IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville


Tänä aamuna alle 4h pidätyksellä tehty testi... Iik. Virallisesti positiivinen testitulos. Näköjään neljäs kerta oli onnekas ♥
Näköjään silloin kun ei mitään odota ja on jo valmiiksi heittänyt kirveen kaivoon niin käykin näin. Elämä on jännä.

@Nato kolmepäiväinen siirrettiin tällä kertaa, kaikki aiemmat oli blastoja. Sekin oli tässä hassua kun tilastojen mukaan blastoilla on enemmän saatu raskauksia aikaan... Mutta ne onkin tilastoja ja aina on poikkeuksia!

Ja en tiiä oliko vaikutusta sillä että tehtiin luonnonkiertoon, mutta ainakin oma olo oli koko ajan parempi kuin lääkkeellisessä kierrossa. Yksi juttu mitä myös nyt kokeilin oli Donaferty-valmiste jossa on myo-inositolia ym. Se on kai suunniteltu naisille joilla on PCO ja parantaa insuliiniresistenssiä ja solujen laatua? Joku toinenkin (tällä palstalla) jolla on PCO oli muistaakseni raskautunut kun oli käyttänyt myo-inositolivalmistetta... Ehkä sillä on joku vaikutus ollut?

Tänään on taas ollut vatsa välillä tosi kipeä, eli ei ne kivut sitten ihan loppuneetkaan. Oon huomannut että iltapäivisin usein on kaikenlaisia tuntemuksia, aamut ja illat on rauhallisempia :unsure:
 

Tänä aamuna alle 4h pidätyksellä tehty testi... Iik. Virallisesti positiivinen testitulos. Näköjään neljäs kerta oli onnekas
Näköjään silloin kun ei mitään odota ja on jo valmiiksi heittänyt kirveen kaivoon niin käykin näin. Elämä on jännä.

@Nato kolmepäiväinen siirrettiin tällä kertaa, kaikki aiemmat oli blastoja. Sekin oli tässä hassua kun tilastojen mukaan blastoilla on enemmän saatu raskauksia aikaan... Mutta ne onkin tilastoja ja aina on poikkeuksia!

Ja en tiiä oliko vaikutusta sillä että tehtiin luonnonkiertoon, mutta ainakin oma olo oli koko ajan parempi kuin lääkkeellisessä kierrossa. Yksi juttu mitä myös nyt kokeilin oli Donaferty-valmiste jossa on myo-inositolia ym. Se on kai suunniteltu naisille joilla on PCO ja parantaa insuliiniresistenssiä ja solujen laatua? Joku toinenkin (tällä palstalla) jolla on PCO oli muistaakseni raskautunut kun oli käyttänyt myo-inositolivalmistetta... Ehkä sillä on joku vaikutus ollut?

Tänään on taas ollut vatsa välillä tosi kipeä, eli ei ne kivut sitten ihan loppuneetkaan. Oon huomannut että iltapäivisin usein on kaikenlaisia tuntemuksia, aamut ja illat on rauhallisempia
Onnea @Tuutikki84! Super-ihania uutisia ❤

Mulla myös Donaferty tässä hoidossa käytössä, jossa plussasin. Tänään taas semmoinen olo, että ehkä kaikki järjestyy. Plussa vahvistuu omaa tahtiaan päivä päivältä ja aamulla halailin ekaa kertaa pönttöä. Hitto tää on melkoista vuoristorataa
 
 • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
Kiitos @MammaMimosa @tuutikki @Nato kommenteista! Varovaisesti onnittelen ja jännäilen palstalaisten eri tilanteita ♡

Pidettiinkin "tilannepalaveri" mieheni kanssa ja voi kun hän vaan on koko ajan niin ymmärtäväinen ja antaa tilaa jne. Miten miehen aivot toimivatkin niiin erilailla...huoh. No riitaa me ei näistä asioista saada hänen luonteensa on sellainen. Mua taas alkaa kiehuttaa se tasaisuus ja tilanteen täydellinen hyväksyminen, kun itse olen tulisempi ja näköjään pessimistisempi luonne;)
 
 • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
Kiitos @MammaMimosa @tuutikki @Nato kommenteista! Varovaisesti onnittelen ja jännäilen palstalaisten eri tilanteita ♡

Pidettiinkin "tilannepalaveri" mieheni kanssa ja voi kun hän vaan on koko ajan niin ymmärtäväinen ja antaa tilaa jne. Miten miehen aivot toimivatkin niiin erilailla...huoh. No riitaa me ei näistä asioista saada hänen luonteensa on sellainen. Mua taas alkaa kiehuttaa se tasaisuus ja tilanteen täydellinen hyväksyminen, kun itse olen tulisempi ja näköjään pessimistisempi luonne
Ha haa! Kuulostaa kyllä ihan multa ja mun mieheltä. Mun mies jaksaa vielä uskoa, vaikka meillä takana 5 epäonnistunutta IVF-hoitoa ja siirtoa eikä plussan plussaa koskaan! Riitaa hänen kanssaan ei saa vaikka yrittämällä yrittäisi! Ja joo, sehän raivostuttaa välillä suunnattomasti. Jotkut vaan osaa olla niin optimistisia, kun itse just päinvastoin. Mut meillä se tasapaino on sit kohdillaan! :D

Onnea kaikille plussanneilke ja tsemppiä teille, joilla on todella rankkoja vaiheita meneillään. Itse kokoajan seuraan palstaa ja saan täältä paljon tukea, vaikka viime aikoina en olekaan kirjoitellut. ❤
 
 • Tykkää
Reactions: M4rianne77
Hei, uutena voisin kirjoittaa tännekin, kun tavallaan toive olisi päästä ivf-hoitoon. Meillä on nyt meneillään letrozol ovulaatioinduktio + inseminaatio HUSin hoidossa. Takana yritystä 10/2018 alkaen, alkuraskauden km 12/2018 ja 6/2019. Sen jälkeen en olekaan tullut enää raskaaksi.

Mitään kummempaa syytä ei ole löytynyt kuin mulla välillä epäsäännölliset kuukautiset. Mutta siis mulla on jo lapsia edellisestä liitosta. Sekä kuopus että tuo 2018 raskaus sai alkunsa ekasta kierrosta, että "alunperin" olen tullut ihan helposti raskaaksi ja jotakinhan tässä on nyt mennyt vikaan 2018 lähtien.

Luotto tähän hoitoon on aika nolla kun en ole 1,5 vuoteen tullut raskaaksi. Tänäkin vuonna kuitenkin jo 10 tikutettua ovista ilman yhtään tärppiä. Turhauttaa myös että se HUSin viestintä on jotenkin niin "konemaista". Kysymyksiin ei oikein vastata mitään ja olo on että ollaan jossain hoitoputkessa jossa tehdään konemaisesti samat asiat kaikille.

Voisiko joku teistä kokeneemmista vähän valaista julkisen logiikkaa? Että missä vaiheessa inseminaatioista siirrytään ivf-hoitoon, vai odotellaanko tässä vaan ns ikuisesti? Mikä on se peruste, jolla päätetään ivf-hoitoon ryhtymisestä?

Entä jos saisin kolmannen keskenmenon - tehdäänkö siinä vaiheessa jotain testejä, jotka oikeasti saattaisivat paljastaa jonkun syyn tälle? Olen yrittänyt tätä kysyä moneen otteeseen ja vastaus on aina vaan että "sitten selvitettäisiin jos niin kävisi". Jos tietäisin mikä se selvitys olisi, maksaisin sen ilomielin yksityisellä nyt heti. Sori tää avautuminen, mutta tuntuu tosi turhauttavalta kun varmaan kaikki heidän asiakkaat on aika hetkillä mutta viestintä on tommosta nuivaa. Lisäksi tietty ikää tulee koko ajan lisää, mikä ei varsinaisesti helpota.
Mun piti tähän jo aiemmin vastata, mutta unohdin.... me ei oltu ollenkaan inseminaatiohoidoissa, koska lapsettomuuden isoin syy on siinä että mulla on munanjohtimet tukossa ja siksi IVF oli ainut vaihtoehto. Olin aiemmin siinä käsityksessä, että inseminaatioita tehdään kolme kertaa ennenkuin siirrytään ivf:ään, jos inseminaatiot ei tuota toivottua lopputulosta? Vai onko sekin yksilöllistä, en tiedä.... oon siinä käsityksessä, että inseminaatiot aika harvoin saa raskauden aikaiseksi. Tää käsitys on tullut näitä lapsettomuuspalstoja selatessa siis. Ei niitä kuitenkaan onneksi ikuisesti jatketa, vaan jos ei tulosta synny niin sitten siirrytään ivf-hoitoihin.

HUSilla mekin ollaan hoidoissa ja oon ihan samaa mieltä siitä, että siellä on tapana tehdä asiat samalla kaavalla lähestulkoon kaikille. Vain silloin jos on _todella_ selvä syy tehdä joku asia toisin niin tehdään, mutta muuten jatkuu samalla kaavalla aina vaan. Itse voi vaikuttaa asiaan aika vähän.

Siitä en taas tiedä yhtään, milloin tehdään tutkimuksia, jos on useita keskenmenoja... vai tehdäänkö niitä edes. Varmasti on turhauttavaa, kun ei yhtään tiedä mikä niihin on syynä :(Myös @Nato lle piti tulla kommentoimaan tuosta alkionsiirron ajankohdasta jo aiemmin, mutta unohdin... siis kuulostaa aika erikoiselta, että kolmepäiväinen siirretään viisi päivää ovulaatioplussasta? Mulla siirrettiin kolmepäiväinen tasan kolme päivää ovulaatioplussasta ja ihmettelinkin jo täällä aiemmin, että miksi kummassa niin, koska ovulaatio on usein vasta seuraavana päivänä, eli tuo 1+3 päivää ois mun käsittääkseni oikea aika. Vaikka näköjään tämä kolme päivää oviksesta siirretty tärppäsikin. MUtta kannattaa kysyä sieltä klinikalta, onko niillä joku erilainen laskukaava, tai joku muu syy siihen.

Selvästi näissä hoidoissa on hirveästi epäselvyyksiä ja hoidoissa oleville ei asioista tiedoteta tarpeeksi, eikä kerrota syitä hoitoprotokollaan ym. Siinä ois kyllä paljon parannettavaa! OIs se kuitenkin parempi, että hoitavalta lääkäriltä saa selviä vastauksia kysymyksiin, ettei tarvitsisi olla epätietoisuudessa... eikä me täällä palstalla kuitenkaan näistä asioista niin paljon tiedetä :( on niin monenlaisia kokemuksia ja tuntuu, että joka paikassa asiat tehdään jotenkin ihan eri lailla...
 
@Tuutikki84 puhutko julkisen puolen hoidoista nimenomaan että siellä ensin inseminaatiota ennen ivf:ää? Yksityisellä on varmaan eri tavalla. Meillä ainakin heti yksityisellä suositeltiin ivf:ää (mulla endo) ja niin tehtiin. Sanoivat et turhaa mitään inssiä yrittääkään. Luulen että julkisella oisi kyllä tehty inssiä. Toisaalta aikoinaan siskoni oli myös yksityisellä klinikalla hoidossa, joskin toisella klinikalla, ja hänellä samaten endo, ja siellä klinikka teki alkuun inssiä, mikä oli tuloksetonta ja tuntui ihan rahan lypsämiseltä. Hän sai sittemmin peräti vasta ICSIn myötä lapsen.
 
@Tuutikki84 Paljon onnea plussasta! Ihana kuulla täällä tällaisia uutisia❣

@MammaMimosa : älä vielä menetä toivoa. Jos se testi näyttää että olet raskaana niin elä sillä tiedolla.

Nato : peukut pystyyn että nyt pääsette siirtoon. Uskomattoman huonoa tuuria teillä koko ajan.

Itsellä eka siirto tehtiin viime torstaina. Testipäivä olisi 2.12. Tuskin jaksan odottaa siihen asti ja testailen varmaan sunnuntaina....apuva. Olo on ollut kyllä surkea punktion jälkeen, ihmeen kova rasitus ollut keholle. Tänään tuntuu ekaa kertaa että voi hengittää normaalisti eikä ole kooma olo kokoajan. Olen kyllä ollut töissä koko ajan mutta välillä kyllä miettinyt että onko ollut ihan järkevää. Nyt kuitenkin tuntuu että kunto on paranemaan päin
 
 • Rakkaus
Reactions: Tuutikki84
Lara83
Onnea plussasta @Tuutikki84, ihania uutisia! Ja tsemppiä @MammaMimosa pöntön halailuun: itsellä molemmista lapsista ollut hyperemesis ja yritän aktiivisesti unohtaa tuon mahdollisuuden. Se on myöhäistä sitten muistaa jos tärppäisi :D

Kiitos myös kommenteista ja taustatuesta. Rupesin tätä asiaa nyt vähän sisuuntuneena selvittämään ja opin, että minultahan ei ole esimerkiksi mitattu missään vaiheessa prolaktiinia. Siis vaikka sen liika-arvot voi aiheuttaa sekä hedelmättömyyttä, että keskenmenoja, että epäsäännöllisiä kuukautisia... jotka siis kaikki mulla täsmää. Ja vaikka letrotsolin käytöstä todetaan terveyskirjastossa, että lääke sopii henkilöille, joilla prolaktiinitaso on normaali. Kysyin HUSilta, niin ei tosiaan ole mitattu eikä ole aikeissakaan. Siskoni on lääkäri ja ei ollut uskoa asiaa: heidän kunnassaan kuulemma prolaktiiniarvo on osa sitä peruspakettia, mikä jo yleislääkärin pitää määrätä kun tehdään lähete lapsettomuushoitoihin. Varasin nyt ajan yksityiseen labraan, onneksi sen voi saada ilman lähetettä. En ole varma, kumpaa toivoisin - normaalia vai epänormaalia tasoa. Jos se olisi epänormaali, niin olisipa ainakin joku mahdollinen hoidettava syy. Mutta siis jos näin olisi, ja prolaktiini olisi se "syy", niin multa kyllä leviäisi pahemman kerran lanttu siihen, että sitä ei vuoteen ole viitsitty tutkia.
 
 • Vau!
Reactions: Tuutikki84
@Tuutikki84 puhutko julkisen puolen hoidoista nimenomaan että siellä ensin inseminaatiota ennen ivf:ää? Yksityisellä on varmaan eri tavalla. Meillä ainakin heti yksityisellä suositeltiin ivf:ää (mulla endo) ja niin tehtiin. Sanoivat et turhaa mitään inssiä yrittääkään. Luulen että julkisella oisi kyllä tehty inssiä. Toisaalta aikoinaan siskoni oli myös yksityisellä klinikalla hoidossa, joskin toisella klinikalla, ja hänellä samaten endo, ja siellä klinikka teki alkuun inssiä, mikä oli tuloksetonta ja tuntui ihan rahan lypsämiseltä. Hän sai sittemmin peräti vasta ICSIn myötä lapsen.
Joo, tarkotin just näitä julkisen puolen hoitoja joissa usein tehdään asiat aina tietyn protokollan mukaan. Siellä pyritään säästämään rahaa ja siksi varmaan aina ensin kokeillaan kevyempiä hoitomuotoja, jos niillä nähdään olevan edes jonkinlainen mahdollisuus onnistua. Joissakin tapauksissa on tottakai selvää, ettei insseistä oo mitään hyötyä (niinkuin mulla), mutta nähtävästi aika usein kokeillaan ensin silti "jos nyt kuitenkin inssistä tärppäisi". Mitä nyt oon keskusteluista lukenut, niin hyvin harvoin niin tuntuu tapahtuvan:rolleyes:

Kiitokset kaikille toivotuksista, vieläkin on itsellä vähän epäuskoinen olo. Kovin voimakkaita oireita ei oo tullut vielä, ei erityisemmin pahoinvointia ainakaan. Rinnat pikkusen alkaneet turvota ja mahan kanssa mulla on kaikenlaisia ongelmia, niin että näytän siltä kuin olisin jo pitkälläkin raskaana :D mut se on siis aika tyypillistä mulle että vatsa turpoaa jos on syönyt jotain väärin tai nukkunut huonosti tai melkein mitä vaan. Toivottavasti ei kauhean aikaisin ala näkyä pömppis, mulla on kuitenkin eteenpäin kallistunut kohtu niin voi olla että melko aikaisin alkaa näkyä... :eek:
 
 • Tykkää
Reactions: Liiby
@Tuutikki84 ihanaa, mä jotenkin tiesin/aavistin että pian plussaat, ihanaa <3 Mulla on kans myoinositoli ollut tän syksyn käytössä, en oo ihan säännöllisesti ottanut, mutta yrittänyt lähes joka päivä yhden annoksen ottaa. Paketin mukaan voisi ottaa kaksi. Ongelma on noissa, että kun rauta, tyroksiini ja inositoli pitäs ottaa kaikki tyhjään mahaan ja eri aikaan + greippimehu jossain vaiheessa, joka voi estää lääkkeiden imeytymistä :D Tällä menolla pitäs paastota koko päivä... No jospa jotain ois aina imeytynytkin. Toivottavasti me muut tullaan pian perässä <3
 
 • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
@Jeppis83 Plussatuulia ja voimia piinailuun! <3 Stimulaatio on kova rasitus kyllä kropalle. Nyt vaan lempeitä päiviä sinne omaa oloa kuunnellen.

Tänään mulla olis rv 5+0 ja sen kunniaksi leffaviivat testiin. Varhaisultra on ikuisuuden päästä, vasta 14.12. Onneksi sen tekee oma lääkärini <3

Hampaiden harjaus on se pahin mulla ja yököttää todella paljon. Myös kasvomaskin käytöstä oon alkanut tulla pahoinvoivaksi. Monenlaisia tuntemuksia on alavatsalla, korvien välistä puhumattakaan :D En missään nimessä uskalla siirtyä mihinkään plussanneiden ryhmään - enhän minä kuulu sinne raskaana olevien joukkoon! Se on se eka ajatus. Jään lueskelemaan ketjua enemmän taustalle. Voimia jokaikiselle <3
 
@Tuutikki84 ihanaa, mä jotenkin tiesin/aavistin että pian plussaat, ihanaa <3 Mulla on kans myoinositoli ollut tän syksyn käytössä, en oo ihan säännöllisesti ottanut, mutta yrittänyt lähes joka päivä yhden annoksen ottaa. Paketin mukaan voisi ottaa kaksi. Ongelma on noissa, että kun rauta, tyroksiini ja inositoli pitäs ottaa kaikki tyhjään mahaan ja eri aikaan + greippimehu jossain vaiheessa, joka voi estää lääkkeiden imeytymistä Tällä menolla pitäs paastota koko päivä... No jospa jotain ois aina imeytynytkin. Toivottavasti me muut tullaan pian perässä <3
Ääk, mä en oo edes tiennyt ettei tyroksiinia sais ottaa samaan aikaan Donafertyn kanssa :eek: Otin ne molemmat aamulla samaan aikaan, illalla tietty ei ollut tyroksiinia... mut en tiennyt muuta kuin että ei sais syödä mitään makeaa samaan aikaan ton Donafertyn kanssa. Syön lisäks raskausvitamiinia joka taas _pitää_ ottaa ruuan kanssa, greippimehua join alkukierrosta myös ja en juonut sitä tyhjään vatsaan mutten ottanut mitään lääkettä tai vitamiiniakaan samaan aikaan muistaakseni. On tosiaan aikamoinen työ ajoittaa nuo kaikki eri aikoihin! Nyt ei onneks enää tarvitse kuin tyroksiinia ja vitamiinit, niiden kanssa vielä pärjää hyvin :LOL:
 
Onnittelut plussanneille:) ja tsemppiä testipäivää odottaville!
Mulla ei ole kokemusta julkisesta puolesta, mentiin suoraan yksityiselle. Multa on tutkittu jotakuinkin kaikki mahdollinen. Ainoa löydös on munasarjavasta-aineet, eikä niistä tunnu kukaan tietävän sen enempää kuin että ne ennustavat heikompia tuloksia ivf:ssä. Viime verikokeessa oli juuri tuo prolaktiini pikkuisen koholla mutta gynen mielestä niin vähän ettei sillä ole merkitystä (sehän voi kohota hieman esim. seksin jälkeen). Ainoat mitä ei ole tutkittu on tietyt immunologiaan liittyvät erikoisjutut, ja niitä kuulemma tutkitaan yleensä vasta sitten jos alkiodiagnostiikassa on saatu hyviä alkioita.

Olen nyt viikon verran käyttänyt testosteronigeeliä eikä ole sen kummempia sivuvaikutuksia, mitä nyt jokunen leukafinni on ilmestynyt kierron vaiheeseen nähden epätavalliseen aikaan. Ovis ei näytä tulevan ainakaan etuajassa mikä lienee hyvä juttu (viime kierrossa sain ovisplussan jo kp10). Viikon päästä olis antraalifollikkelien laskentaultra, jossa siis katsotaan näyttääkö testosteroni parantaneen follikkelien määrää viime kierrosta. Ehkä seuraavasta kierrosta sitten aloitetaan pistokset. Silloin keräys osuisi just joulun alle. Meidän klinikassa on kyllä se hyvä juttu, että se ei sulje joulunpyhiksi ja lauantaisinkin voi päästä ultraan tai punktioon.

Toi vitamiinien ajoittaminen on kyllä yhtä hässäkkää. En muuten tajua miksi joissain tableteissa on sekä kalsiumia että C-vitamiinia/rautaa, kun eikös ne heikennä/estä toistensa imeytymistä?
 
 • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
Tupsuli kirjautumatta
Toi vitamiinien ajoittaminen on kyllä yhtä hässäkkää. En muuten tajua miksi joissain tableteissa on sekä kalsiumia että C-vitamiinia/rautaa, kun eikös ne heikennä/estä toistensa imeytymistä?
Oon miettinyt ihan samaa, ei siinä ole järkeä, vähän rahastuksen makua noissa monivitamiineissa. Otan kaikki vitamiinit aina eri purkeista eri aikoihin. Mun Donafertypaketissa luki, että tyhjään mahaan, greippimehu tunnetusti estää monia lääkeaineita imeytymästä, niin oon päätellyt että ei kannata sit varmaan vitamiinienkaan kanssa ottaa. Tyroksiininkin oon yrittänyt ottaa 10-30 min ennen aamupalaa tai yöllä, jos herään vessaan. Mut joskus otan rautatabletin yöllä, koska silloin maha on tyhjimmillään, samalla sit C-vitamiini. D-vitamiini, foolihappo ja B-vitamiinit voi onneksi ottaa aterialla :D Kalkkia en usko tarvitsevani kun käytän monipuolisesti maitotuotteita. D-vitamiinia otan 70 ug päivässä, sillä mun D-vitamiinitaso on n. 90. Sitten otan yleensä rasvalisää, ne on ihan hyviä ne raskaus-ajan omegat. Ai niin ja gefilustabletit tietty :D

Huippujuttu tuo @Lallastiina että teillä klinikka auki joulun, meillä se sulkeutuu sille 24. päivä alkavalla viikonlopulle, mut ne arkipäivät on auki. Laskeskelin (lh + tuli lauantaina ja sunnuntaina tunsin oviksen), että mulla menis siirto just niille joulupäiville. Siksi oon nyt miettinyt, että ottaisko lääkkellisen siirron kokeiluun. Ainakin olis jotain vähän eriä, kuin kolme edellistä ollut luonnolliseen kiertoon...
 
 • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
@Tupsuli mulle tehty kaikki siirrot (6 kpl) aina lääkkeelliseen kiertoon. Yksi kemiallinen, kaksi tervettä lasta. Mulla tosin ei ovulaatiota ole luomusti lainkaan, joten lääkkeellinen siirto ainoa mahdollisuus. Mulle ei oo koskaan puhuttu klikikalla (yksit.) mitään, että olisi huonompi tsäänssi onnistua.

Ja oon itse kokenut lääkkeellisen kierron älyttömän hyväksi, kun päiviä voi siirtää melkeinpä miten lystää. Kiertoja ei mene vkoloppujen takia ohi ja pystyy sumplimaan esim työvuorojen mukaan. mulla oli esim hoitojen alussa sellainen työ, että en olisi mitenkään pystynyt järjestämään arkivapaata edes parin viikon varoitusajalla. Lääkkeistä tullut migreeni pari kertaa, mutta se oli mun mielestä ihan hyväksyttävä sivuvaikutus. Tsemppiä!
 
 • Tykkää
Reactions: Tupsuli
Hei! Ihan uutena täällä ajattelin liittyä tähän ryhmään mukaan. Jonkin aikaa olen taustalla seuraillut.

Itse olen siis jo 42, mies 41, ja lasta olemme yrittäneet luomusti jo yli 10 vuotta. Mies on vastustanut hoitoihin lähtemistä, mutta nyt kun tosiaan täytin 42 ja totesin, että on viimeinen vuosi mahdollista saada Kelasta mitään korvausta hoidoista ja meillä on muutenkin takana todella vaikea vuosi, niin päätimme sitten tarttua tähän viimeiseen mahdollisuuteen.

Aloitimme hoidot yksityisellä ja aika vauhdilla on lähdetty liikkeelle. Ensi käynti oli lokakuun lopussa. Molemmilla kaikki kunnossa, mutta koska ikää on jo tämän verran niin lähdettiin suoraan ivf hoitoihin lyhyellä kaavalla. Viime perjantaina oli punktio josta saatiin 33 kelvollista munasolua ja näistä 17 hedelmöittyi. Tuoresiirtoon ei lähdetty korkean hyper riskin vuoksi. Lisäksi päätimme myös että tehdään pgs, ja yritetään välttää turhia siirtoja sillä. Tällä hetkellä on 4 valmista blastoa ja 5 vielä mahdollisesti tulossa, mutta katsotaan miten käy. Joulukuussa ei siirtoa ehditä tekemään tuon pgs:n vuoksi + tarkistetaan vielä joku kohdun kiinnittymispäivä tms. varmuuden vuoksi. Tammikuussa siis olisi sitten mahdollinen ensimmäinen pas-siirto. Luottavaisin mielin olen, ja tähän asti kaikki onkin mennyt todella hyvin. Nyt sitten jännätään tuleeko noita blastoja lisää vai jääkö tuohon neljään. Toivotaan parasta, itsellä on alusta asti ollut sellainen kutina, että 8 onnistuu.
 
Viimeksi muokattu:
Hei! Minä täälä vähän ”uutena” kirjoittelen. Viimeksi ollut 2015 kun esikoisesta plussasin toisen ICSI:n tuoresiirrosta ja 2018 kun kuopuksesta sain plussan kolmannen ICSI:n tuoresiirrosta. Siitä meni 1 viidenpäivän ikäinen pakkaseen, joka siirrettiin tiistaina ja eilen pistin Gonapeptylin tukemaan kiinnitystä. Nyt on pitkästä aikaa piinapäivät ja 8.12 kutsuu verikoe, mutta testailen varmaan jo ennen sitä.
 
 • Tykkää
Reactions: Tuutikki84
Zanna78 tervetuloa joukkoon! Teillä on pitkä taival yritystä, mutta olette näköjään päässeet hoidoissa heti hyvin vauhtiin ja saaneet varsin hyvän saaliin. Toivottavasti PGS:llä löytyy hyviä yksilöitä! Mulla ikää just alle 40 mutta ei toivoakaan tuollaisista munasolu- saati alkiomääristä. Meilläkin tarkoituksena tässä kolmannessa ja viimeisessä yrityksessä tehdä PGS, mutta ongelmana vaikeus saada riittävä määrä blastoja.

Ovistesti näytti tänään plussaa, nyt on sitten vuorossa luultavasti viimeiset luomuyritykset ennen hoitojen varsinaista alkua...
 
Nousihan ne viikot sittenkin, ja päästin helpotuksen kyyneleet. En enää IKINÄ aio laittaa rahaani näihin viikkonäytöllisiin. Niin hirveä stressi sunnuntaista asti. Silloin tein toisen digini ja siinä viikot edelleen 1-2, vaikka viivat olivat tummuneet jatkuvasti pregcheckissä. Nyt yritän lopettaa testailun ja etsiä kadonnutta mielenrauhaa...
 
@Zanna78 tervetuloa mukaan :) teillähän on lähtenyt hoidot vauhdikkaasti liikkeelle. Ja tosi hyvä munasolusaalis punktiossa! Noin monesta alkiosta varmasti joku tärppää, toivottavasti mahdollisimman pian.

@Jeppis83 PGS on alkiodiagnostiikkaa, eli tutkitaan mitkä alkiot kannattaa siirtää kohtuun ja missä alkioissa taas on esim. mahdollisia kromosomivirheitä. DPO on taas Days Past Ovulation eli kuinka monta päivää ovulaatiosta :) Alkion siirron jälkeen on kai yleensä laskettu piinapäiviä vaan, eli pp1 on päivä siirrosta jne... tietty jos on tehty luonnolliseen kiertoon niin voi myös laskea päiviä ovulaatiosta, mut alkion iällä on isoin merkitys (sen kannalta, milloin voi alkaa testata). Toivottavasti ei nyt ollut liian sekava selitys :ROFLMAO:

Täällä on kivut helpottaneet ja kroppa alkanut turvota yhdestä sun toisesta paikasta, ja välillä vähän ällö olo. Muuten ihan ok. Meinasin eilen ostaa kaupasta raskaustestin koska haluaisin saada ne "leffaviivat" siihen, mutta en sitten jaksanutkaan ostaa. Ehkä ensi viikolla vielä kokeilen digillä kun pitää käydä apteekissa jokatapauksessa. Luulin aiemmin, että heti kun on eka päivä kuukautisten poisjäämisestä, niin samantien tulee testiin yhtä vahvat viivat, mutta eipä se näköjään niin mene.... en oo aiemmin (siis ikinä) tehnyt kuin negatiivisia testejä, niin ei ollut oikein tietoa siitä, miltä positiivinen testi oikein näyttääkään :D
 
Mahtavaa @Tuutikki84! :D Itsekin varmasti tekisin testejä urakalla ja vain ihailisin niitä. Minä vain haaveilen tuosta. Tänään nimittäin taas nega testattu. Mulle tehtiin pakastealkion siirto (se ainukainen pakkaseen koskaan saatu) reilu viikko sitten ja tänään oli virallinen testipäivä. Alkio viljeltiin blastoksi, koska halusin selvittää selviääkö edes siihen saakka. Tuoresiirroissa on siirretty aina 2- tai 3-päiväinen. No alkio selvisi siirtoon mutta tiesin jo päivä pari siirron jälkeen, että ei onnistu, kun tutut "kohtupoltteet" tulivat ja ovat siitä asti jatkuneet. Mulla siis aina ovulaatiosta menkkoihin alavatsa kipuilee. Ei tuskaista kipua mutta "tuntuu" aika lailla koko ajan. Ja pari päivää ennen kuukautisia olo on kuin tulisi flunssa mutta ei tulekaan. Onko muilla tällaisia tuntemuksia?

@Zanna78 tosi hieno saalis. Tuosta määrästä kannattaakin varmasti selvittää ne parhaat yksilöt, ettei turhia siirtoja tule. Ja toivottavasti se helmi löytyy! Itsellä aina vain se yksi alkio (tai viimeisimmässä kaksi) saatu niin ei ole tarkempia testejä tehty.

Tsemppiä kaikille!
 
Kiitos kaikille! Ihanaa lukea täältä onnistumisista hoidoissa ja toisaalta saada sitten kohtalotovereita jos ei tärppääkään. :giggle:

Ihan ei kahdeksaa blastoa nyt tullut meille, mutta viisi tuli ja sekin on mielestäni todella hyvin, vaikka hurjalta tuntuu, että 33 munasolusta vain 5 lähtee yleensä kehittymään. Mutta kovasti toivotaan että näistä ainakin yksi osoittautuu täydelliseksi yksilöksi joka saadaan sitten siirrettyä tammikuussa. :) Nyt on myös varattu seuraava ultra, että päästään selvittämään, että mikä on sitten oikea päivä tehdä se siirto tammikuussa. Kyllä tää on jännää, kun kokoajan on jotain uutta tulossa. :D
 
Upea saalis pakkaseen, @Zanna78 ! Mielettömän hyvä tulos hyviä alkioita teillä. Toivottavasti joku nappaa oikein lujasti kiinni aikanaan! Meillä takana yksi ivf/icsi-kierros, jossa ei myöskään päästy tuoresiirtoon hypeririskin vuoksi. Nyt sitten 4. PAS tuotti kauan kaivatun plussan testiin <3

@Lumitalvi Suurimmat pahoittelut negasta! :( On tämä touhu vaan niin rankkaa. Voimia teille kovasti. Mulla ei ole kokemuksia tuollaisista tuntemuksista loppukierrosta. Joka siirron jälkeen mulla on ollut testipäivään asti selkeitä raskausoireita. Plussan tuottaneessa kierrossa tuhrutteli ilmeisesti kiinnittymisvuotoa pp 8-9, negakierroissa ei vuotoja piinapäivien aikana.

@haaveistatotta Tsemppiä piinailuun kovasti! <3

Mulla rv 5+3 ja tänä aamuna raskaustestissä testiviiva vahvempi kuin kontrolliviiva. Ensimmäisen kerran myös oksensin oikein kunnolla aamulla. Aiemmilla kerroilla pöntön halailu on jäänyt yökkimiseen. Lueskelin pahoinvoinnista ja se taitaa olla tilastollisesti ihan hyvä merkki. Sitä takertuu jokaiseen pieneen merkkiin, joka antaa toivoa raskauden jatkumisesta. Menettämisen pelko on mulla ollut niin vahvana, etten ole pystynyt täysillä nauttimaan alkaneesta raskaudesta.
 
 • Tykkää
Reactions: Lumitalvi

Yhteistyössä