Hoitopaikkaa etsimässä

  • Viestiketjun aloittaja hilmis
  • Ensimmäinen viesti
hilmis
Olen nyt hoitovapaalla - itselläni pian vuodenikäinen tytönalku. Töihin pitäisi palata 1.5 .05 eli noin 4 kk päästä - silloin aloita 4 päiväsellä viikolla. Hoitopaikkaa olen kartoittanut ensisijaisesti perhepäivähoidon puolelta- yksityiseltä että kunnalliselta puolelta - vaikeaa on kun ei tunne alueen ihmisiä ...Kyselimpä jopa mahdollisuutta palkata hoitajaa kotiin mutta liian kalliiksi tulisi - sitten kannattaisi jäädä jo itse kotiin. Kunnallisesta saa tiedon vasta maalis-huhtikuun vaihteessa eli silloin alkaa tutustuminen. Mielestäni muutaman kerran käynti tulevalla hoitajalla ei riitä ennen lapsen "luovuttamisista" vieraan hoitoon. Muutaman yksityisen olen tavannut mutta mieleistäni en ole löytänyt. Hirvittää ajatus, että jätän lapsen täysin vieraalle jossa hän ei välttämättä tunne oloaan hyväksi. Onko muita joilla mielipiteitä ja kokemuksia asiasta - perhepäivähoito vai olisiko päiväkoti parempi vaihtoehto...vaikuttaa siltä että perhepäivähoidon laatu kunnallisella puolella ei ole mikään kovin hyvä... .

huolestunut hilmis
 
Alle 3v mielestäni on parempi perhepäivähoito kuin päiväkodin suuret ryhmät, sairastelut jää vähemmälle pienessä ryhmässä. Se on totta että perhepäivähoitajia on laidasta laitaan. Toisille se on kutsumusammatti ja toiset tekee sitä kuin robotit palkkansa eteen.
 
Haituli
Olisiko sinulla mahdollisuutta tutustua joihinkin perhepäivähoitajiin ja tarkkailla heidän työntekoaan esimerkiksi leikkipuistossa kun he ovat lasten kanssa ulkoilemassa. Siellä jo saa käsityksen, kuinka hoitaja työnsä tekee. Samalla lapsikin voisi tutustua mahdolliseen tulevaan hoitajaansa pikkuhiljaa. Sitten tietysti pitäisi saada omakin lapsi mahtumaan ko. hoitajan porukkaan, jospa olisi tuuria.
 
kahden äiti
Asumme pienellä paikkakunnalla ja meillä lapset olleet perhepäivähoitajalla. Katson sen paremmaksi pienelle lapselle. Hoitajalla enemmän aikaa lapselle kuin päiväkodissa. Perhepäivähoitajalla saa olla normaalisti neljä lasta, joskus on tietenkin sitten varahoitolapsia, kun oma hoitaja on kipeä tai lomalla.
Me käytiin tutustumassa oikeastaan vain kerran. Esikoisen ensimmäinen hoitaja todella ihana. Nyt kun sitten molemmat vein hoitoon jälkimmäisen äitiysloman jälkeen niin puoli vuotta olivat naapurissa kummitädillä, joka toimi väliaikaisena varahoitopaikkana, kun ei ollut tilaa muilla. Syyskuussa siirtyivät uudelle ja alku oli tietysti hankalaa mutta nyt ei mitään onglemia, kun pojille on ikäistään seuraa siellä.

Totta on että kuka tekee työtään mitenkin. Pienessä kunnassa ystävien kautta saa tietoa millainen hoitaja on ja osaa pitää puolensa jos ei miellytä tuleva hoitopaikka. Kaupungissa varmaan ongelmallisempaa. Voihan olla että meillä äideillä on kriteerit millainen hoitajan tulee olla mutta harva varmaan sellaista ihannehoitajaa löytää. Kun hoitaja selviää, keskustelkaa avoimesti asioista. Kyllä se siitä.

 

Yhteistyössä