Infektiokierre, korvien putkitus & kitarisan poisto

  • Viestiketjun aloittaja sairastupalainen
  • Ensimmäinen viesti
sairastupalainen
Pojallamme 1v4kk alkoi infektiokierre ja toistuvat antibioottikuurit elokuusta, korvat olleet koko ajan tulehtuneet (liimakorva) ja keuhkoputket myös toistuvasti. Kolmen ahdistuskohtauksen jälkeen aloitettiin jatkuva keuhkojen lääkitys hengitettävillä astmalääkkeillä ja nyt on leikkausaika varattu joulun jälkeen korvien putkittamiseen sekä tarvittaessa samanaikaisesti kitarisan poistoon.

Nyt mietityttää leikkauksesta toipuminen? Jatkossa korvien kastelu on ilmeisesti kielletty? Uinti olisi rakkain harrastuksemme, onko ideoita hyvästä korvien suojaamisesta?

Mielelläni lukisin vastaavista kokemuksista!!!
Terkuin; Väsynyt sairastupalainen
 
Äippä vaan
Meidän esikoisella putkitettiin korvat reilu 2 v ja kitarisat poistettiin samalla. Oli kans liimakorvat ja jatkuva tulehdus monta kk:tta eri lääkekuureista huolimatta.

Aamulla mentiin putkitukseen klo 7 ja puoleen päivään mennessäoltiin jo kotona ja tyttö oli ihan,kun mitään ei ois tapahtunutkaan. Toipui todella nopeasti ja hyvin ja ennenkaikkea tulehdukset loppui siihen.

Uimassa ja suihkussa suojattiin korvat silikoonitulpilla. Uimassa lisäksi suojana ns. "uimapanta",joten tyttö ei päässyt kaivamaan tulppia pois.
 
täälläkin
meillä 2,5 vuotias tyttö joka aloitti infektiokierteen 4kk ikäisenä...korvat putkitettu 4 kertaa kun putket menee huuhteluista huolimatta tukkoon tai lähtee irti...kitarisat poistettu putkitusten yhteydessä kaks kertaa...
meillä ei siis infektiokierteeseen ole ollut mitään hyötyä noista putkituksista mutta pakko korvat on tietty putkittaa kun tytöllä liimakorva koko ajan :'(
meillä myös astma, lääkitys aloitettiin kun neiti 6kk...nyt on alkanut pysyä ees jossaki tasapainossa ettei tarvi koko ajan ravata sairaalassa.
nyt ennen joulua ois viiden putkitus edessä...toivotaan että auttaa taas hetkeksi...nähtävästi meidän tyttö kuuluu siihen kategoriaan jolla ei varsinaista apua putkituksista ja kitarisojen poistoista..on vaan niin infektioyliherkkä.
toimenpide on tosi nopea...aamulla ollaan menty sairaalaan ja iltapäivästä ollaan jo päästy kotiin. äiti pääsee ainakin meilläpäin ihan leikkaussaliin asti...ja saa olla vieressä niin kauan että lapsi humautetaan uneen...vasta sitten laitetaan hengitysputki...toimenpide ei siis kestä nukutuksineen kuin tunnin verran ja heräämöön pääsee taas lapsukaisen viereen.

meillä kyl yhden nukutuksen jälkeen on esiintynyt huonoa heräämistä ja tarvinnut lisähappea kauan...muistaakseni oli 8kk ikäinen eikä ole toistunut.kesällä laitettiin edelliset putket ja silloin sai sit keuhkoputkentulehduksen nukutuksessa käytetystä hengitysputkesta...mutta ei siis mitään vakavia juttuja.

mutta kyllä sitä aina on omasta lapsestaan huolesta kankea kun pitää nukuttaa vaikkakin kyse on tosiaan pienestä operaatiosta...

kyllä teillä kaikki hyvin menee ja toivotaan että putkitus ja kitarisojen poisto teillä auttaisi :)
 
täälläkin
niin ja vielä korvien suojauksesta...
me myös käydään uimassa paljon ja meillä käytössä apteekista ostetut silikoonikorvatulpat (sellaiset muotoiltavat läpinäkyvää massaa olevat) jotka painetaan korvan suulle ja tähän päälle vielä tuo uimapanta.
suihkussa jos pestään pelkällä vedellä ei korvia tarvia suojata ellei sit suihkuta suoraan korviin päin....mutta aina jos käytetään saippuaa tai shampoota,uimassa uimahallissa,järvessä yms niin silikonitulpat ja panta.
tyttö tottunut hyvin noihin suojiin :)
 
samaa täällä
meillä on reilu 3v. pojalla infektioastma, johon menee säännöllinen lääkitys joka aamu ja ilta. lisäksi ahdistuksen aikana lisänä kohtauslääkitys, niinikään hengityslääke. käydään 4kk välein astmakontrollissa yksityisellä ja tarvittaessa muulloinkin kuuntelemassa, onko hyvät äänet. tällä hetkellä astma on rauhoittunut, eikä ole tarvittu terveyskeskuksessa lääkehengittelyjä tai kortisonikuureja.

korvat on putkitettu 2 kertaa, n. 1v ja n. 2v. putket pysyivät vain noin puoli vuotta valitettavasti. tänä aikana korvat on suojattava tulpilla ja uimapannalla. ostin itse lääkäriasemalta, kun oli halvempi kuin apteekissa. silikonivahaa saatiin mukaan operaation jäkeen (yksityisellä). on myös mahdollista teettää ainakin yktuisellä sellaiset mittojen mukaan korvatulpat, joka lienee näppärämpi suojaustapa. meillä ei kokemusta.

myös kitarisat on operoitu jälkimmäisellä kerralla. osaksi korvien takia, mutta myös avuksi kuorsaukseen, joka loppui siihen päivään.

itse operaatio kesti alle tunnin. itselle tuli tippa silmään, kun poika nukahti syliini nukutuslääkkeen vaikuttaessa heti. heräämöön pääsi viereen heti. heräämistä seurattiin. kun oli jounut mehua ja syönyt jäätelöä pääsi kotiin. meillä syötiin jugurttia, jäätelöä, sitten kasvissosekeittoa yms löysää (ensin myös kylmää)

huomioithan, että infektiokierteeseen ja astmaan voi saada kelan alinta hoitotukea n. 78e/kk. kannattaa voivotella oma yksityiskohtainen selostus kelan hakemuksen liitteeksi.

toivottavasti oli apua..
voimia ap:lle ja muille myös!
 
Nona
Meillä on aika putkitukseen ensi viikolla ja luultavasti poistetaan kitarisat samalla.

Kuinka monta päivää pitää olla lapsen kanssa kotona tämmöisen leikkauksen jälkeen ?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2006 klo 09:54 Nona kirjoitti:
Meillä on aika putkitukseen ensi viikolla ja luultavasti poistetaan kitarisat samalla.

Kuinka monta päivää pitää olla lapsen kanssa kotona tämmöisen leikkauksen jälkeen ?
tänään just tultiin kyseisestä leikkauksesta.ja perjantaina saisi mennä hoitoon ja ulos ihan normaalisti.mä tosin olen kotona mut olisin saanut sairaslomaa ilmeisesti viikonlopun yli.
 
Meillä pojan 2v. korvat putkitettiin viime kuussa, samalla myös poistettiin kitarisa. Infektioastmaa ja korvatulehduksia 10kk iästä lähtien.

Operaatio kesti 20 min. Sairaalaan mentiin 15.30 ja kotona oltiin 18.15. Kotona poika leikki kuin mitään ei olisi tehty. Ehkä oli hiukan äkäinen. Yöt alkoi nukkumaan lähes ilman heräilyä, kun aikaisemmin oli 3-6 yössä, nyt siis maks 2 jos on paljon unia. Enää ei kuorsaa. Nyt on flunssa päällä, mutta ei ole korvatulehdusta.

Me ei suojata korvia suihkussa. Pyritään välttää korviin suihkuttamista. Tarkoituksena olisi ostaa apteekin tulpat tai sitten uimamyssy.
 
Meillä poika eilen oli korvien putkituksessa ja kitarisan poistossa. Ikää 13kk. Meillä myös diagnosoitu infektioastma, johon astmalääkitys (annospussissa rakeita). Onko kenelläkään kitarisan poiston tai putkitusten jälkeen infektioastma oireet hävinneet? Meillä ollut jatkuva yskä pojalla jo monta kuukautta, toivon sen nyt helpottavan. Onko muilla muuten operaation jälkeen ollut pahan kuuloista yskää yöllä.? Viime yönä poika heräsi välillä yskimään kovasti ja haukkoi henkeään jotenkin omituisesti niin että itseä vähän pelotti. Aikaisemmin ei ole tällaista ollut. Muuten poika on toimenpiteen jälkeen ollut ihmeen pirteä ja normaali.
 
täälläkin
meillä piri neidillä olla viides putkitus keksiviikkona 20pvä mutta vietettiin sit maanantai ja tiistai sairaalassa osastolla astman takia joten operaatio siirtyi :'(
onneks uusi aika saatiin jo 16.tammikuuta. josko neiti olis silloin sen verran terve että pystyttäisiin tekemään...sillon tehdään nivustyrä ja korvien putkitus yhtä aikaa...meillä kun sairastetaan ihan koko ajan, eikä oikeastaan tervettä päivää ole.
meillä tuon infektioastman kanssa mennyt herneet nenään monta kertaa tän parin vuoden aikana,kokeiltu vaihtaa lääkkeitä ja tuplattu yms mutta meille auttoi kun syksyllä lääkitykseksi vaihdettiin seretide (sisältää pitkävaikutteista avaavaa lääkettä + kortisoonia) ja sit tarvittaessa ventolinea...sairaalakeikat on vähentyneet kummasti...vielä kun korva ongelmat loppuisivat...putkitukset ja kitarisojen poistot ei ole meillä auttaneet... :eek:
meillä neiti sai kesäisen putkitus operaation seurauksena keuhkoputken tulehduksen...operaation jälkeinen yö oli tosi huono,hengeä ahdisti ja nousi kuume,aamulla lääkäriin ja totes ett selvä tulehdus...ilmeisesti hengitysputkesta tullut...sai antibiottikuurin.

 

Yhteistyössä