Hormoni-ihottumaa äidillä?

HPM
On nyt ihan pakko kysyä oisko jollain jotain tietoa asiasta. Mulla tuli jo odotusaikana (heti raskauden alussa) kummaa ihottuman tapaista näppyä käsivarsiin ja polven yläpuolelle - ei muualle. Ja nyt puoli vuotta synnytyksen jälkeenkään se ei ole hävinnyt. Ajattelin ensin että jos ekat menkat sitä tasoittas, mutta ei. Pysyy kun tauti. Ei se kutia tai mitään, on vain ruman näköistä.

Onko tietoo mitä se on? Ilmeisesti kuitenkin jotain tekemistä hormonien kanssa kun raskaus sen laukaisi.

En oo siitä ikinä huomannut kysyä neuvolassa ja tunnustan, oon huono meneen lääkäriin. Ei oo tuntunut niin tärkeeltä asialta, mutta nyt on alkanut oikeesti vaivaamaan päätä. Mun on vaan niin vaikea päästä just nyt edes lähteen lääkäriin kun en haluaisi ottaa vauvaa mukaan saati sitten matkustaa sen kanssa bussilla.

Kortisonivoidetta siihen kokeilin (jos ois jotain muuta kuin hormoniperäistä ) - ei auttanut. Se tukee sitä hormonilähtöisyyttä.

Seuraava neukku on vasta parin kuukauden päästä ja meidän äitiysneuvolaan pääsee puhelimella tosi huonosti (ja sitä paitsi mitä joku terveydenhoitaja osaa asiaan sanoo... Lääkäri sen olla pitää :ashamed: ).

Eli mutsit, onko kellään muulla ollut tän tyylistä ja mikä siihen auttoi?
 
Sama kiinnostais täälläkin! Mulla samanlaista, eikä ole mihinkään vielä lähteny. Poika jo yli puolivuotias. En ole kyllä siitä mitään stressiä ottanu, mutta jos joku tietää asiasta niin ois kiva kuulla häipyykö näppylät enää koskaan!
 

Yhteistyössä