IL-kysely: Enemmistö suomalaisista tyrmää Pekka Haaviston toiminnan al-Hol -kohussa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Vain?! Ja lopun mielestä valehtelu on ministerille sopivaa? Edustaako tämä vihreiden, kepun ja demareiden virallista kantaa myös tulevaisuudessa, vai onko valehtelu soveliasta vain ”oikeiden” puolueiden ministereille?
 
vierailija
Vain?! Ja lopun mielestä valehtelu on ministerille sopivaa? Edustaako tämä vihreiden, kepun ja demareiden virallista kantaa myös tulevaisuudessa, vai onko valehtelu soveliasta vain ”oikeiden” puolueiden ministereille?
Verkkouutiset:
Eniten hyväksyntää Haavisto nauttii vasemmistoliiton, vihreiden ja SDP:n kannattajien parissa. Vähiten luottamusta ulkoministeriin tunnetaan perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajakunnissa. Yllättävää.
 
vierailija
"Palaajalapset tulevat vaikeista ja poikkeuksellisen väkivaltaisista olosuhteista. Lapset ovat YK:n turvallisuusneuvoston tietojen mukaan kantaneet aseita, pidättäneet, vartioineet ja rangaisseet siviilejä. Lapsia on käytetty myös itsemurhapommittajina. Nuorin lapsi, jonka tiedetään mestanneen ihmisen, on ollut 3-vuotias." https://www.aamulehti.fi/a/201509203
 
Hallitusta ei Al-Hol-asiassa suinkaan johda Sanna Marin vaan Pekka Haavisto. Hän ohjeistaa muita puhumaan yhdenmukaista diipadaapaa, jotta ei jäisi kiinni "epätotuuksista". Muut ministerit eivät siis oikeasti vastaa kysymyksiin vaan toistelevat papukaijoina Pekan ohjeiden mukaisia vastauksia.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006343358.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006343728.html

Pekan mallivastauksia:
Q: Onko vastuuta tietoisesti pyritty kaatamaan viranomaisten harteille, jotta hallitus ei joudu ottamaan asiaan julkisesti kantaa.
A: Ulkoministeri on antanut virkamiehille valmisteluohjeet iltakoulua varten ja nimittänyt väliaikaisen erityisedustajan. Toimintalinjaus on esitelty hallitukselle valtioneuvoston iltakoulun yhteydessä, viestissä kirjoitetaan.

Q: Onko olemassa suunnitelma lennättää ihmisiä charter-koneella lähiaikoina?
A: Ulkoministeri tietäisi tästä ensimmäisenä ja tällaista tietoa hänellä ei ole. Nyt on paljon ilmassa huhuja, joista jokaista emme voi kommentoida. Viranomaistoimintaan liittyvät asiat ovat myös ehdottoman luottamuksellisia.

Q: Ministerit Sanna Marin ja Katri Kulmuni ovat todenneet, ettei heillä ole riittävästi tietoa al-Holin tilanteesta, että voisivat ottaa asiaan kantaa. Miksi tietoa ei ole jaettu hallituksen kesken?
A: Ulkoministeriön toimintalinjaus on tuotu valtioneuvoston jäsenten tietoon iltakoulun yhteydessä. Tämä on kuitenkin yleisemmän tason toimintalinjaus. Mediassa käsitellyt nimettömistä lähteistä annetut kommentit esimerkiksi valmiusasioista eivät kuulu poliittisen tason käsittelyyn.

Q: Miten suhtaudutte eri suunnista esitettyihin vaatimuksiin avustaa vain lapsia eikä äitejä?

A: Turvallisuuskysymykset ja eri vaihtoehdot on tärkeä kartoittaa. Ratkaisut tekee virkavastuulla toimiva virkamies yksilöllisen harkinnan perusteella. Al-Holia hallinnoivien kurdiviranomaisten kanta on ollut, ettei perheitä voida rikkoa.

Q: Ulkoministeri totesi aiemmin, ettei mitään suunnitelmaa suomalaisten kotiuttamisesta ole. Nyt julkisuuteen on tullut lokakuussa UM:n laatima suunnitelma kaikkien suomalaisten kotiuttamisesta, jota muutettiin marraskuussa niin, että suomalaiset kotiutettaisiin erissä. Mistä tämä ristiriita johtuu?
A: Ulkoministeriön toimintalinjaus lähtee siitä, että asiassa tehdään yksilökohtainen harkinta jokaisen lapsen osalta. Tämä tapahtuu virkavastuulla ulkoministerin nimittämän väliaikaisen erityisedustajan toimesta – myös turvallisuusnäkökulmat huomioiden. Ulkoministeriö ei pysty ottamaan kantaa eri viranomaisten tekemiin suunnitelmiin. Turkin hyökättyä lokakuun alussa oli mahdollista, että koko al-Holin leiri voisi purkautua. Myös tällaiseen tilanteeseen oli hyvä varautua.

Pekan puheet toki jo tiedetään perättömäksi selittelyksi. Tuota eivät hallituksen naiset kuitenkaan uskalla kyseenalaistaa:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yle-poliisiylijohtaja-seppo-kolehmainen-myontaa-etta-al-holin-leirin-suomalaisten-kotiutusta-suunniteltiin-talle-viikolle-kun-minulta-kysyttiin-paivaa-en-valehdellut/7659596#gs.lsjkz2


 
  • Tykkää
Reactions: Elena777