Hyvä mieli- joululahjakortit, miten iso osa ei tarvitseville?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Niin, mietin tässä että mitenköhän iso osa korteista menee sellaisille jotka niitä eivät oikeasti tarvitse. Meidän paikkakunnalla on riittänyt perusteeksi että perheessä on vauva. Tiedän koska me saimme kortin kaksi joulua peräjälkeen ja toisena jouluna oikeaa tarvetta ei olisi edes ollut. Sanoin tämän ja epäröin ottaa kortin vastaan mutta se meille silti annettiin koska "näitä saatiin ihan reilusti ja päätettiin antaa kaikille joilla on alle vuoden ikäinen perheessä". Kolmannen kerrankin korttia meille on tarjottu mutta en silloin sitä ottanut, sanoin että en ilkeä ottaa koska tiedän että on niitäkin jotka sen ihan oikeasti tarvitsisi. Ystäväni joka on ihan hyvätuloinen oli sinäkin vuonna kortin ottanut, ihmetteli kovasti että no miksi ihmeessä minä en sitä ottanut kun ilmaiseksi annetaan!
 
vierailija
Jos niitä tulee paljon tarjolle, niin vaikea varmaan antajan on vetää rajaa kuka oikeasti tarvitsee ja kuka ei. Sillähän on tarkoitus jakaa hyvää mieltä, ei poistaa köyhyyttä.
Me saimme yhtenä jouluna 2. Ensin saimme neuvolasta yhden, josta iloitsimme kovasti. Sitten aatonaattona tyttö muisti, että ai niin hänellä on joulukortteja kerhorepussa ja siellä oli myös suljettu kuori ohjaajalta missä oli tuo lahjakortti. Paha enää siinä vaiheessa alkaa soitella, että hei me oltiin jo saatu, vaan käytettiin se toinenkin ja pakastettiin ruokia valmiiksi pakkaseen (se pitää käyttää jouluun mennessä).
 

Yhteistyössä