Ikijään alta paljastuu sata vuotta sitten kuolleita ihmisiä ja heidän käyttämiä esineitä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tekniikan Maailma:

"Alppien sulavilta jäätiköiltä paljastuu nyt 1. maailmansodan esineitä, jotka ovat säilyneet hämmästyttävän hyvin – katso kuvat

http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftekniikanmaailma.fi%2Falppien-sulavilta-jaatikoilta-paljastuu-nyt-1-maailmansodan-esineita-jotka-ovat-sailyneet-hammastyttavan-hyvin-katso-kuvat%2F?
Italian Alpeilta on alkanut viime aikoina paljastua ensimmäisen maailmansodan esineistöä ja muuta jäämistöä, kuten yli sata vuotta sitten menehtyneiden sotilaiden ruumiita, kertoo Gizmodo.
Italialaisen Scorluzzo-vuoren ympärillä sijaitseva Stelvion kansallispuisto on nyt näiden ensimmäiseen maailmansotaan liittyvien löytöjen keskiössä. Kansallispuistossa sijaitseva sotamuseo on pystytetty luolan suulle, josta sotilaat aikanaan hakivat suojaa. Luolan suu oli pitkään jään peitossa, mutta vuonna 2017 sitä ympäröinyt jäätikkö oli sulanut riittävästi, että arkeologit mahtuivat ujuttautumaan sen sisään.

Tähän mennessä luolasta on paljastunut jo satoja toisen maailmansodan aikaisia esineitä, jotka ovat kertoneet, kuinka haasteellista Alppien vuoristossa eläminen sotilaana oli. Vain viime kuussa tutkijat kertovat löytäneensä 300 uutta esinettä, kuten kolikoita, kypäriä, aseita ja ruumiita. Korkeassa ilmanalassa ja jään sisällä monet esineistä ovat säilyneet hämmästyttävän hyvin.

TYÖTÄÄN JOUDUTTAAKSEEN tutkijat ovat kaivaneet luolan jäätikköä noin 60 kuutiometrin verran. Luola sijaitsee noin kolmen kilometrin korkeudessa merenpinnasta.

”Se oli hyvin jännittävää”, muistelee projektin johtaja Stefano Morosini Gizmodolle kirjoittamassaan sähköpostissa.
”Kukaan ei ollut käynyt siellä marraskuun kolmannen päivän jälkeen vuonna 1918. Luola oli kuin eräänlainen aikakone.”"
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777

Yhteistyössä