HK:n sininen lenkki; maku pahentunut?!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Vuosi-pari sitten viimeksi ko. lenkkiä syötiin ja nyt ostettiin piitkästä aikaa pötkö ja olipa pahaa! Mitä ne on tehneet sille? Ei pystynyt syömään, nakkasin lenkin roskiin kun ei vaan voinut. :(
 
"vieras"
Tuotantoketjussapitää supistaa menekkiä niin laittavat entistä enemmän lisäaineita sekaan. Näin kävi leikkele paketeillekin, 300g. paketit muuttui 250g. paketeiksi mutta hinta pysyi samana.
 
"aloittaja"
No ei se minustakaan älytöntä herkkua ole ollut vuosiin lihamakkaroiden tultua markkinoille, mutta nyt oli tarjous niin ostin testin vuoksi. Ja olipa kyllä pahaa! On se kuitenkin syötävää ollut silloin aikaisemmin, siksi mietinkin että onko sitä jotenkin muutettu vai onko meillä vaan makuaistit muuttuneet?
 
näinvoiolla
Mikä on niin iso mörkö siinä natriumglutamaatissa? Aasiassa perusmauste ruoassa.
Sitä lisätään meillä länsimaissa pitkälle prosessoituihin valmisteisiin, jotka eivät raaka-aineiden heikon laadun ja vähäisen määrän ja kovan säilyvyyskäsittelyn vuoksi (esim. liha ja siihen verrattavat aineet jauhomakkarassa tai vaikkapa valmiissa makaronilaatikossa) muuten maistu miltään/miellyttävältä.

Aasiassa natriumglutamaatilla taas voimistetaan muutenkin laadukkaiden vihannesten makua itsessään, ei pyritä korvaamaan ensin prosessoinnilla poistettua makua.
 
Olin teininä kuukauden HK:n makkarapakkaamossa kesätöissä, eikä kyllä makkara kauheasti ole houkuttanut senjälkeen:x
Ladottiin lenkkejä hihnalle, jossa ne koneessa meni pakkauksiin, kiireessä joskus makkaroita tipahteli lattialle, josta työnjohotaja kävi heittämässä ne kärryyn. Kun kärry täyttyi, jotkut kuori muovikuoren makkaroista pois ja laittoi ne laatikkoon josta ne lisättiin makkaramassaan uudestaan. Ei muuten, mutta osa oli homeessa kärryn pohjalla, mutta sinne vaan piti laittaa.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja riiviöiden äiti;27291315:
Olin teininä kuukauden HK:n makkarapakkaamossa kesätöissä, eikä kyllä makkara kauheasti ole houkuttanut senjälkeen:x
Ladottiin lenkkejä hihnalle, jossa ne koneessa meni pakkauksiin, kiireessä joskus makkaroita tipahteli lattialle, josta työnjohotaja kävi heittämässä ne kärryyn. Kun kärry täyttyi, jotkut kuori muovikuoren makkaroista pois ja laittoi ne laatikkoon josta ne lisättiin makkaramassaan uudestaan. Ei muuten, mutta osa oli homeessa kärryn pohjalla, mutta sinne vaan piti laittaa.
Luuletko tosiaan että tuo onnistuisi vielä tänäkin päivänä suomessa?
 
"vieras"
Kumpi on luonnollisempaa: maito vaiko natriumglutamaatti? Toki jälkimmäistä esiintyy luonnostaankin pieniä määriä joissakin raaka-aineissa, vaan nyt on kyse ihmisen valmistamasta keinotekoisesta kamasta.
Luontaisesti natriumglutamaattia esiintyy esimerkiksi maitovalmisteissa, lihassa, sienissä, tomaateissa sekä monissa runsasproteiinisissa elintarvikkeissa
 
määä
No mä ostin pitkästä aikaa, kun oli tarjouksessa, tossa keväällä (en siis tätä uutta a-luokan kuitenkaan). Mutta ne mun makkarat kans jäi syömättä, kun maistuivat ihan märänneelle. Periaatteessa tykkään lenkistä, tai ennen tykkäsin...
 
"Lars"
Hk alkoi käyttämään pelkästää rypsiporasta niin maku ja koostumus muuttui sillä kertaa.

Rypsiporsas on ruokittu rypsiöljyllä joka muuttaa lihan makua.Mielestäni se on haitallista myös itse eläimelle.

ruokinta rypsillä johtuu vain siitä että se on halpaa.
 
vierailija
Hk alkoi käyttämään pelkästää rypsiporasta niin maku ja koostumus muuttui sillä kertaa.

Rypsiporsas on ruokittu rypsiöljyllä joka muuttaa lihan makua.Mielestäni se on haitallista myös itse eläimelle.

ruokinta rypsillä johtuu vain siitä että se on halpaa.
Halpaa siksi kun se rypsi aikaisemmin on kasvatettu moottorisahan voiteluöljyksi, tuli liikatuotantoa, kun monitoimikone syrjäytti metsurit. Toisaalta, huomasiko kukaan, että sillä samalla systeemillä tuotettua rehua ei ollut tarkoitettu eläinten eikä ihmisten käyttöön. Luomurypsi maistuu ihan hirveelle ja se hunajakin, mikä rypsin lähellä on tuotettu... Mutta perunakuitu - oli se missä tahansa - on todellista myrkkytiivistettä nykyään:sick:
 

Yhteistyössä