tässä kyllä niin paljon piinailtavaa jo ennen itse piinapäiviä...
 
@BlackCat Joo siis tänään viikko 3-päiväisten siirrosta, onkos se nyt sitten pp 7 ja dpoina laskettuna 10, eli aikaistahan tämä on varsinkin tuollaisilla apteekin epäherkillä testata, mutta minkäs himotestaaja itselleen mahtaa :oops:. Kiva että aika siirtoon onnistui, onnea matkaan!
 
@millionnea lämpimiä ajatuksia teille surullisten uutisten luo. En ole todellakaan Expertin näiden hoitojen suhteen, mutta jotenkin tuntuu että yksityisellä yritetään löytää enemmän ratkaisuja. Ja en toki voi teidän puolesta päättää missä vaiheessa teidän yritys päättyy, mutta jos yhtään jää kaivertamaan tai epäilyttämään että onko varmasti kaikki kivet käännetty niin ehkä yksi konsultaatiokäynti yksityisellä voisi olla yksi oljenkorsi ennen kuin tekee lopullisia päätöksiä. Mutta en tietenkään tiedä tilannettanne tarpeeksi tai muutenkaan halua sekoittaa päätäsi, mutta tuo julkinen kuulostaa välillä niin karulta. Voimia
 
  • Tykkää
Reactions: Rusakkonen
Olen uusi tällä palstalla, joten voisin lyhyesti esittäytyä. Meillä on menossa 1. Alkiodiagnostiikkahoito(PGD). Se on muuten sama kuin IVF mutta siinä alkioille tehdään kromosomitestaus. Mulla on periytyvä sairaus niin siksi tämä hoitomenetelmä. Meillä saatiin 10 blastokystivaiheeseen kehittynyttä alkiota, joista vain yksi osoittautui terveeksi kromosomitestauksen jälkeen.
Tällä yhdellä lähdetään yrittämään PASia. Oma kierto oli mennyt sekaisin stressin ja hormonien vuoksi mutta nyt viime lauantaina viimein alkoi vuoto (Terolut-kuurin aikana). Ensi maanantaista aloitan ovulaation metsästyksen ja keskiviikkona alkionsiirron ajoitusultra. Vähän vielä epävarmaa pilaako Joulu tämän kierron. Se selviää sitten ens viikon ultrassa varmaan. Tosi paljon toiveita on meillä tämän yhden terveen alkion varassa ja se jännittää hirveästi...
 
  • Tykkää
Reactions: Nipsu_78
Mä täällä taas en malttanut enää kauempaa, tänään oli pakko testata vaikka varhaista onkin taas kerran. Pp7 siis menossa ja iltasella, ehkä vähän laimeesta pissasta menin testaamaan, heh. Ajatuksena että turhat toiveet murentaisi ajoissa, mutta nyt taisin vaan herättää toiveitani.
Tein kaks erimerkkistä testiä, rfsu-testiin tuli jotain hailuraa kuten viimeksi - mutta tällä kertaa melko selkeesti nähtävissä irl vaikka tosi hailura onkin, mielestäni vähän väriäkin, ja ennen kaikkea tällä kertaa ihan oikee oppisen testiajan mukaan muutaman minuutin jälkeen. Pregcheck-merkkinen testi sen sijaan nega.
Kuva tässä, vaikka tuntuu että ei siinä sitten näy juur mitään... https://aijaa.com/naFJBV

Varmaan pakko huomenna testata taas. Stressaa onko se kuitenkin vaan joku rfsu:n oikku... Toisaalta, aikaista vielä on ja illalla testattu. :oops:
 
@justhope samalla ajatuksella minäkin kun tuon negan jälkeen alkoi taas jostain syystä toivo heräämään niin halusin testeillä pitää itseni maanpinnalla. No sitten kun alkoikin viivaa piirtyä niin viime viikosta tuli kyllä ehkä jopa jännittävämpi mitä se olisi ollut ihan vaan piinaillessa mutta zoomaamalla tuossa pinkissä testissä on ainakin näkevinään jotain o_O pidetään peukkuja että se siitä vahvistuu, nyt on kuitenkin tosi aikaista vielä niin on hyvät mahdollisuudet :)
 
Hei kaikille! :) Uutena täällä kirjoittelen. Ikää on mittarissa 38-vuotta, lapsettomuutta takana mieheni kanssa 2,5 vuotta ja meillä ensimmäinen IVF -hoito menossa julkisella. Eli 4/2016#0#tuntematon syy#1.IVF Useiden terveyshuolieni vuoksi hoidot ovat pitkittyneet, pääsimme vihdoin pakastealkion siirtoon alkuvuodesta aloitetulla hoidolla, toissapäivänä pp9 (dpo 13) ja taas negaa näytti herkkä testi :( En ole koskaan saanut edes haaleaa positiivista/haamua raskaustestiin, siitä saanut vain haaveilla jo 8 vuotta.

Onko täällä muita ivf-hoidoissa olevia? Mietin, saanko jo lopettaa lääkkeet tässä kierrossa, kun tuntuu täydellisen turhalta jatkaa niitä. Ei ole ollut mitään raskausoireita, aamulämmötkin ovat olleet todella matalat, niin tuntui pöljältä edes tuhlata raskaustestiä täysin varmaan negatiiviseen tulokseen. Kaippa se on pakko tehdä vielä perjantaina uusiksi ja ottaa taas varmasti negatiivinen tulos! Kumpa vielä joskus tulisi plussaa raskaustestiini!
 
@millionnea - pahoittelut. Kuitenkin: ei TYKS:ille kannata antaa sellaista asemaa, etta niiden paatokset merkitsisivat sita tai tata. Julkisen rahan kayttoon liittyy kaikenlaisia taustoja, statistiikkaa yms., joihin niiden paatokset perustuvat; ei se silti tarkoita yksittaistapaukselle yhtaan mitaan. Meita on taalla monia, joita ei koskaan julkiselle hyvaksytty lainkaan esim. ian takia, eli sekin pohjaa johonkin paatokseen jossakin todennakoisyyksista yms., ja niin vaan moni nelikymppinen kuitenkin saa vauvoja yksityisella. Minullekaan ei enaa nykyisella klinikallani tehda uusia varsinaisia uusia alkiota tuottavia hoitoja joustamattoman ikarajan takia, mutta se yksinaan ei tarkoita sita, etteiko viela siella voisi onnistua olemassa olevien alkioiden avulla (vaikka siis omista alkioistani lahtevan raskauden epatodennakoisyys on ilmeisesti erittain pieni - meiltahan alkioita kylla tuli, mutta maara ei aina ratkaise) taikka etteiko sitten jossain muualla voisi onnistua; klinikkojahan on maailma taynna ja onhan Suomikin aika lailla.

Ja sitten on niita luovutettuja sukusoluja, joihin mekin olemme paa-asiassa siirtyneet. Iso ratkaisuhan sekin on, jota ei varmaan ihan paivassa tehda.

Siunaushan teille lopulta kuitenkin on, etta on ainakin se yksi lapsi. Tanaan se ei ehka silta tunnu, mutta myohemmin. Monihan ei saa yhtakaan. Halaus! <heart>
 
Viimeksi muokattu:
@Missukkaliini ja @Haaveilija91 tervetuloa mukaan. Paljon vinkkejä täältä ryhmästä saa kyllä ja tietoakin eri asioista. Itsellä eka ivf takana. Joulukuu lepoa keholle lääkkeistä ja vetää happea ja voimia kohti ja tammikuuta jolloin uusi yritys. Ikää itsellä ja miehellä 34.
Julkisella ollaan ja niiltä lähete yksityiselle (entinen väestöliitto) kun tuossa sairaalassa ei näitä hedelmöityshoitoja tehdä.
 
  • Tykkää
Reactions: Missukkaliini
Voi ei @millionnea, miten ne voi tuollaisen päätöksen tehdä?!

Tevetuloa @Missukkaliini ja @Haaveilija91

Minun testitulos vahvistui ja sunnuntaina virallisena testipäivänä sain selkeän plussan. Tuntuu ettei tämä jännitys tähän lopu, sillä viime tammikuussa tehty tuoresiirto päättyi keskenmenoon rv 19 alussa keväällä, joten voi olla että aikamoista hermoilua luvassa. Itku pääsi sen jälkeen kun soitin klinikalle ja sovin varhaisultraan ajan, tällä kertaa onnesta. @Taival Onnittelut!
 
Moi! Voisin palailla tänne pikkuhiljaa muutaman vuoden tauon jälkeen. Tässä menee vielä pari kuukautta ennen kuin seuraavaa pakastealkionsiirtoa alkaa voi suunnittelemaan, mutta pitää nyt vähän päästä purkamaan tämän hetkistä tilannetta, kun päässä pyörii nää jutut vain koko ajan.

Kolme vuotta sitten tulin raskaaksi ekan IVF:n tuoresiirrosta, eli tosi helpolla päästiin, ja pakastimeenkin jäi yksi alkio. Onnistunutta raskautta ennen meillä oli ollut kolme vuotta yritystä, kaksi (luomuna alkanutta) keskenmenoa, monta turhaa ovulaation induktiota ja inseminaatiota.

Imetyksen loputtua syksyllä 2017 varasin ajan pakatealkion siirtoa varten, mutta tulinkin yllättäen luomuna raskaaksi. Keskenmeno alkoi viikolla 7, mikä oli viikkoa myöhemmin kuin edellisissä keskenmenoissa. Varhaisulta toimi keskenmenon lopputarkastuksena ja alkionsiirto lykkääntyi keväälle. Alkionsiirto päätettiin tehdä lääkkeelliseen kiertoon, mutta lääkkeet eivät mielestäni oikein sopineet mulle ja limakalvokin jäi jotenkin huonoksi eikä raskauskaan siitä alkanut.

2. IVF oli nyt syyskuussa, munasoluja tuli 14, niistä 12:ssa oli rakkula, niistä 11 hedelmöittyi ja kaikki viljeltiin 5 päiväiseksi! Niistä kuitenkin vain yksi selvisi pakastimeen ja yksi siirrettiin kohtuun. Siirretystä tuli haamuplussa. Vuoto alkoi viikko lugejen lopetuksen jälkeen. Sitä seuraavasta vuodosta ilmottauduin pakastealkionsiirtoon, mutta kuukautiset jatkuivat vaan. PAS:n suunnittelu-ultrassa viime perjantaina lääkäri huomasi limakalvon olevan omituinen. Melkein 20 mm johtofolli kyllä löytyi, eli sikäli siirto olisi voitu tehdä ihan lähipäivinä. Lääkäri laittoi mut oudon vuodon ja limakalvon takia raskaustestiin. Pidin sitä tosi outona, sillä edellinen kierto oli mielestäni ollut ovuloimaton. Arvo oli yli 500 eli mulla oli taas keskenmeno käynnissä!? Tein kotona raskaustestin samoilla testeillä kun kuukausi sitten ja se näytti vain haamua, eli testit olivat kaiken lisäksi viallisia. Arvo on lähtenyt laskuun, sillä eilen se oli enää 300, mutta nyt vuoto on lopahtanut. Eli nyt seuraillaan että alkaako tyhjentyminen itsestään vai joudutaanko käyttämään jotain lääkkeitä siihen.

Oon ihan hämmentyny tästä kaikesta. Kai halusin jakaa tän vaa muiden kanssa jos joku osais sanoa tähän jotain tai saisi vain kuulla oudon ja sekavan tarinan. Ainakin tuo ovulointi raskaudesta huolimatta ja toimimattomat raskaustestit on sellaisia, jota en ihan helposti ois uskonut todeksi!

Tällainen täysin omanapainen vuodatus tähän väliin, mutta kaikkea hyvää silti teille kaikille!
 
Pahoittelut negan saaneille <3 Tervetuloa uusille (y)

@Taival ja @neppari123 Onnea :love:

@nyuu tosi kurji uutisia :unsure:

@millionnea tsemppiä jatkoon.

,@kirsillevauva oliko hyvä suunnittelukäynti? Ei ole kaksoset toiveena, mutta minun ikäiseni (34 v.) alkioista tilastojen mukaan on kromosomiviallisia jo 60-70% ja kun alkiot on pakastettu pareittain niin molemmat siirretään. Ruma voi olla tervekromosominen ja kaunis viallinen. Tai toisinpäin mutta ei voi tietää kuitenkaan.
 
  • Tykkää
Reactions: kirsillevauva
Voi kurja, ettette päässeet siirtoon :(@nyuu

Onnea @neppari123 ja @Taival

Mitenkäs @justhope n testaukset on menneet?

@Lallastiina Ymmärrän kyllä, oon itekin oikea himotestaaja. Nytkin kului varmaan 20 testiä ovista bongatessa, vaikka huomattavasti pienemmällä määrällä olisin sen bongannut :whistle:

Koko aamupäivän pelkäsin soittoa, että alkio ei ole selvinnyt. He siis päättivät sulattaa vain yhden... Onneksi soittoa ei kuulunut ja iltapäivällä sain lääkärin sanoin "täydellisesti sulatuksesta selvinneen" alkion kyytiin :love: Nyt vaan vähän punkkua iltaisin ja mahdollisimman rennosti... Joopajoo, osaiskin olla :rolleyes:
 
Jes @BlackCat onnea nyt piinailuun!

Testisatsi tuli tänään, sitä merkkiä joka viime kesän km-raskaudesta näytti hailuinta haamua jo dpo10. Nyt vaan näytti blankoa, siirrosta 9 pvää...

@Suvipilvi tervetuloa takaisin! Kuulostaapa kummalta nuo sun viimeaikaiset ilmiöt, toivottavasti asia selviää ja pääsette pian siirtoon.
 
Ai niin ja tervetuloa takaisin @Suvipilvi!
Paljon on teillekin sattunut ja tapahtunut..

Sen unohdin kirjoittaa aiemmin, että jos joku päivittää, niin minut voisi laittaa piinailijoihin, siirretty 5.12. 1x 2pväinen alkio, testipäivä 19.12.

Voi harmi @Lallastiina Täällä peukut vielä silti pystyssä jos kuitenkin jotain alkaisi vielä testeissä näkymään!
 
Ei täällä testailut oo sen kummemmin menneet, vahvasti pelkään että kai tämä vaan on rfsu-testien kuuluisaa viivanpaikkaa mitä on tullut. Olen siis nyt viime kerran jälkeen testannut eilen ja tänään, illalla kummatkin. Rfsu:n testiin tulee ihan sen muutaman minuutin sisään eli testiajalla jotain hämyisää viivan tapaista, hieman vielä haaleempia ollut kuin tuo eka toissapäiväinen. Eilen tein myös toissapäiväseen tapaan pregcheck-testin samalla, se oli ihan nega. Tänään niitä ei ollut enää kaapissa niin ei voinut tuhlailla testeja turhanpäiväseen vertailuuni, heh...

Ehkä eniten tässä mietityttää että se viivanpaikka tulee jo testajalla. Kun aiemmin jos jotain siihen viittaavaa on ollut, se on tullut relusti testiajan jälkeen, ja suurinpaan osaan testejä (rfsu:n siis) ei ole mitään tullut vaan puhas nega aiemmin...

Noh perjantaina selviää kyllä totuus kun on verikokeen aika ja virallinen testipäivä.
 
@nyuu voi miten kurjia uutisia :cry: Halaus ja osanotto. Onko teillä tulossa lääkäriaika, jossa voisi miettiä, voiko jotain tehdä toisin jotta mahdollisuudet paranisivat?

@millionnea voi ei... :cry: Tuntuu todella epäreilulta, että TYKS ei jatka enää hoitojanne. Ymmärrän tosi hyvin pettymyksen tunteesi. Kovasti voimia. Olisiko teillä mahdollisuutta jatkoon yksityisesti?

@gemmy tosi hyvä määrä alkioita! Hyvä että olet pärjännyt ilman Buranaa. Onko Panadolista mitään apua? Sen suhteenhan ei ole mitään rajoitusta.

@Nomini , @Taival ja @neppari123 , lämpimät plussaonnittelut teille! :love:

@BlackCat paljon onnea kyytiläisestä ja tsemppiä piinailuun!

@Taigariina pahoittelut että jäi negaksi. :( Toivottavasti et joudu odottelemaan pitkään seuraavaa hoitoa.

@WishingUponAStar ja @Mariah33 tsemppiä tulevaan punktioon, toivotaan hyvää saalista!

@AuroraK ihanaa että siirto lähestyy! Toivottavasti tällä kertaa kaikki sujuu hyvin.

@Missukkaliini tervetuloa mukaan! Onko sulla siis perjantaina se varsinainen testipäivä? Kyllä mä jatkaisin vielä tukilääkkeitä sinne asti varmuuden vuoksi. Oireettomuudesta ei tarvitse välittää, mulla ei ole missään alkaneessa raskaudessa (yht. 3) ollut oireita vielä piinailuvaiheessa eikä heti plussan jälkeenkään.

@julie_ onpa ihan älyttömän turhauttavaa että väkisin yrittävät täysin luomukiertoon saada siirtoa onnistumaan, jos kierto on epäsäännöllinen ja ovulointi epävarmaa. Toivottavasti jatkossa löytyisi yhteinen sävel ja ovulaatiota voisi vaikka lääkkein avittaa (letrot) jos ei varsinaisesti lääkkeellistä siirtoa tehdä.

@kirsillevauva miten suunnittelukäynti meni? Onko vielä alustavaa aikataulua suunniteltu?

@Lallastiina toivottavasti vain liian aikaisesta testiajankohdasta kyse. Katoin että sulle oli siirretty 2 kolmipäiväistä, joten hyvin ehtii vielä!

@Suvipilvi tervetuloa! On tosiaan erikoista että voi olla tuon kokoinen folli samalla kun hcg on koholla ja vuotaa. Toivottavasti kohtu tyhjenee itsestään eikä lääkkeitä tarvittaisi. Tsemppiä odotteluun.

@Haaveilija91 tervetuloa sinullekin! Pidetään peukkuja että siitä terveeksi testatusta alkiosta nyt raskaus lähtee käyntiin. On kyllä hienoa että nykyään on mahdollisuus myös tällaisiin hoitoihin.

@justhope toivottavasti rfsu-testien hailakka viiva vahvistuu ja alkaa näkyä niissä pregcheckeissäkin. Kyllä siinä laittamassasi kuvassa on jotain näkyvissä, vaikea uskoa että tuollaista tulisi jos mitään ei olisi tapahtumassa. Peukut pystyssä täällä! (y)

Mä odottelen varhaisultraa johon on enää 5 päivää aikaa. En ihan täysin usko tätä todeksi ennen kuin sen näen, sen verran tuoreessa muistissa on puolen vuoden takaiset karut kokemukset. Elelen siis eräänlaisia piinapäiviä nytkin.
 
Irrotuspiikki laitettu, ja päänsärky alkoi melkoinen. Urakalla myös jomottanut koko päivän ja turvotusta. Huominen on pieni keikkatyö, täytyy yrittää löytää mahdollisimman mukavat vaatteet. Tsemppiä @Mariah33 - perjantaihin paljon hyvää energiaa. Lueskelin tätä ketjua kauempaakin tänään, kyllä jokaiselle toivoisi sen yhden pienen onnenpotkun suotavan vielä ❤
@millionnea :cry:❤ Niin epäreilua... :cry: Toivon sydämeni pohjasta sulle kaikkea hyvää jatkoon.

ON: Mulla oli tänään 2. ultra. Hyvänkokoisia soluja löytyy 5 kpl oikealta, vasemmalla ei mitään. Punktio perjantaiaamuna (niin kuin sullakin @WishingUponAStar :)) Nyt vielä 2 päivää kasvatellaan ja ke-iltana irrotuspiikki.
Odotukset ei oo korkealla, koska 1. hoitokerta opetti että ei se hedelmöittyminen oo silti mitenkään varmaa... Toki positiivista tässä 2. hoitokerrassa on se, että nyt niitä soluja on 5! :rolleyes: 1. kerralla oli ainoastaan 1... Onhan mahdollisuudet siis huomattavasti paremmat. (y) Suojelen kuitenkin itseäni ja ajattelen jo valmiiksi että ei niistä kuitenkaan yksikään hedelmöity... :unsure:
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä