Huhtikuun Hurmurit 2014 ~ Helmi- ja Maaliskuussa ~

Onnea Miwwi, Melin ja Karviaismarja! :heart::heart::heart:

Täällä alkoi eilen veden tihuuttelu ja noin tunti sitten lurahti sitten ihan kunnolla. Supistelut ei oo vielä alkaneet. Nyt odotellaan miehen vanhempia esikoista vahtimaan, jotta päästään lähtemään synnärille näytille.

vilmuski 37+4 (just samat viikot, kun esikoisen vesien menon aikaan) :eek:
 
Hirmusti onnea Karviaismarja :flower: Sielläkin on aika monta päivää kestänyt käynnistely! Nauti nyt ihanasta tytöstä ja tuu sit kertoo miten meni :)

Ja vilmuskillakin jännät paikat, tsemppiä! :)

Kohta on oikeasti jo huhtikuu :O :heart:
 
Onnea Karviaismarja :heart: ja vilmuskille onnea matkaan :)

Joo-o, ylihuomenna se onkin sitten huhtikuu :O mulla saattaa kylläkin mennä vielä toukokuun puolelle se jakautuminen, jos mennään samoille viikoille kuin viimeksi, että en vielä hirveesti hehkuttele :D toivossa on silti hyvä elää, jos poitsu suostuis ulkoistautumaan aikaisemmin(en pistäis pahitteeksi). Illat meinaa olla yhtä tuskaa kun kylkiin sattuu ihan hirveesti. Jotai liitoskipuja vissiin ku maha on niin iso ja painaa. En kyllä muista, että viime raskaudessa olisi ollut tällaista vaivaa. Nyt tosin maha onkin jo isompi tässä vaiheessa kun viimeksi ihan loppuraskaudessa, niin ehkä sekin vaikuttaa. Nytkin kun istuu tässä sohvalla ja yrittää hengittää syvään, niin ei onnistukaan, kun kipu on niin kova... :| ei siihen auta muu kuin sängyssä makaaminen. On mulla semmoinen tukivyö, mutta se aiheuttaa vaan supistuksia, niin ei ole oikein hyväksi ja tuntuuhan se inhottavalle, kun maha on kovana koko ajan.

Vemia & Ahti 36+2
 
Onnea Karviaismarja :flower: ja vilmuskille tsemppiä! tosin nyt varmaan siellä on jo jotain tapahtunutkin jos eilen jo vedet lorahteli :)

Vemia olisiko masu nyt sinulla korkeimmillaan? Tunnistan kuvauksesi sillä pari viikkoa sitten ennen kuin maha laskeutui olot olivat tuon tyyppiset, henkeä ahdisti jne.

(.) täällä jatkuu sukkapuikkotuntemukset ja harkkasupparit. Aika topakat työnnöt ja potkut tuntuu masuasukilla jo olevan. Vauvan painokontrolli (ultra) taas keskiviikkona, pari viikkoa sitten oli jo siis 3,2 kg ja LA:lle ennusti yli nelikiloista :kieh:

Vesien menoja/limatulppaa/supistuksia odotellen,

Nanija ja muru 38+6
 
Joo täällä se piste myös että jokasella wc käynnillä toivoisi kovasti että jotain merkkejä tulisi.. Tai kenties supistuksia ilmaantuisi kun on kyllä kaikki kolme S olleet kovassa käytössä :p

Mut joo tosiaan ei mitään.. Tai no.. varmaan 3pvä sitten EHKÄ hiukan omituista (limaista) valkovuotoa.. Siitäkin heti innostuin, että NYT se on sitä limatulppaa, mutta epäilen..

Daniella 39+2
 
Karviaismarjalle onnea!!!

Vilmuskille tsemppiä, eiköhän kohta ala jotain tapahtua :)

Sini-Tuulialle, Nanijalle ja Daniellalle viime hetkiin tsemppiä myös!

Vemia: Mulla samat fiilikset, toukokuulle taidetaan mennä, ellen joudu sektioon.

Ahdistaa kyllä aikalailla tuo, etten tiedä millä tavalla se synnytys tapahtuu, olisi kiva valmistauta henkisesti ym. Mutta tää epätietoisuus on ahdistavaa!
 
Tai kenties supistuksia ilmaantuisi kun on kyllä kaikki kolme S olleet kovassa käytössä :p
Täällä on saunottu ja siivottu, mutta sitä kolmatta ässää on ollut viimeisen 4 viikon aikana kerran :ashamed: Molempia kyllä varmasti huvittaisi, mutta kyllä se todellisuus iskee sitten vastaan, kun tajuaa olevansa täysin kankea tankkilaiva, että jo sängyssä kyljen kääntäminen tuottaa ongelmia, saati sitten taipuminen johonkin asentoon : / Miten muilla, oletteko jaksaneet tässä ihan loppupuolella innostua sänkypuuhista?

Viime yönä tuli muutama keskituima supistus, ei sen ihmeempää taaskaan. Eiköhän tässä huhtikuun puolelle ehditä, kuten itse ennustelin (anoppi on väittänyt kivenkovaa vauvan kiirehtivän maailmaan maaliskuun lopulla). Oma veikkaus syntymälle on rv 40+3 eli 6.4., katsotaan :)

ralliruutu 39+4
 
Mäkin olen odottanut edes jotain merkkejä synnytyksen alkamisesta, mutta hiljaista on. Vauva tuntuu olevan edelleen todella korkealla, sillä hengitys tuntuu aika raskaalta välillä ja liikkeet tuntuu kylkiluiden alla. Silti alkoi vähän kauhistuttaa tänään neuvolassa, kun terkkari totesi, että ensi maanantain äitiyspolin kontrolliajalle kannattaa sitten ottaa sairaalakassi mukaan, jos joudunkin jäämään saman tien käynnistykseen. Muuten hyvä, mutta koiranhoitajiksi lupautuneet vanhempani ovat juuri alkuviikon reissussa ja meille pitäisi tulla pari remppamiestä laittamaan kylppärin ja saunan kuntoon. Just silloin en siis ehtis synnyttää :D
 
KAKS:ssa ollaan ja paksuna edelleen. Ensimmäisestä vesien lurahduksesta on mennyt nyt yli 40 tuntia, mutta synnytyksen käynnistymisestä ei ole tietoakaan. Supistuksia tuli eilen illalla jonkin aikaa jo melko säännöllisesti, mutta eivät oikein tuntuneet missään. Yön aikana supistukset sitten hiipuivat ja lopulta aamulla kahdeksan aikaan laitettiin oksitosiinitippa. Tippa oli kädessä kahteen asti iltapäivällä, jona aikana supistukset voimistuivat ja väliäkin oli enää kolmisen minuuttia. Mutta tippa kun otettiin pois, loppui supistukset samalla. Sisätutkimuksen tehnyt lääkäri tuumasi, ettei kohdun suulla ole tapahtunut mitään muutosta eiliseen. Jotenka siirryin osastolle odottelemaan huomista. Aamulla yritetään sitten käynnistystä uudelleen, mikäli mitään ei tapahdu ennen sitä. Henkisesti meinaa olla jo vähän lopussa... :(
 
Karviaismarjalle paljon onnea! :flower:

Ja Vilmuskille tsemppiä viime metreille! Jospa se vauveli päättäisi ottaa ja syntyä nyt yön aikana, ettei aamulla enää tarvitsisi käynnistellä.

Ralliruutu ei ole kyllä sänkypuuhat paljon innostaneet. Ei nyt lopussa eikä kyllä oikeastaan koko raskausaikana... :ashamed: mutta varsinkin nyt on sen verran kipuja ja sitä paineen tunnetta, että aika lailla viimeisenä on mielessä. Voi miesparka... sitten tulee vielä se ihana jälkivuoto ja vauvaan totuttelu, niin vähiin saattaa jäädä lähitulevaisuudessakin. Tosin eilen havahduin tajuamaan, että kohta täytyy taas ehkäisyasioita miettiä.

(.) tänään oli viimeinen äitiysneuvola. Aika haikein tunnelmin, kun sydänääniäkään ei enää kuunnella ja kaikkea. Edelleen arvot loistavat, mitä nyt painoa tullut viime viikosta ihan liikaa lisää. Tosin tiedän johtuvan ihan viikonlopun syömisistä. :whistle: eikä terkkarikaan mitään sanonut, kun on kuitenkin tullut maltillisesti painoa koko aikana. Ja sain streptokokkinäytteen tuloksen, joka oli positiivinen!!! Terkkari ei nyt vaan oikein tiennyt, miten vaikuttaa, kun on sektio kuitenkin tulossa. Harmittaa silti vähän. Mutta minkäs teet. Ainiin, sf menee omalla käyrällään tasaisesti ja vauva on laskeutunut ja kiinnittynyt. Kumpikaan aikaisemmista ei ole ollut samalla tavalla "lähtövalmiudessa".

Huomasin muuten, että en pääse puhelimella kirjautumaan tänne. Mitenkäs nyt sitten saan teille informoitua, kun jotain tapahtuu????? Onko muilla ollut samaa, onko jotain asetusta tms. joka estää?

Jaksamisia kaikille!
 
Voi hitsi, vilmuski, koita jaksaa siellä! :hug:

Huomenna tulee täyteen 36+0 ja täytyy kyllä (taas) sanoa että tää viimeiset pari viikkoa on ollut raskauden parasta aikaa :whistle: Liitoskivut ja närästys muistuttelee vaan harvakseltaan ja välillä tietty tukalaa/väsyttää/lapsi painaa mahassa tai rakkoa mutta muuten yleisesti oon voinut melko hyvin.

Kaikkia ässiä ollaan harrastettu kyllä koko raskaus vaikka ei siinä mielessä että yrittäisin saada synnytystä vielä käyntiin - saa mun puolesta pysyä vielä muutaman viikon. Katsotaan muuttuuko mieli sitten lähempänä laskettua aikaa :) Mutta Ralliruutu ymmärrän noi fiilikset sänkypuuhia kohtaan. Kyllä on jo pidempään ollut melkoisen hankala olo sängyssä kun taitaa olla suunnilleen kaksi asentoa missä ylipäänsä pystyn olla. Lisäksi mies ei nyt aina ole siinä tohinassa muistanut noita liitoskipuja ja ei välttämättä ymmärrä että kun se liikuttaa mun jalkaa millin johonkin suuntaan niin se sattuu ihan helvetisti. No nyt ei liitoskivut ole tosiaan olleet ihan niin pahat mutta maha tulee tielle ja olo on tukala. Toistaiseksi on kuitenkin vielä himot voittaneet haitat.

Raskausarvista oli aiemmin jotain puhetta. Mulla jäi jonkin verran löysää nahkaa tuohon mahalle siitä laihdutuksesta ennen tuota ekaa raskautta :ashamed: ja se yhdistettynä näihin "sisäänkasvaneisiin raskausmahoihin" niin pitkään näytti ekassa raskaudessa ettei tule mitään. No onhan tuossa alavatsalla ollutkin noita arpia ihan siitä lihomisestakin, vaikka ne onkin vaalenneet jo aikoja sitten. Ihan lopussa kuitenkin tuohon ylävatsalle tuli pari pikkiriikkistä raskausarpea, kun luonnollisesti se raskausmaha nyt on eri muotoinen kuin ne läskit, jotka mulla oli nimenomaan tuonne alavatsalle keskittyneet. Tässä raskaudessa ei toistaiseksi myöskään ole tullut mitään mutta vielähän tässä on parhaimmillaan/pahimmillaan 6 viikkoa aikaa.

Toisaalta ajattelen kyllä niin että ei se haittaa vaikka raskaus vähän näkyiskin jälkikäteen keholla, eli mulle noi arvet ei olis mitenkään paha juttu. Enemmän häiritsee tuo nahka. Laihdutus tapahtui silloin aika nopeassa tahdissa ja odottelin josko se nahka sitten myöhemmin seuraisi perässä, mutta eihän nämä raskaudetkaan nyt sitä tietenkään ole edistäneet. En tiedä pääseekö siitä oikein ikinä eroon, mutta vaatteilla sen saa aika hyvin piiloon onneksi. Ja parempi sekin kuin 40kg ylipainoa : /
 

Yhteistyössä