Hyviä vinkkejä 2vuotiaan viihdyttämiseksi?

Niin, eli kun autot ei enää kiinnosta eikä piirtäminenkään ole se juttu niin mitä voi 2vuotiaan kanssa touhuta kotona?

Meillä mennään usein ulos kun pää alkaa hajoilemaan sisällä molemmilla. Ruokitaan pupua, leikitään hiekkalaatikolla ja käydään metsäkävelyillä. Sisällä autoillaan, katsotaan tv:tä piirretään ja askarrellaan.

Onko muita vinkkejä?

Esim jotain pelejä tämän ikäiselle?

Ja nimenomaan 2vuotiaan tasoisia juttuja. Isompien kanssa osaan leikkiä ja keksiä, mutta 2vuotiaat on niin vaikeita! :D
 
Mun 2v on ihan pähkinöinä muovailuvahan kanssa. Koko ajan pitäis olla vääntämässä etanaa tai perhosta :) Puiset kehyspalapelit toimii kans. Ootteko leiponu yhdessä? Sämpylät, pullat ja piparit on helppoja ja kivoja tehdä :)
 
Meidän 2v.4kk:n sisäleikkejä

- Legoleikit
- Astia- ja kotileikit (tarjoilee ruokaa, kahvia, kokkailee leikkikeittiöllä, hoitaa nukkeja ja pehmoleluja)
- Palapelit kiinnostavat kovasti ja tappitaulu on hauska (reikäinen alusta, johon saa tehdä värikkäillä tapeilla kuvioita)
- Muistipeli (ei liikaa pareja peliin mukaan)
- Piirtely, askarteleminen, maalaaminen ja värityskuvat ovat in!
- Muovaileminen
- Silloin tällöin tv-ohjelmat
- Kirjoja selailee ja kuuntelee mielellään, kun luetaan
- Majan rakentaminen on kivaa
- Kuurupiilo
- Lääkärileikki, pehmolelut on potilaita
- Pikkuautoillakin leikkii
- Kotitöissä annan auttaa, jos on jotain mitä osaa ja on turvallista antaa tehdä
- Valokuviakin tykkää katsoa, erityisesti omia vauvakuviansa
- Laululeikit ja lastenlaulujen kuuntelu sekä tanssiminen on hauskaa

Pää sitä hajoilee itse kullakin välillä sisätiloissa, joten hyvähän se on ulkona käydä purkamassa energiaa. Kirjoittelin nyt semmosia touhuja mitä äkkiseltään tuli mieleen :).
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos vinkeistä kaikille!

Juu haastavaahan tämä välillä on. Ja kun on vauva mukana sotkemassa niin ah! :D

Täytyy ostaa muovailuvahaa ja rakennuspalikoita! :) Eilen kerhossa ito pinkeenä muovaili tädin kanssa ja huuteli "äiiitiiii!! KAto!" :D IHANA! <3
 
Meillä on 20 kk:n ikäinen, joka tykkää edellä mainittujen lisäksi hurjasti tanssimisesta (tanssittaa myös nukkeja ja pehmoleluja)ja musiikin kuuntelusta sekä läträtä vedellä. Meillä on kylppärissä bidee (mutta mikä tahansa pesusoikko käy), jonka täytän vedellä, annan pienen pesusienen, kannuja, kuppeja jne. Koko kylppärihän siinä kastuu, mutta saahan sen kuivaksi. Käytän isoa muoviessua tytöllä, mutta kantsii varautua kuitenkin vaihtamaan vaatteet.

Lisäksi meillä soitellaan pitkiä puheluita milloin milläkin "puhelimella", kovasti juttelee ja toistelee meiltä kuulemia lausahduksia, usein "soittaa" ihan tietyille henkilöille :)

Lisäksi jos esim. itse imuroin, niin annan tytölle rikkaimurin, jolla imuroi, samoin vaikka rätin tai sienen, jolla voi itse "siivota" ja pienestä luudasta tykkää kanssa. Tykkää myös työntää vauvanvaunuja joko tyhjinä tai sitten jotain sisällä.

Olen muuten tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, että meillä aamupäivisin leikitään yhdessä vain rajatusti, koska hoidan silloin kotityöt, käydään kaupassa jne. mutta tajusin just, että se on tod. näk. auttanut siinä, että nykyisin tyttö on jo parempi leikkimään itsekseen. Myös tv-kielto (ei olla pariin kk:n näytetty dvd:tä/telkkaa käytännössä lainkaan) auttoi siinä, että tyttö on oppinut käyttämään mielikuvistustaan ja leikkimään itsekseen. Oli sellainen vaihe, jossa ei enää laitettu telkkaa päälle, mutta ei vielä osannut leikkiä itsekseen, mutta viimeisen kuukauden ajan tässä on tuullut suurta edistystä! Meillä siis oli pakko laittaa telkka pois, kun alkoi jatkuvasti vaatia teletappeja jne., oli vähän niin kuin kaikki tai ei mitään -tilanne :)
 
Meillä 1v5kk ja dublot on ihan ehdoton suosikki. Ostettiin sellainen eläintarha, missä on paljon eläimiä yms. erikoisempia juttuja. Sitten kun on serkuilta normijuttuja lisäksi, niin nillä saa vaikka mitä aikaiseksi.

Myös puiset palikat on tosi kivoja, laulaa, tanssii paljon. On rumpu ja xylofoni, mutta soitetaan milloin milläkin ja äiti laulaa mitä osaa ja neiti lallattaa mukana.

Neiti on paljon kotitöissä mukana. Tyhjentää tiskikonetta, harjaa ja pesee lattiaa, pyyhkii pöytää, ottaa puhtaita pyykkejä narulta... Eihän siitä oikeasti mitään apua ole, mutta viihtyy hetken niissä puuhissa vaikka sitten itse saankin oikeasti pöydän pyyhkiä =) Mutta ruuan jälkeen kun annan rätin ja harjan niin saan esim. itse huuhdella tiskit ja laittaa koneeseen. Ostettiin leikkimökkiä varten sellainen pieni harjasettikin, mikä on jäänyt nyt sisälle vielä kun on niin hyvä apu siivoushommissa =)

Meillä luetaan paljon, yksin ja yhdessä.

Aamupäivällä usein käydään kävelyllä/vaunulenkillä ja siinä samalla kaupassa.

Tytöllä on pieni hella ja teeastiasto ja niillä touhuaa. Lisäksi on keittiöstä kattila ja puukauha ja millon mitäkin leluja laittaa uuniin tai kattilaan ja tekee ruokaa yms.

Muutenkin olemme aika pitkälti aamu- ja iltapäivät ulkona ja siell haravointi on ehdoton ykkönen nyt.
 
Viimeksi muokattu:
Me käydään 2 kertaa viikossa kohta 2,5v.pojan kanssa aamupäivisin kerhoissa(perhekerho,äiti-lapsi kerho) ja kerran muskarissa...siinä on mukavasti lapselle aktiviteettia ja äiti päsee juoruamaan.Tungen itteni useesti seurakunnan perhepäiviin tai muihin vastaaviin,et olis jotain tekemistä,eikä tarvis aina kökkiä kotona. Muuten tehdään kotitöitä yhdessä,luetaan kirjoja tosi paljon ja lisäks leikkii paljon kattiloilla ja kauhoilla,toki sit jonkinverran palapelejä ja legoja,mut ei kauaa jaksa innostua. Aika vähän viihtyy itekseen leikkien,siks noi kotityöt,missä saa auttaa on parhaita aktiviteetteja.
 
Meillä aivan parin päivän päästä 2 vuotias tykkää seuraavista sisäleikeistä:

* musiikki ja tanssiminen, laulaakin paljon nykyään
* puhuu puhelimeen oikeaan ja leikki
* auttaa kotitöissä, leipoo, siivoaa, pyykkikoneen täyttö ja tyhjennys, tiskit
* dublot
* piirtää, kynillä, vesiväreillä, sormiväreillä
* autot
* tarrat on ehkä suurin hitti nyt, eli tarrakirjaan liimaaminen ja niiden siirtely
* tänään opeteltiin lasten saksien käyttöä, ja hyvin sujui jo...
* kertoo tarinoita
* lastenohjelmia max. 20 min päivässä (parissa erässä)
* valokuvien katselu
* kokkaa omalla kattilalla ja aterimilla kovasti kaikkea...

Tässä pikaiseen mitä mieleen tuli. Poika tosin päivät hoidossa, mutta tässä mitä kotosalla puuhaillaan.
 
-Meillä poika täytti juuri 2v.ja sai parkkitalon, sillä on nyt leikitty kovasti, yksinäänkin ihmeen pitkiä aikoja sen kanssa touhuaa.

-Piirtäminen ja värittäminen on kivoja, duplot, kirjat, kylpeminen, kokkausleikit, nuppipalapelit, ajelee rekoilla yms.isoilla autoilla pitkin kämppää
 

Yhteistyössä