hössöttävätkö muiden mielestä nykyvanhemmat vähän liikaa ?

sokeripaniikki, lisäainepaniikki, punkkipaniikki.. ja kun jo pikkulapsille ostetaan kännykät, niin sitten soitellaan vähän väliä perään että "missäs olet?". itse muistan lapsuudestani, miten pyörittiin kavereiden kanssa pihalla iltamyöhään ilman että kukaan soitti kymmenen minuutin välein vaatien tilanneraporttia
ja iltapalaksi oli kunnon kaakaota , muroja sekä vaaleaa leipää. mummolassa mentiin vielä pidemmälle ja aloitettiin aamu pullamössöllä (kofeiinia!!) . itse yritän ottaa rennosti oma lapsuus mielessäni ja annan esikoisen (6v) pyöriä ulkona vapaasti, kunhan pysyy korttelin sisällä & noudattaa sovittua kotiin tuloaikaa (tuntee kellon) . kännykkää kellään lapsista ei vielä ole, vanhempani kyllä tahtoisivat ostaa tuolle esikoiselle.... kaakao tehdään liedellä von houtenista & vanilijasokerista, luomupaahtis on koko perheen herkku ja perjantaisin on mässäilypäivä jolloin iltapalaksi on tyyliin irtokarkkeja ja sipsejä. lapseni saavat kiipeillä puihin, laskea portaita tyynyillä tms sillä siinähän oppivat kun kolhuja saavat :)tietenkin meillä on myös rajat, esim. katolle ei sentäs kiivetä, ketään ei satuteta, pyrimme syömään terveellistä kotiruokaa ja limsaa meillä juodaan tuskin koskaan. lapseni eivät myöskään tiedä mikä on angry birds...
enkä oikein tiedä minäkään, muuta kuin että kyseessä on peli :D !
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: nöppönen
"vieras"
Ovat, ihan helvetin hysteeristä tää touhu nykyään on. Maalaisjärki on unohtunut kokonaan, erilaisuutta ei hyväksytä, oma tapa on ainoa oikea tapa ja niin edes päin. Ollaan kovia tuomitsemaan ja lastensuojelua ollaan soittamassa jokaväliin. Ei tässä maailmassa helppoa ole olla ja elää. No, koen toisaalta, että jos joku on niin hölmö että kokee asiakseen tuomita muut ja olla ymmärtämättä eri tapoja toimia niin se on kyseisen henkilön tappio, ei suinkaan minun. :)
 
ah ja voi
Hössötys syntyy yksinäisyydestä ja eristyneisyydestä.

Kun omien ratkaisuiden peileinä ei ole eläviä, arjessa toimivia perheitä vaan nettinikkejä, niin maailmakuva vääristyy ja hysteria on jokapäiväinen vieras.
 
pelon yhteiskunta
Alkuperäinen kirjoittaja MörriMöykkyMutsi;25932747:
niinkuin joku tuossa ylempänä kirjoittikin, maalaisjärki on useammilta hävinnyt jonnekkin. ja massan mukana on hyvä panikoida.
ei vaan paniikki on hyveellisyyttä nykyisin. siksi se on niin muodikasta.
 
Kyllä ja ei. Ennen oltiin aikalailla sinnepäin, nykyään ollaan liiankin tarkkoja ja hysteerisiä. Pelätään sitä ja tätä, varjellaan lasta kaikelta ja varsinkaan karkkia ei lapselle saa antaa ennen ikää x. Maalaisjärjellä pääsee pitkälle.
 
"heh"
en tiedä. kyllä nykyään lapset vetävät naamaa paljon enemmän epäterveellistä kuin omassa lapsuudessa, siis koululaiset. ei kukaan ostellut limsapulloja energiajuomia ja 400 gramman, siis melkein puolen kilon karkkipusseja itselleen koulun jälkeen..
70-80-luvulla.

ja toisaalta pikkupenskoja ei todellakaan kuljeteltu harrastuksiin. ja vanhemat onnistuivat käymään kaupassakin ilman penskoja. enemmän oli rajoja ja kuria ihan pienillä. ei kukaan kuljetellut kavereille jne. Kavereille ja harrastuksiin mentiin kun sinne omilla jaloilla jaksettiin kävellä.
 

Yhteistyössä