Kaikille hauskaa juhannusta tämän makoisen mansikkatortun myötä, kannattaa tehdä! on suussa sulavaa!
Mansikkatorttu
Pohjaan:
100 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kevytkermaa
Täytteeseen:
2 dl vispikermaa
150 g ranskankermaa
0,75 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Kiilteeseen:
1,5 l mansikoita
2 dl vettä tai punaista marjamehua
1 - 1,5 dl hyytelösokeria
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuokaan, myös vuoan reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista täyte: Vatkaa täytteen ranskankerma ja fariinisokeri keskenään. Lisää vatkattu kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle ensin täyte, sitten mansikat kokonaisina tai viipaleina.
Valmista kiille: Kiehauta vesi tai mehu. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelösokeri kuumaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja levitä kiille marjojen päälle.
Siirrä torttu jääkaappiin jäähtymään ja vetäytymään.
Tarjoa aikaisintaan seuraavana päivänä.
:wave: