imetys+hampaat

Mun jauhettiin ikenillä usemapi kk, nyt kun on hammas ei ole purrut kertaakaan. Liekö se ehti tarpeekseen purra aikasemmin jo. Aina kun puri, älähdin ja otin pois rinnalta, joskus kun jatkoi, loppui se imetyskerta. Vähitellen hoksi että jos haluaa imeä niin temput pois.
 
Sama juttu tepsi meillä, jos puri niin imetys loppui sillä kertaa siihen. Tosi nopeasti se pureskelu sitten loppui. Onneksi, sillä ellei olisi niin meillä olisi imetys jäänyt sitten siihen.

Eka hammas tuli jo 2kk (sillä ei vielä ymmärtänyt purra) ja seuraava 4kk iässä. Nyt on jo yli 8kk, hampaita monta eikä ole moneen kuukauteen yrittänyt puraisua. Syömisen jälkeen saattaa sitten jauhaa puruleluja tai muuta kovaa (kuten tutin kantaa).
 
Meidän (9kk) tytölle tuli reilu 8kk ikäisenä ekat hampaat ja viikonloppuna olikin melkoinen tissilakko.. Menin nimittäin kiljaisemaan kun eka kerran puras viime viikolla ja pari kertaa kielsinkin, niin loukkaantui syvästi. Ei huolinut päivällä rintaa oikein ollenkaan, yöllä just ja just.. Ja lopulta meni siihen, että kun söi, ja vähän hampaat osui tissiin niin alkoi itkemään aivan hirveästi. :/

Nyt on taas maito alkanut kelpaamaan, häneltä pitää nimittäin nykyään ensin hienovaraisesti tiedustella että haluaisitko mammaa eikä vaan tuupata tissiä suuhun! :LOL:

Tästä lähtien minä en uskalla kieltää tuota meidän herkkää vauvaa, onneksi ne hampaat on pysyneet nyt piilossa. :)

Mutta tuohon kysymykseesi en osaa oikein mitään vastata, laitan nyt kuitenki linkin, jos et ole vielä tätä lukenut:
http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=120
 
mun esikoinenkin sai 4kk ekan hampaan ja aluksi sillä jonkun kerran koitti haukata.. ei kutenkaan sitä jatkanut sen pitempään.. reilun 9kk imetin eikä mua montaa kertaa purtu :)
sillon kuulin että kun puree pitää irrottaa ja sanoa tiukasti "ei" vaikka ei tuon ikänen sitä oikeen ymmärräkkään. mutta auttoi kuitenkin :)
 

Yhteistyössä