Mä laitoin kesäkurpitsaa lisänä esim. maissin sekaan, koska se on löysää. Itse olen tykännyt pakastemaissista, siitä tulee hyvänmakuinen ja todella ravinteikas sose. Parsa- ja kukkakaalin voi vähin määrin sekoittaa hyvänmakuiseen soseeseen, niin se vauva oppii tykkäämään myös niistä. Meillä 3-v:n parasta herkkua edelleen..
Aloitin pakastamalla ensin jääpalakuutioina, sitten kun ruoka-aineita oli jo useita käytössä, sekoitin niitä. Vähitellen aloin tekemään soseita pilttipurkkiin pakkaseen. Tein valmiita seoksi kuten maissi-parsakaali tai porkkana-kukkakaali. Sitten erikseen oli liha, kala, kana ja muna kuutiot joita otin illalla sulamaan noihin vihannessoseisiin lisäksi. Oli siis aina vaihtelevaa ruokaa.
Myös matkalle otin mukaan pakkasesta, käytin pikkuista kylmälaukkua joka oli tarkoitettu viinipullolle.
Sama homma myös hedelmille, tein omena-banaani, päärynä-puolukka, mansikka-päärynä jne. Kaikesta mitä sai edullisesti sinä sesonkina + Pirkka mangokuutiot pakastealtaasta. Tein tarkat laskelmat siitä kannattaako soseiden teko rahallisesti (terveydellisesti tietenkin kannattaa!) ja hinta purkille oli muutamia senttejä, kun raaka-aineet olivat sesongin mukaan ostettuja edullisia vihanneksia ja hedelmiä ja marjat omasta pakastimesta ja metsästä.