Hitsi ku tekis mieli kokeilla tehdä piirakoita ite..*turhis*

  • Viestiketjun aloittaja IhanaValo
  • Ensimmäinen viesti
IhanaValo
En oo ikinä tehnyt, tai no ehkä koulussa joskus.
Oiskohan tuo miten iso homma, tai vaikee? Meil ei varmaan oo ees semmosta pulikkaa.

Kyselen nyt sitten kuitenkin vielä hyviä joululeipomisvinkkejä, mitä teillä tehdään? Mielellään ohjeen kera.

Torttuja nyt ainakin meinaan tehdä, piparit ehkä. Sit jonkin kuivakakun, ehkä taatelisen. Jotain muutakin luumuista haluisin, pullaa tai jotain? Vai jäisköhän syömättä kun ei pullasta muutenkaan oikeen välitetä..: /
 
Onhan niitten piirakoiden teossa oma hommansa, mutta on se kyllä ihan kivaa näpertelyä. (Aattelin kohta pistää puuron piirakoita varten tulemaan:)) Eikä pulikka oo välttämätön, kaulimella tosin vähän vaikeempi saada nätin mallisia kuoria...

Mä leivoin eilen pirkkalehden ohjeella sydänpullia, laitoin vaan luumuhillon sijasta omenamarmeladia ja kanelia täytteeks. Tuli aivan taivaallisen hyviä!:p
 
"viiraska"
Piirakoissa on aika iso homma, kun on monta työvaihetta. Kovin vaikea homma ei ole. Pastakoneella saa hyvin ajeltua kuoret, jos sinulla on sellainen. Myös tavallinen kaulin kelpaa, joskin on vähän kömpelö.

Pasteijat on meillä perinneruoka jouluna, teen perunataikinakuoreen muna-riisipasteijoita. Ohjetta en löytänyt netistä :(

Taatelikakusta tulee mehevä kun vähentää rasvaa ja sokeria. Keitä paketti taatelia ja 2 dl vettä. Taatelien pehmettyä lisää 100 g margariinia ja 1 dl sokeria, soseuta. Lisää 2 dl piimää ja lopuksi kuivat aineet: 4 dl vehnäjauhoa, 1 tl van. sok., 1 tl leivinj., 2 tl soodaa ja halutessa neilikkaa. Paista 175 astetta n. tunti. Äänestetty meidän perheessä joulun suosikkiruuaksi.
 
helppoa ja nopeaa
Helppoja ja yksinkertaisia on tehdä.
Itsee teen perunapiirakoita ja ihan normikaulimellakin onnistuu, mut se pulikka on kyl paras.
Teet vaan riisipuuron tai perunasoseen. Taikinaa ei kannata tosiaankaan ostaa vaan on ihan sika elppo tehdä itse. Ruisjauhoja ( hieman vehnäj. sekaan jos halua ), vettä suolaa ja liraus öljyä ( ei tule kuoresta kovaa)
ee taikinasta kapea pötkö ja pilko pieniin palasiin ( n. 1,5cm) ja kauli pyöreäksi. Perunaa ei tarvitse päällekuin pari tl:sta ja puuroa hieman enemmän. Oman maun mukaan. Itse en tykkää että on pelkkää puuroa tai sosetta täys koko piirakka, siski laitan vähemmän. Paista kuumasssa uunissa ( voit voidella munalla ennen paistamista ) ja sivele paistamisen jälkeen voivesiseoksella piirakat.
Tuntuu että olisi kovas työ, muttta ei niissä ole sen enempää kuin pullassakaan.
 

Yhteistyössä