Hyvä suomalainen arkijuusto...

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja yökkk
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Y

yökkk

Vieras
nimikinhän sen jo kertoo, kyseessä ARKIjuusto!
Mutta menipä vaan himot kaikkiin juustoihin, kun kannoin kaupasta tänään tuon kyseisen juuston ja nakkasin pari siivua leivän päälle. Ihmettelin sitä homeen makua, kuvittelin keksineeni sen, kun en viipaleissa hometta nähnyt. Leikkasin pari uutta siivua ja maistoin; sama homeen maku! Jäipä syömättä ja tuli tutkittua juusto tarkkaan... Toisessa päädyssä oli ylälaita keltainen, ihan kuin kuivettunut juusto, mutta silti pehmeä. Toisessä päädyssä oli vihertäviä homekasvustoja...
Että namnam vaan, kai se arkena voi juusto olla homeessakin....
 
Ei meillekkään ole ennen sattunut, vaikka joka ikinen viikko kahden viimeisen vuoden aikana ollaan arkijuusto ostettu.
Laitoin valiolle palautetta ja aion vielä tälle iltaa kiikuttaa juuston takaisin kauppaan.
 
Minulle käynyt kerran ihan samalla tavalla, en vaan kerennyt syömään. Kauppaan vaan takasin niin saa uuden. Joku pieni reikä siinä pakkauksessa on ollut, jotta on päässyt pilaantumaan.
 
Meillä joskus käytetään tuota juustoa.

Pari kertaa on tullut sellaisia juoksettuneita vrt. limaisia juustoja vastaan ja ollaan ne kiikutettu kauppaan.

Nykyään jos meille tulee kökkö-tuotetta vastaan, laitamme suoraan palautetta valmistajalle.
 
Meillä oli Polar juusto kerran homeessa,
saatiin kaupasta uusi, ja sekin oli, kolmatta ei suostuttu ottaan :D
Sitten ne hokasi että kylmäketju varmaankin katkennut, se koko satsi oli pilaantunutta ja niitä alkoi tulla muiltakin asiakkailta takaisin...
 
[QUOTE="mama";27364052]Onko teilläkin ollut arkijuustoissa nykyään toinen pää juustoa pehmeä jo valmiiksi? tai sitten pehmennyt kaapissa?[/QUOTE]

Mie vähän luulen, että sen laatu vaan on semmosta. Siksi meillä käytetäänkin useimmiten Pohjanpoikaa tai perus-Oltermannia. Mies joskus ostelee noita arkijuustoja halvemman kilohinnan perässä.
 
Jos koskaan lomailet Kataloniassa, kannattaa kokeilla juustoja ja makkaroita niin paljon kuin kerkiää. Tosin sen jälkeen voi olla aika itkettävää palailla takaisin ja todeta millaista teollista huttua me täällä syödään. Kalliilla hinnalla nimittäin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja yökkk;27363438:
nimikinhän sen jo kertoo, kyseessä ARKIjuusto!
Mutta menipä vaan himot kaikkiin juustoihin, kun kannoin kaupasta tänään tuon kyseisen juuston ja nakkasin pari siivua leivän päälle. Ihmettelin sitä homeen makua, kuvittelin keksineeni sen, kun en viipaleissa hometta nähnyt. Leikkasin pari uutta siivua ja maistoin; sama homeen maku! Jäipä syömättä ja tuli tutkittua juusto tarkkaan... Toisessa päädyssä oli ylälaita keltainen, ihan kuin kuivettunut juusto, mutta silti pehmeä. Toisessä päädyssä oli vihertäviä homekasvustoja...
Että namnam vaan, kai se arkena voi juusto olla homeessakin....

lähetä valmistajalle. Juusto voi olla homeessa eikä ole kyse mistään sini homeesta.

Ne homejuustot kypsytetään niin että oikea home tulee pintaan. Jos arki juusto homeessa pilalla.
 
Pari kertaa tuota syönyt, ja en kyllä enää osta. Kermajuustot paljon parempia, ja niistäkin löytyy edullisia arkeen sopivia vaihtoehtoja, Oltermanni, Pohjanmaa, Myrskyluoto, Turunmaa...
 
[QUOTE="vieras";27364218]Pari kertaa tuota syönyt, ja en kyllä enää osta. Kermajuustot paljon parempia, ja niistäkin löytyy edullisia arkeen sopivia vaihtoehtoja, Oltermanni, Pohjanmaa, Myrskyluoto, Turunmaa...[/QUOTE]

eroja valmistajassa. Itse en osta oltermannia kuiva eikä kermanen(se oikea suolaisuuden maku puuttuu.) Turunmaa on sitten kermajuustojen kuningas.
 

Uusimmat

Kuumimmat

Yhteistyössä