Ihme sima!

Moikkelis,

tein tuossa viime viikolla torstaina simaan, jotka pullotin perjantaina. Rusinatpa oliki jo nousseet eilen pintaan, mut ei kai se vielä voi olla valmista?? Kovin tarkasti laitoin ohjeen mukaiset hiivamäärätkin, voiko vaikuttaa jos nyt jostain ihmeen syystä olis mennyt liikaa? :0

Eli koskakohan sitä saisi jo juoda? :)
 
moi
No niin :) Jos oot pitänyt lämpimässä, ni silloinhan sima valmistuu jo parissa-muutamassa päivässä. Eli saattais olla jo juomakelpoista. Tosin itse pidän kylmässä ja yleensä käy justiin noin, että rusinat nousseet pintaan, muttei olekaan vielä valmista. Mausta sen yleensä huomaa. Ja kylmässä olen vähintään 5 päivää pitänyt ennen juomista.
 

Yhteistyössä