Kaikissa ei lue. Stressattiin samasta asiasta, kun oltiin ehditty jo muuttaa ja nähtiin se sellainen musta levy siinä ilman muita, kuin valmistajan nimikirjaimia.
Induktio on oikeasti aivan paras ruoanlaitossa. Keraaminenkin kiva, mut äärettömän vaikee pitää puhtaana verrattuna induktioon tai vaikka perinteiseen nähden.
Siinä kun se lämpö polttaa levyyn kaikki roiskeet ja joutuu hinkkaamaan, vaikka olisikin keraamiselle tarkoitettu aine.
Ei olis vinkkejä kellään?
Keraaminen kannattaa aina putsata sillä puhdistusterällä. Jos jotain kiehuu yli, niin terä käyttöön samantien. Aika ajoin puhdistus keraamisen tason puhdistusaineella. Ensin terällä kaikki irti. Sen jälkeen tapasin vääntää aina levyt päälle yksi kerrallaan ja sammutus heti perään samantien ensimmäisestä lähtien, ehti pikkuisen lämmetä, ruiskaus puhdistusainetta ja hieronta märällä rätillä pyörivin liikkein. Sen jälkeen pyyhitään puhtaalla kostealla rätillä, kunnes pesuaineet on saatu pois. Jos jotain likaa näkyy, niin terä uudelleen käyttöön ja tarvittaessa uusi pesuaine-pesu. Lopuksi aina kiillotin kuivalla talouspaperilla ja oli ihan uuden näköinen vielä yli kymmenen vuoden käytön jälkeen, jolloin uuni irtisanoi yhteistyösopimuksen.
Ja salaisuus siihen, että näytti niin hyvältä oli se, ettei astioita vedetty pintaa pitkin, vaan ne aina nostettiin ylös, jolloin ei tule naarmuja, ja levy putsattiin aina juuri ennen käyttöä, yleensä pyyhkäisy kostealla ja kuivaus. Muuten saattoi olla sottainen kauankin
, mutta koskaan ei keitelty tai paisteltu mitään vähänkään likaisella hellalla. Jotkut vieraat eivät olleet uskoa, että on ikivanha, kun heillä itsellään oli surkeassa kunnossa vajaassa vuodessa.
Nykyinen on induktio, huonoina puolina mainitsisin korkean inisevän äänen, kun käyttää pikaboostausta keittäessä. Toinen on se, että kattilaa saa pienennellä moneen otteeseen, ei voi laittaa täysiltä pienelle tai kiehuminen loppuu kokonaan, täytyy mennä pienin askelin.