inkivääri

  • Viestiketjun aloittaja chef
  • Ensimmäinen viesti
chef
Nyt tarvitsen pikaista apua...
Reseptissä (engl.kielinen) käsketään raastamaan inkiväärin juuri(root ginger).
En ole koskaan ennen käyttänyt inkivääriä, miten siis sen teen? ostin kaupasta sellaisen harmaan-ruskean "möykyn", siis oletan sen nyt olevan inkiväärin juuren. Pitääkö se kuoria ennen raastamista vai miten?

Nyt viisaammat, auttakaa, että saan ruokaa pöytään!! Kiitos neuvoista jo etukäteen!
 
chef
Kiitos vastauksista! Mitäs sillä ylijäävällä voisi tehdä? Ohjeessa sanotaan laittamaan koko juuri, mutta sitä jo kaupassa mietin, että kovin olivat eri kokoisia...
 
JONSERED Karhunkantaja
Alkuperäinen kirjoittaja chef:
Kiitos vastauksista! Mitäs sillä ylijäävällä voisi tehdä? Ohjeessa sanotaan laittamaan koko juuri, mutta sitä jo kaupassa mietin, että kovin olivat eri kokoisia...
Älä paljoa laita, teelusikallinen voi olla sopivasti. Riippuu tietenkin reseptistä, mitä olet tekemässä, pidätkö inkivääristä jen...

Suikaloi loput tulitikkua pienemmiksi tikuiksi ja jos inkivääri on kova, puristele tikkuja ja ripausta suolaa hetki. Kuullota öljyssä paistinpannulla, lisää valkosipulia ja sipulia, sokeria ja ohuen ohueksi paloiteltua hyvää naudan lihaa, osterikastiketta ja vaikka hieman soijaa, ehkä ripaus rouhittua mustapippuria. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.
 

Yhteistyössä