Isänpäiväkakku

amorsun harmailee
Pohja on ihan kaupan kolmikerros pohja.

Väliin laitan suussasulavaa omenahilloa ja banaania.
Kakun koristelen vaaleanpunaisella kermavaahdolla ja päälle ripottelen suklaarusinoita.
Siis nyt ainakin luulen tekiväni tuollaisen, mut voihan se matkalla muuttua.
 
Normaali kakkupohja, väliin pakasteesta mansikkaa survottuna (hiven sokeria) ja vanilliinikreemiä tai kermavaahtoa. Päälle suklaakuorrutus, sulatetaan suklaata kattilassa, lisätään kuohukermaa sekoittaen kunnes seoksesta tulee tasaista. hetkisen jäähdytetään (on kuitenkin vielä juoksevaa) ja kaadetaan kakun päälle. Koristeeksi suklaarouhetta tai suklaarusinoita.
 
Joko teen tämän

Isänpäiväkakku
(16 annosta)

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 pss (50 g) mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
1 dl hedelmätäysmehua (esim. Valion 5 hedelmää)

Täyte:
1 muna
1 1/2 dl hedelmätäysmehua
1 dl vispikermaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
150 g vihreitä viinirypäleitä
1 banaani
1tlk (425/250g) persikanpuolikkaita

Kinuskikuorrutus:
1 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl voita tai margariinia

Koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja
Tuttifrutti- koristerakeita

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahtoon.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm).
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
5. Kumoa jäähtyneenä.

Valmista täyte:
6. Laita muna, hedelmätäysmehu, kerma, maissitärkkelys ja sokeri kattilaan.
7. Keitä kiisseliä koko ajan sekoittaen 3 minuuttia.
8. Jäähdytä ja lisää vanilliinisokeri.
9. Paloittele viinirypäleet, banaani ja valutetut persikanpuolikkaat pieniksi palasiksi.
10. Lisää kiisseliin.
11. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
12. Kostuta levyt ja jaa täyte tasan kahteen väliin.
13. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
14. Keitä kinuskia hiljalleen välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.
15. Kinuski on valmista, kun pudotat tipan kinuskia kylmään veteen ja se jähmettyy kiinteäksi.
16. Lisää lopuksi rasva.
17. Kaada kuumana kakun pinnalle ja reunoille.
18. Koristele reuna paahdetuilla mantelilastuilla.
19. Kirjoita pinnalle onnittelut isälle värikkäillä koristerakeilla.

tai tämän

Suklaakakku
10 henkilölle

Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl Fazer leivinjauhetta
2 tl Fazer vanilliinisokeria
200 g tummaa Fazer Blocksuklaata

1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.

Kostutukseen:
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)

Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa

Valmista täytteet.
1. Sulata suklaa.
2. Anna hetken jäähtyä.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Anna jähmettyä hetki viileässä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
7. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla.
8. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea.
9. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Kuorrute:
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita

Valmista kuorrute.
10. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa.
11. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.
12. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla.
13. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
14. Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta.
15. Koristele kakku vaaleasta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla.
16. Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.

Muuta!
Sulatuksen jälkeen Block- suklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.
 
piu
mandariini-suklaakakku on ihkua jos tykkää makeasta....

elikkäs itse tein tavallisen kääretorttupohjan, johon tummaakaakaojauhetta. pohja sit kahtia, väliin mandariinilohkoja ja kermavaahtoa johon sekoitettu 200g appelsiinituorejuustoa. kuorrutetaan tummalla suklaalla (150g), sulatetun suklaan sekaan sulatetaan 50g voita tai margariinia.

tarkempi ohje tais olla viimeisessä pirkka-lehdessä. löytyy myös pirkan nettisivuilta tuolla mandariini-suklaakakun nimellä
 

Yhteistyössä