Ihmetyttääkö? Populistimaissa eniten koronakuolemia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Populistimaissa eniten koronakuolemia?


Trump, Bolsonaro ja Brexit-Boris: kolmen populistipellen johtamaa maata ovat kiilanneet tukevasti koronakuolleisuuden kärkimaiksi. Populisteille on ominaista että he viittaavat kintaalla tieteelle ja faktoille. He kuvittelevat tietävänsä asiat paremmin kuin alan asiantuntijat.
 
vierailija
Salaliittouskovaisten määrä korreloi populistimaiden koronakuolemiin

Voiko tosiaankin sivistysvaltiossa olla ihmisiä, jotka eivät usko koronaviruksen olemassaoloon? Siltä näyttää, jos sivistysvaltion johdossa turvaudutaan populismiin keskellä ilmeistä pandemiaa. Uskonnollisen hourailun yleisyys tuossa maassa ei ainakaan paranna tilannetta.

Yhdysvalloissa koronavirusbileisiin osallistunut kolmekymppinen mies kuoli – asiantuntijat varoittavat virusjuhlista
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006569722.html
"Yhdysvalloissa 30-vuotias mies on kuollut osallistuttuaan covid-19-bileisiin, jotka järjesti koronaviruksen saanut ihminen, kertoo texasilaisen sairaalan johtava lääkäri Jane Appleby.
Lääkärin mukaan sairaalassa San Antoniossa kuollut mies oli kertonut hoitajalleen luulleensa, että virus oli huijausta. Appleby kuvailee uutistoimisto AFP:n mukaan, että mies oli ajatellut olevansa nuori ja voittamaton ja että tauti ei vaikuttaisi häneen.
New York Timesin mukaan koronavirusjuhlien tarkoituksena on yleisemmin ollut testata, onko virus todella olemassa. Niillä on myös yritetty saada immuniteettia taudille. Virusbileiden yleisyydestä ei ole arviota, mutta mediassa on kerrottu muutamista juhlista."
 
vierailija
Ebolan löytänyt virologi varoittaa: ”Koronapandemia on vasta aivan alussa – toivon, ettei toisesta aallosta tule tsunamia”
”Totuus on, että koronapandemia on vasta aivan alussa. Se ei ole vielä ohi, vaan itse asiassa pandemia on vasta alkanut ja se voi kestää vuosia”, tunnettu virologi Peter Piot sanoo.

Jos ajatellaan Eurooppaa, niin käytännöllisesti katsoen kaikki maat ovat onnistuneet hillitsemään viruksen leviämistä. Totuus on kuitenkin, että koronapandemia on vasta aivan alussa. Se ei ole vielä ohi, vaan itse asiassa pandemia on vasta alkanut ja se voi kestää vuosia”,

Hän arvioi, että todellisuudessa koronatartuntoja on maailmassa raportoitua enemmän. Kansainvälisen terveysjärjestö WHO:n mukaan tartuntoja on sunnuntaihin mennessä raportoitu globaalisti 12,9 miljoonaa ja virus on vienyt kaikkiaan noin 568 000 ihmisen hengen.

”Uskon, että olemme realistisesti lähellä 20 miljoonaa tartuntaa maailmanlaajuisesti ja että jopa kuolemantapauksia on paljon enemmän kuin ilmoitettu. Koronavirus, kuten HIV, on hiljainen epidemia, mutta se on myös paljon enemmän, suurin sosiaalinen kriisi rauhan aikana”, Piot kommentoi."

Maailman 7,8 miljardista ihmisestä vasta noin 20 miljoonaa sairastanut/sairastaa koronavirusinfektion, eli 7,78 miljardia vielä sairastamatta. Aika alussa todella ollaan. Toivottavasti myös populististihallinnot ymmärtävät tämän.
 
vierailija
Sanna ja muut tytöt pohtivat pitkään miten hoitaa asia täällä. Halusivat antaa vain olla ja lähteä Ruotsin tielle.
Britanniassa korona on iskenyt pahiten BAME-väestöön. Viimeisimpänä tähän väestöön kuuluvan ”muoti”tehtailijan sweatshoppeihin.
 
vierailija
Niin vanhuksilla. Mamuja on sairastunut ja kuollut hurja määrä. Se ei sinänsä ole ihme koska heillä on ollut täälläkin vaikeuksia noudattaa eristäytymistä.
SUOMESSA syntyneitä kuoli Ruotsissa 145 ihmistä 100 000 henkeä kohden. Turkissa syntyneiden kuolleisuus oli 97 ja Ruotsissa syntyneiden vain 32 ihmistä 100 000 henkeä kohden. Suomessa ja Ruotsissa syntyneiden kuolleisuutta verrattaessa Suomessa syntyneiden kuolleisuus oli noin 4,5-kertainen Ruotsissa syntyneisiin verrattuna.