Ilmastonmuutos saapuu Ruotsiin, mutta jättää Suomen väliin

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei se edellinenkään ollut ihmisen tekemä vaan ihan luonnonilmiö. Silloin oli aktiivisempaa tulivuoritoimintaa ja taivaalta tipahteli meteoriitteja jotka nostivat valtavia hiukkaspilviä ja jäädyttivät maapalloa kun aurinko ei päässyt paistamaan maahan asti
Tuo ei pidä paikkaansa. Siis tulivuoret ja meteoriitit. Jääkaudet ovat normaali osa maapallon ilmaston vaihtelua ihan ilman tulivuoriakin. Ja vastaavasti tietenkin lämpimät kaudet ovat normaali osa luonnollista vaihtelua.
 
vierailija
Ilmaston muutos kestää enemmän kuin yhden päivän ja laajemman alueen kuin Ruotsi tai Suomi.
Oletko varma? Viimeiset 30 vuotta olen lukenut lehdistä näistä paikallisista ilmastonmuutoksista. Milloin se on rankkasade Ranskassa ja milloin kuivuus Espanjassa. Milloin Tulva Intiassa tai metsäpalo Kaliforniassa. Välillä ilmastonmuutos on johtanut lumettomaan talveen Helsingissä ja välillä ennätyshankiin. Joskus ilmastonmuutos näkyy sillä tavalla, että hai eksyy Itämerelle ja joskus sillä tavalla, että Itämerellä ei ole näkynyt yhtään haita. Yleensä nämä ovat hyvin paikallisia ilmiöitä ja joskus mennään jopa kaupunginosan tarkkuudella.
 

Yhteistyössä