HS: Orpon ja Purran johdolla Suomi on Sudanin tiellä

vierailija
Suomen talouskasvu on tänä vuonna ollut yksi maailman huonoimmista. Samoja tilastoja on ahkerasti toisteltu viime viikkoina eduskunnan täysistunnossa.

Tällä kertaa Helsingin-Sanomissa nousi esille Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n vertailun, jonka mukaan Suomen kansantuotteen kasvu on tänä vuonna koko maailman kymmenenneksi huonointa. Vertailussa Suomen taakse jäivät Viro ja Itävalta sekä Jemenin ja Etelä-Sudanin kaltaisia, sodan melskeissä olevia kriisivaltioita.

Olemme vuosikausia kuulleet oikeiston suunnalta, kuinka Suomi on ollut milloin Kreikan, Venezuelan tai Pohjois-Korean tiellä. Koska kuulemme politiikan kommentaattoreilta, että Purran ja Orpon johdolla Suomi on Sudanin tiellä?
 
vierailija
Suomi on nykyisen hallituksen johdolla aika monella tapaa Sudanin tiellä. SDP:n pikaista paluuta hallitusvastuuseen puoltaa ihan se fakta, että jonkinlainen tietopohjaisuus ja osaaminen on palautettava Suomessakin hallitusohjelman rungoksi, jos tästä itsekaivetusta kuopasta aiotaan nousta.

Loputtoman velkahokeman sijaan tulisi vihdoinkin ymmärtää velan olevan vain oire joka ei pelkästään maanisesti saksia heiluttamalla katoa minnekään. Ei pahaksi olisi sekään, että olisi jonkinlainen ymmärrys siitä, valtiontalouden hoitoa ei suoraan voi kuitenkaan verrata yrityksen talouden hoitoon. Sitten kun vielä oivaltaisi, että empatialla voi saada paljonkin aikaan poliittisissa päätöksissä oltaisiin jo hyvällä tiellä.

Mutta juuri näistä syistä, jos ei Suomi halua tällä Sudanin tiellä loputtomasti kontata, niin hallitus on vaihdettava. Mitä pikemmin sitä parempi.
Asiaa 👍
 
vierailija
Onpas suuri yllätys, että kun oikeistohallitus leikkaa joka paikasta (paitsi rikkailta ja yrityksiltä ja poliitikoilta), köyhistyvällä kansalla ei ole varaa luoda talouskasvua millään rintamalla. Orpo ja Purra vievät Suomesta ja suomalaisilta kaiken ennen kuin ovat tyytyväisiä. Pelkkää vihapuhetta ja pelonlietsontaa heidän "johtamisensa". Kyllä he tietävät, että tekevät huonoa työtä, mutta välittävätkö he? Vastaus on EI.
 
vierailija
Minä tämän palstan epävirallisena oraakkelina kirjoitan, että Suomi on ensi kertaa äänestysikäisten TikTok-lasten valitsemalla tiellä.
Luin, että Guardian-lehti ei enää julkaise X-viestejä lehdissään. Samoin tekee Ruotsin DN. Disinformaatio pilasi Suomen viimeisimmät eduskuntavaalit. Äänestäjiä vedätettiin pahimmalla tavalla. Ei ihminen muuksi muutu siitä mitä oli 30-vuotiaana hirviönä blogipalstallaan.
Poikkeuksia tuetenkin on. Kuljin äsken kaksi kertaa torin lähetysteltan ohi. Yksi kahviteltan vieressä seisova mies kertoi tulleensa uskoon neljä vuotta sitten.
Elämä Suomessa olisi toinen, jos nykyhallitus kuuntelisi mitä papit kirkossa puhuvat. Ei piispa heille sanonut, että pistäkää köyhät kyykkyyn ja viekää heiltä viimeisetkin tuhkat uunista.
 
vierailija
Tulonmuodostuksen painopisteen siirto palkansaajilta omistajille, siis sijoittajille on ollut käynnissä jo vuosikymmeniä. Se on vallitsevan talousoppimme seurausta ja tavoite. Kun yhteiskunnat näivettyvät ja kansalaisten olot johdonmukaisesti heikkenevät, taktiikkana on osoittaa syyttävällä sormella 'liian anteliasta sosiaaliturvaa', 'paisunutta julkista sektoria', 'kansainvälistä kilpailua', pakolaisia ja levittää tuota agendaa auliin median avustuksella. Kriittisiä ääniä ei juurikaan päästetä esille tai ne vaiennetaan ylimielisyydellä. On kieltämättä lähes ihailtava sitä taidetta, jolla kansalaiset saadaan äänestämään itseään vastaan ja vaatimalla vaatimaan olojensa heikentämistä ja tuottavuuden kasvun tuoman entisen heille kuuluneen osuuden varallisuudesta, jatkuvaa pienentämistä. Demokratian ongelma varakkaimmalle vähemmistölle on se, että he ovat vähemmistö. No, se ongelma on poistettu hienosti, kiitos pitkälle oikeisto-omisteisen kaupallisen median aivopesun sekä uutisten ja asiaohjelmien vieraiden, jotka järjestäin erittäin hyvätuloisia, jolloin myös katsontakannat pääosin porvarilliset. Ikävä kyllä tuo menetelmä johtaa yhteiskunnalliseen hajaannukseen ja vakavaan luottamuspulaan kansalaisten ja hallinnon välillä. Katsokaapa Yhdysvaltoja siitä näkökulmasta. Maan sisäinen luottamus on ollut yksi vahvuuksistamme. Sekin onnistutaan romuttamaan.
 
vierailija
Huomion arvoista on, että Suomi on yksi harvoja maita EU:ssa, joissa ei ole laissa määritelty minkäänlaista minimipalkkaa. On vain aina vedottu siihen, ettei moista tarvita kun on TES:sit.

Nykyään kuitenkin monilla aloilla ei ole TES:iä, joten on ihan laillista teettää vaikkapa 9 tunnin työpäivä ja maksaa siitä 1 € / h.

Työmarkkina on ollut murroksessa pitkään ja lainsäädäntö ei pysy perässä. On syntynyt monia uusia aloja, joita TES:sit ei koske. Lisäksi jotkut alat ovat irrottautuneet TES:istä.

Olisi ehdottomasti sovittava laissa määritelty minimipalkka perälaudaksi, kun työntekijn oikeuksia edelleen tällä hallituskaudella heikennetään. Vaikkapa 13 € / h voisi olla hyvä minimipalkka jättimäisen yritysten ahneusinflaation ja ostovoiman supistumisen aikana.

Lisäksi alipalkkaus pitää kriminalisoida ja sanktioida tehokkaasti sekä antaa ay-liikkeelle ryhmäkanneoikeus työriita-asioissa.
 

Yhteistyössä