Joko teen tämän
Isänpäiväkakku
(16 annosta)
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 pss (50 g) mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl hedelmätäysmehua (esim. Valion 5 hedelmää)
Täyte:
1 muna
1 1/2 dl hedelmätäysmehua
1 dl vispikermaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
150 g vihreitä viinirypäleitä
1 banaani
1tlk (425/250g) persikanpuolikkaita
Kinuskikuorrutus:
1 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl voita tai margariinia
Koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja
Tuttifrutti- koristerakeita
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahtoon.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm).
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
5. Kumoa jäähtyneenä.
Valmista täyte:
6. Laita muna, hedelmätäysmehu, kerma, maissitärkkelys ja sokeri kattilaan.
7. Keitä kiisseliä koko ajan sekoittaen 3 minuuttia.
8. Jäähdytä ja lisää vanilliinisokeri.
9. Paloittele viinirypäleet, banaani ja valutetut persikanpuolikkaat pieniksi palasiksi.
10. Lisää kiisseliin.
11. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
12. Kostuta levyt ja jaa täyte tasan kahteen väliin.
13. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
14. Keitä kinuskia hiljalleen välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.
15. Kinuski on valmista, kun pudotat tipan kinuskia kylmään veteen ja se jähmettyy kiinteäksi.
16. Lisää lopuksi rasva.
17. Kaada kuumana kakun pinnalle ja reunoille.
18. Koristele reuna paahdetuilla mantelilastuilla.
19. Kirjoita pinnalle onnittelut isälle värikkäillä koristerakeilla.
tai tämän
Suklaakakku
10 henkilölle
Pohja:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
¾ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl Fazer leivinjauhetta
2 tl Fazer vanilliinisokeria
200 g tummaa Fazer Blocksuklaata
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa.
6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.
Kostutukseen:
1 dl omenamehua
(2 rkl tummaa rommia)
Täytteet:
Valkosuklaamousse:
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
1 dl kuohukermaa
Valmista täytteet.
1. Sulata suklaa.
2. Anna hetken jäähtyä.
3. Vaahdota kerma.
4. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Anna jähmettyä hetki viileässä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
7. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi maustaa rommilla.
8. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea.
9. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Kuorrute:
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita
Valmista kuorrute.
10. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa.
11. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.
12. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla.
13. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
14. Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta.
15. Koristele kakku vaaleasta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla.
16. Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.
Muuta!
Sulatuksen jälkeen Block- suklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.