Huoltajuudesta!

Tietääkö joku miten vaikuttaa huoltajuuteen se että käy terapiassa ja syö lääkkeitä?Miten se katsotaan?Kumman puollelle mennään siinä vaiheessa?Mieheni ex meinaan syö lääkkeitä ja käy terapiassa ja haluaa yksinhuoltajuuden.Onko se mahdollista että lapset jäisivät hänelle?Kannattaako mennä oikeuteen asti??Onko kellään vastaavasta kokemusta?
 
yks vaan
En ole ollut vastaavassa tilanteessa, mutta käsittääkseni oikeus harvoin määrää lapset isälle. Viimeiseen asti ollaan äidin puolella, mutta tietenkin jos on näyttöä siitä että äiti voisi olla vaaraksi tai haitaksi lapsilleen, silloin on eri tilanne. Näin ulkopuolisena ja mitään asiasta tietämättömänä sanoisin, että jos käy terapiassa ja syö lääkkeitä ja näin pitää elämänsä hallinnassa ja on huolehtiva ja tasapainoinen äiti, niin en näe mitään syytä miksei hän saisi huoltajuutta. Niin epäoikeudenmukaista kun se onkin.
 
Eräs
Kannattaisi kysyä lastenvalvojalta sosiaalitoimistosta neuvoa. Suomessa äidin ja isän oikeuksiin ei juuri vaikuta lääkkeiden syönti tai esim. alkoholin käyttö. Huumeongelmat ovat jo painavampi seikka. Tapaamisiinkin pitää lapset antaa, vaikka vanhempi olisi väkivaltainen tai käyttäisi runsaasti viinaa!!! Joten miksei sitten lääkkeillä itseään hoitava äiti saisi huoltajuutta. Todennäköisesti kuitenkin hän saa yhteishuoltajuuden, uskoisin.
 
nippeli
Heippa,voin kokemuksesta sanoa,et mieheni poika asunut meillä ja lapsi heidän erossa jäi isälle jo vuosia ennenkuin tavattiin,mutta suomen yhteiskunta on ÄITI OIKEASSA aina linjalla,niillä yhteishuoltajuus,käräjillä istuttu vuosia,äiti ei tapaa poikaansa,oli väkivaltainen,mielialalääkkeitä syöny vuosia,yritti evätä lapsensa passin,häiriköi koulua ymym...silti oikeus,edes hovi ei antanu yksinhuoltajuutta.Nyt alko uus oikeusjuttu,nyt soskun tädit lausunnolla vaatii yksinhuoltajuutta isälle...ei ole helppoa suomessa isän voittaa...ps.hain muuten omasta pojastani yksinhuoltoa ja meni 3vkoa,kun päätös mulla ja nyt mieheni juttu ollu vireillä 3vuotta...siinä näet naisen ja miehen eron.

Että näin Suomessa
 
marianna72
No tuohon voisi sanoa että kun syö lääkkeitä ja KÄY terapiassa niin hänhän haluaa "terveeksi", joten tuskin se vaikuttaa siihen tilanteeseen!!..tietty lapsen etua katsotaan, eli jos lapsella on mahdollista joutua vaara tilanteeseen äidin kanssa..mutta harvoin lapsia kyllä isälle "annetaan"!! Ikävä kyllä...(joissakin tilanteissa)...
 
Maria1982


On kyllä reippahasti paranneltavaa tässä huoltajuusasiassa. Pitäisköhän pistää kansanedustajille postia, vai oiskohan siitä yhtään mitään hyötyä ees tuleville sukupuolville..

M

 
Käräjöinytkin
Nimenomaan tuo äidin halu hoitaa itseään näyttää sossun ja tuomareiden silmissä hyvältä. Hän ei ilmeisesti peittele sairauttaan, vaan haluaa parantua, mikä on ihmisten silmissä hyvin positiivinen seikka. Ihan sama, jos juoppo mies menisi eroprosessin aikana AA-klinikalle. Eli näyttäisi ulospäin halunsa hoitaa ongelmansa ja saada sympatiat puolelleen.
 

Yhteistyössä