Isäkuukausi

Oisko täällä äitejä jotka on menneet töihin ja isä jäänyt isäkuukaudelle? Miten teidän työnantajat ovat suhtautuneet takaisin töihin tuloon? En tiedä onko se minussa vika vai mikä on kun pitää todistaa että isä jää kotiin (kelan päätös piti postittaa niille, en kyllä ymmärrä miksi koska siinähän vain näkyy että mulle ei makseta enää kelasta). Ja sitten voivoteltiin että äitiysloman sijaiselle on kyllä tehty työsopimus mun vanhempainvapaan loppuun Mutta miksi ihmeessä niin on tehty, enkös periaatteessa vois vaikka heti sen kolmen kuukauden (äitiysloma) jälkeen palata töihin ja isä jatkaa vanhempainvapaata.
kertokaa ihmeessä miten teillä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Meggie:
No niin ollaan tehty. Heti kun isäkuukautta haettiin niin ilmoitin työnantajalle.
Se on sitten työnantajalle vähän niinku "voi voi". Työnantajan kuuluu kertoa sijaiselle, että näin voi käydä. Äitiyslomansijaisuus on aina kyseenalaisilla päivämäärillä. Esim. lapsen menehtyessä syntymässä tmv. ei tarkoita sitä, etteikö äiti pääsisi ennen äitiyslomansa loppua töihin takaisin, koska sijainen on jo hankittu.
(Tämä siis ääripääesimerkki, jos pahoitin jonkun mielen, olen pahoillani)
 
kun itsekkin mietin niin monestihan äitiysloman sijaiselle kirjoitetaan työsopimukseen vaan äitiysloma ilman päivämääriä.. Vai olenko ihan väärässä? Kyllä ne ensin yritti että teen vaan ekstraajana... joo varmaan.
 

Yhteistyössä