Infektioastma

Kyselisin vaan että onko täällä monia inf.astmaa sairastavien (1-3v)lasten vanhempia?
Onko teidän lapsilla alunpitäen infektioastmana ollut astma muuttunut sitten ihan krooniseksi ja jatkuvassa lääkityksessä olevaksi?
Mites sitten onko inf.astmaan liittynyt rasitus astman kaltaista hengästymistä ja hengenahdistusta esim.lapsen juostessa ulkona/sisällä?

Ihan vaan kyselen kun omani sai noin puolisen vuotta sitten ventolinen ja flixotiden infektio astmanhoitoon,ja poika kyllä puuskuttaa ja pihisee ihan terveenäkin jos paljon hilluu ja riehuu.
sanokaas rehellinen mielipide että sanonko tuosta terveenä olosta ja pihinästä nyt lääkärille,vai pidänkö sen omana tietonani,kokeeko lääkäri sen "äidin oman diagnoosin" varpaille astumisena.
 
Meillä pojalla 2v9kk on infektioastman. Jatkuvat sairastelut alkoivat n. 2 vuotta sitten. Vuoden ikäisenä sai ekat lääkkeet ja 1,5v. lääkkeistä tuli säännöllisiä babyhalerlääkkeitä kahden osasto jakson jälkeen. Tuolloin lääkkeiksi tuli flixotide ja ventoline. Tämän vuoden puolella mukaan tuli singulair, kun poika oli joka kuukausi kipeä. Sairastelua ollut n. joka kuukausi 10kk iästä alkaen. Viime kesänä oli 2kk terveenä ja nyt on ollut toukokuun lopusta asti ilman ongelmia. Tuolloin tuli muutosta hoitopaikkaan pph:lta-> päiväkotiin. Koska parantuminen tapahtui tuolloin, niin heräsi epäillys, josko pph:lla olisi ollut jotain mikä piti jatkuvaa tulehdusta yllä.

Kotona tehtiin kylppäriremppa viime tammikuussa (todettiin kosteutta) ja silloin loppui pahin reakointi kotona. Sairastelu paheni aina kun oli hoidossa. Allergia testit olivat negoja.

Meillä pahinta on ollut kevät. Syksy ja talvi mennyt ihan kotona, mutta kahtena keväänä nyt oltu osastolla. Nyt jännityksellä odotan miten tästä eteenpäin menee kun syksy tulee. Tosin nyt poika ei ole juurikaan hoidossa (kerran viikossa 3h), sillä mä olen äitiyslomalla. Ja toden teolla toivon ettei tämä kakkonen ole samanlainen sairastelija. (kopioitu pinosta astmalapsia)

http://keskustelu.kaksplus.fi/t819149 Tuolla on pitkä sepostus esikoisen sairasteluista.

Selvennystä kysymyksiisi. Meillä infektioastman hoito on säännöllistä, mutta ei kuitenkaan ole vielä muuttunut krooniseksi ns. tavalliseksi astmaksi. Mä en ole huomannut, että kun poika on terve, niin silloin raistus toisi hengästymistä tai vastaavaa. Noi liittäisin sitten rasitusastmaan tai juuri astman kroonistumiseen.

Mä ehdottomasti sanoisin puuskuttamisesta. Eihän se normaalia ole. Silloin kun pidin oirepäiväkirjaa, niin siihen piti merkata myös hengästymiset ja vastaavat. Mielestäni varsinkin kun on kyse lapsesta, niin kaikki tavallisesta poikkeavat tulee kertoa, jotta lääkitys saataisiin oikeaksi ja oireet pois. Meillä lääkärit ja hoitajat pitävät vanhempien huomioita kaikista tärkeimpinä, sillä mehän ollaan ne jotka näkevät lapsen useimmiten. Lääkärit vain silloin tällöin. Meillä yleensä tarkastukset sattuvat terveeseen kauteen eli lääkäri harvoin on nähnyt esikoisen kipeänä (mitä nyt silloin kun ollaan oltu osastolla).

Anteeksi jos teksti on sekavaa. En kamalasti ehdi jäsennellä kun esikoinen ruinuaa jo leikkimään...
 
Tyttiliini
Meidän pojalla oli koko viime kevään jatkuvasti yskä, käytiin lääkärissä todella monta kertaa kunnes yksi lääkäri sitten arveli, että kyseessä voisi olla infektioastma. Saatiin flixotide ja ventoline käyttöön ja ne auttoivatkin sitten todella nopeasti. Flixotidea jatkettiin, vaikka yskä loppuikin. Tarkoituksena oli kahden kuukauden kuluttua kokeilla, pärjäisikö poika ilmankin. Mitään oireita ei siis ollut flixotide-lääkityksen aikana. Lääkäri oli sitä mieltä, että lopullinen diagnoosi infektioastmasta voitaisiin tehdä vasta sitten, kun selviää, pärjääkö poika siis ilman lääkettä silloin, kun infektiota ei ole.

No, ajankohta oli vaan vähän huono lääkkeen lopettamiselle, sillä jo viikkoa lopettamisen jälkeen pojalla oli nuha ja aloitettiin sitten taas saman tien flixotide ja kun poika alkoi yskiä, myös ventoline.

Niin, meillä siis tähän mennessä yskä on liittynyt nimenomaan infektioihin. Allergioita ei pojalla ole ollenkaan, eikä rasitus näytä vaikuttavan tilanteeseen sitä eikä tätä. Mutta asia onkin meillä aika uusi, ennen viime kevättä pojalla ei myöskään ollut koskaan yskää. Vähän näyttäisi siltä, että lääkitys ainakin toistaiseksi jää pysyväksi, jos infektioita alkaa taas tulla jatkuvasti. Ja tietysti on ihan mahdollista, että tilanne kehittyy niin, että meidänkin pojalle alkaa tulla rasituksesta oireita.

Ilman muuta kannattaa kertoa lääkärille kaikki mahdolliset oireet, jotta lääkitys ja muu hoito osataan suunnitella oikein. Meille lääkäri suositteli myös oirepäiväkirjan pitämistä. Eihän ne tosiaan voi muuten tietääkään, minkälainen se lapsen arkipäivä on.
 

Yhteistyössä