Induktioliesi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja induktio
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
I

induktio

Vieras
Kertokaa, kannattaako vaihtaa perinteinen liesi induktiolieteen? Onko hyviä puolia ja mitä huonoja puolia? Hyvä uudehko perinteinen kotoa löytyy mutta haluttaisi vaihtaa ulkonäöllisesti parempaan. Pitäisi saada hyviä perusteluja niin voisi sen verukkeella ostaa :) Entäs sitten keraaminen, onko siinä mitään hyvää?
 
Induktio on nopeampi, käyttää vähempi sähköä. Palo- ja lapsiturvallinen. Helppo pitää puhtaana kun ruoka ei pala kiinni. Vedenkeitintä ei enää tarvi kun vesi kiehuu nopeemmin hellalla. Huono puoli on hinta ja toimintavarmuus, nykyisin varmaan kuitenkik luotettavampia ovat kuin vielä 5-10v sitten. Kallis korjata jos jotain tulee. Tietty kattilat ja oannut pitää olla induktiolle sopivia.

Keraamiseen ei kannata vaihtaa.
 
Perustelut puolesta ja vastaan:
Yhtä nopea kuin kaasuliesi - heti kuuma/heti kylmä
Turvallinen: meillä päästää äänimerkin, jos liedellä on muuta kuin sopivapohjainen kattila/paistinpannu
Saa uusia kaikki kattilat ja paistinpannut - toisaalta valurauta sopii
Lieden päälle ei kannata nostaa uunipeltiä; naarmuuntuu...
Liesi pitää puhdistaa roiskeista heti, ettei "pala" kiinni seuraavalla kerralla
Olen vakavasti harkinnut keittiöremonttia myös mökille - tuntuu, että normiliesi on aivan toivoton tapaus; suosittelen siis lämpimästi induktiota
 
Vanhanmallinen liesi tuntuu aivan antiikkiselta ja naurettavalta kun on induktioon tottunut. Päihittää keraamisenkin aivan 100-0. Vertailupohjaa tulee itselleni kun mökillä kokkailen vanhanmallisella ja viikoittain äidin luona keraamisella. Ihan surkeita on molemmat omaan induktiolieteen verrattuna, hermothan niitten kanssa väsätessä menee. Eli induktion ainoa huono puoli on se, että kaikki muut hellat on säälittäviä sen jälkeen kun makuun on päässyt.
 
Vaihdoin induktioon ja kaikki pannut ja padat ja kattilat toimii edelleen induktiolla myös. Ei siis todellakaan mennyt "kaikki vaihtoon!". Ainoa joka ei enää toimi on "savesta" tms. aineesta tehty astia, jota käytän nyt vain uunissa.

Alumiinilattilat kannattaa heittää menemään vaikkei induktiota ostaisikaan. Induktio on so far paras.
 
Keraaminen on kyllä sekin nopeampi ja vie vähemmän sähköä kuin perinteiset.
Plussana tietenkin hyvä ulkonäkö,halpa hinta,toiminta varmuus ja helpompi pitää puhtaana.
 
No se induktioliesihän ei kuumene ollenkaan jos siinä ei ole kattila levyllä ja sammuu itsestään, joten on tosi turvallinen. Meilläkin kävi pääosin kaikki vanhat pannut ja kattilat myös induktiolle.

Induktio on tosi nopea, ruoat ei pala kiinni ainakaan niin kovin, helppo pitää puhtaana.

Meillä tosin samsungin induktioliesi hajosi 3v iässä, ei enää tunnistanut kattiloita toisen puolen levyillä. Saatiin vähän hyvitystä Expertiltä kun oli niin uusi. Nyt käytössä Electrolux ja toivottavasti olis pitkäikäisempi.
 

Yhteistyössä