Hyvästä kaverista tullut salaliittohörhö

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Koronapassi tulee, koska rokotekattavuus ei ole riittävä.

Tuleeko pankkikortista rokotepassi?

Sitran vanhempi neuvonantaja Antti Kivelä kertoo, että maksukorttien hyödyntämisessä koronastatuksen todentamisessa ei nähty selvityksessä mitään esteitä.
Juridisesti ja teknisesti asiassa ei ole mitään ongelmaa. Pyysimme yhdenvertaisuusvaltuutetulta lausunnon asiasta. Lopputulemana julkisella sektorilla ei voi ihmisiä yhdenvertaisuuden näkökulmasta blokata pois, eli estää pääsy palveluihin, mutta yksityisellä sektorilla tämä on täysin mahdollista, Kivelä sanoo.
– Siinä joudutaan punnitsemaan kahta asiaa eli syrjivyyttä ja elinkeinovapautta, jotka ovat molemmat perusoikeuksia. Tällaisia tarkistuksia tehdään jo esimerkiksi ilmailualalla. Matkustajalle voidaan sanoa, että mikäli hänellä ei ole asiakirjat kunnossa, ei häntä päästetä koneeseen.
Kivelän mukaan maksukorttitarkistukset voisivat olla ratkaisu kehittyvän koronaviruksen seurannassa.

– Uskon, että maksukorttitarkistamisesta tulee tulevaisuudessa globaalisti merkittävää. Kun syntyy uusia variantteja, ja tarvitaan esimerkiksi kolmatta rokotusta tai joku rokote vanhenee, ylläpito todistusten kautta on melkein mahdotonta. Tarvittaisiinkin tällainen järjestelmä, joka käy tarkistamassa aina lähdejärjestelmästä viimeisimmät tiedot helposti.

Mahdollista ottaa käyttöön nopeasti
Kivelän mukaan maksukorttien käyttäminen koronapasseina olisi mahdollista nopeallakin aikataululla.
– Tällainen tarkistaminen toimii, ja on poliittisesta tahtotilasta kiinni, halutaanko tällainen järjestelmä ottaa käyttöön. Meidän mielestämme se on halpaa ja globaalisti luotettava tapa rakentaa tarkistusjärjestelmää. Euroopassa QR-koodipohjainen koronatodistus on jo käytössä. Tietohan on siis jo olemassa lähdejärjestelmässä, josta se haetaan.
Jos maksupäätetodistukset haluttaisiin ottaa käyttöön, olisi se Kivelän mukaan mahdollista todella nopealla aikataululla.

– Jos maksukortit haluttaisiin kytkeä kantajärjestelmään, puhutaan ainoastaan viikoista, että sen saisi käyttöön, koska infrastruktuuri on jo olemassa. Tällöin kortinhaltija voisi suostua siihen, että kun hän menee ravintolaan tai elokuvateatteriin, näyttää hän korttiaan maksupäätteelle, mikä taas näyttää vihreää tai punaista.
 
Jos näin on niin melko typerää toimintaa.

Eikö sisään muka pääse negapaperilla?
Pääsee luultavasti, jos tuo negapaperi on riittävän tuore. Pikatesti saa olla 48 tuntia vanha näytteenotosta ja PCR-testi 72 tuntia vanha. Kyllä omakannasta tulostettu rokotustodistus on helpompi ja halvempi.

 
vierailija
Pääsee luultavasti, jos tuo negapaperi on riittävän tuore. Pikatesti saa olla 48 tuntia vanha näytteenotosta ja PCR-testi 72 tuntia vanha. Kyllä omakannasta tulostettu rokotustodistus on helpompi ja halvempi.
Kenen kriteereillä tehdyt testit hyväksytään? Virossa, satamassa, ne ottavat testit nenän etuosasta, jolloin ihmiset saavat rahaa vastaan negat. tuloksen. Se on ihan virallinen testi ja sillä pääsee Suomeen.
Eli mistä testistä nyt puhutaan?
 
vierailija
Harmittaa kun yhdestä hyvästä ystävästä tullut salaliittohörhö. En oikein tiedä mitä asian suhteen tekisi. Hänellä on periaatteessa aina ollut tuollaisia piirteitä, mutta ennen ne pysyivät paremmin piilossa. Lisäksi hyväksyi muiden mielipiteet paremmin. Viimesen parin vuoden aikana "naksahtanut" kunnolla, eniten varmaan just Koronan takia.

Eipä siinä mitään, mutta kun tuntuu, ettei enää voi mistään puhua etteikö asiat luisu noihin juttuihin. Viimeksi ylpeili, että häneltä ja hänen perheeltä on "poistettu" kaikki vanhatkin rokotukset??? Toisaalta mua kiinnosti, että mikähän juttu tuokin on, mutta en uskaltanut kysyä. Pelkään, että maksanut jollekkin puoskarille rahaa huuhaasta.

Vähän rokotevastainen ollut siis aina, mutta ilmeisesti kuitenkin lapsille annettu nuo perusrokotukset. Mutta nämä siis nyt "poistettu". Hänen mies on ihan järkevä tapaus, mutta ylikiltti ja varmaan menee näihin sitten mukaan.

Ärsyttää oikeesti kun Facessakin tuntuu että jutut sakenee koko ajan. Myötähäpeää ja sääliäkin tunnen, mutta en oikein tiedä mitä voisi tehdä auttaakseen. Ei kai mitään.
Pyydä se tälle palstalle. Löytyy paljon uusia kavereita.
 
  • Haha
Reactions: Lispetti ja m1es

Yhteistyössä