HUoli lapsesta. 3 v ja ontuu usein...

  • Viestiketjun aloittaja huolissaan
  • Ensimmäinen viesti
huolissaan
Mikä voi olla vikana? Meidän kolmevuotias on nyt viimeisen kuukauden aikana kolmesti ontunut oikeaa jalkaansa. Ontuminen tai siis nilkuttaminen on kestänyt ehkä päivän ja loppunut sitten. Astuu päkiällä ja valittaa jalkaansa.
Mieleen tulee kaikki leukemiat ja kaikki kamalat asiat :( Lapsi on muuten täysin tervene oloinen, syö hyvin, nukkuu hyvin, jaksaa leikkiä ja juosta ja hyvin vilkas ja niin terveen oloinen kuin voi vain olla. Ei valita koskaan mistään kivuista tai valita ylipäätään, kun on niin iloinen lapsi. Mutta sitten tuo outo ontuminen!!
Eka tapaus sattui kun poika oli istunut lattialla ja nousi siitä ylös. Yhtäkkiä alkoi valittamaan jalkaansa ja nilkutti loppupäivän. Toinen juttu sattui, kun poika oli istunut sohvalla ja siitä noustessa valitti jalkaansa ja ontui loppupäivän. Ja nyt sitten eilen aamulla noustessa sängystä valitti samaa jalkaa ja nilkutti loppupäivän. Tänään jalka taas normaali!
Ollaan väännelty jalkaa ja se ei kuulemma satu. Loppupäivästä jalka ei ollyut kuulemma edes kipeä mutta poika ontui silti.
Nämä siis sattuneet noin kahden viikon välein kukin tapaus. Onko täsäs mitään järkeä? tuntuisi ihan hullulta mennä lääkäriin tän takia, mutta kyllä mua silti huolestuttaa ihan kamalasti :(
Löytääkö kukaan tästä mitään järkeä? Mistä voisi olla kyse? Murehdinko turhaan....??
 
ap
reuma?? Mistä sille sellainen olisi voinut ulla? Noin pienelle? Ei meillä ole suvussakaan reumaa. Eikä lapsi ole sairaan oloinen muuten eikä muulloin koskaan valita jalkaansa.
 
vieras
meillä poika ontui n.2,5v ikäsenä kans silloitällöin ja sitte neuvolakäynnin yhteydessä mainitsin asiasta ja sieltä laittoi lähetteen oys.iin,siellä vaan tuumasivat sitten että liittyy kasvuun ja menee aikanaan ohi ja niinhän se meni,onneksi.voithan mainita asiasta vaikka neuvolassa jos asia huolettaa.

 
ap
mulla tuli yhtäkkiä mieleeni, että tuo ontuminen on alkanut aina sen jälkeen, kun poika on istunut. Nytkin kun katson poikaa, se istuu nojatuolissa ja katsoo piirrettyjä - se istuu oikean jalan päällä! Eli voisko olla, että se jalka on ollut ihan puuduksissa kun se on noussut ylös ja sne takia sitä alkanut ontumaan....? Voisiko olla?

En millään usko tohn reumajuttuun. Kävin kuuklaamassa oireita eikä sillä ole mitään niistä!
 
Eiköhän se ole puutunut joo.
Ja se "Lättäjalka" voi tulla jos on taipumusta, ja sitten vielä istuu sen jalan päällä. Koita saada pois se tapa häneltä.
Mun 6 v jumppaa jalkoja fysioterapeutin ohjeilla, kun toinen (vasen) jalkapöytä on matala, ja rasitteessa tulee vähän kipeeksi. Hän on aina istunut mielellään sen jalan päällä.
 
ap
Voiko toi lättäjalka periytyä? Mulla on tosi vaikee lättäjalka, mulla ei oo sitä holvikaarta ollenkaan jaloissa. Mut mulle on ortopedi sanonut et lättäjalka tulee huonoista, liian tukevista kengistä...

taidan mä varata läkärille kuitenkin ajan. En kestäis jos on jotain vakavampaa, enkä ottanut tota tosissani...
 

Yhteistyössä