Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Hirvenliha
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 614248, member: 589"]</p><p>Hirvipata </p><p></p><p>400 g hirven filettä (tai muuta hyvää osaa) </p><p>1 litra kanttarelleja </p><p>10 katajanmarjaa </p><p>2 sipulia </p><p>2 rkl vehnäjauhoja </p><p>2 dl lihalientä </p><p>1 1/2 dl kuohukermaa </p><p>persiljaa </p><p>suolaa </p><p>valkopippuria </p><p></p><p>1. Kuullota ensin sienet pannulla. </p><p>2. Sen jälkeen ruskistetaan liha pannussa. </p><p>3. Lihan kanssa toimitaan kuten poronkäristyslihankin kanssa. </p><p>4. Liha otetaan pakastimesta, ja leikataan ohuiksi siivuiksi ennen kuin se on kokonaan sulanut. </p><p>5. Lisää lihaa pienissä erissä pannulle, ettei pannu jäähdy liikaa. </p><p>6. Kun liha on ruskistunut lisätään sekaan hienoksi silputtu sipuli. </p><p>7. Kun sipuli on kuullottunut lisätään mausteet ja sienet. </p><p>8. Seuraavaksi sirotellaan vehnäjauhot päälle ja jatketaan paistamista. </p><p>9. Hetken kuluttua lisätään lihaliemi ja kerma. </p><p>10. Annetaan kiehua muutama minuutti. </p><p>11. Ennen tarjoamista sirotellaan persilja padan päälle. </p><p>12. Saman ruoan voi valmistaa myös poronlihasta.</p><p></p><p>Hirveä pannussa </p><p></p><p>400 g hirvenlihaa </p><p>100g siankylkeä </p><p>2 - 3 sipulia </p><p>2 rkl öljyä </p><p>suolaa ja pippuria </p><p>6 katajanmarjaa </p><p>2 dl metsäsieniä </p><p>1 rkl tomaattipuretta </p><p>2 valkosipulinkynttä </p><p>2 dl lihalientä </p><p>persiljaa </p><p></p><p>1. Leikkaa hirvenliha ja läski suikaleiksi. </p><p>2. Kuori sipuli ja pilko se. </p><p>3. Lämmitä öljy riittävän suuressa paistinpannussa. </p><p>4. Paista hirvenlihat, siankylki ja sipulit. </p><p>5. Mausta suolalla ja pipppurilla maun mukaan. </p><p>6. Lisää murskatut katajanmarjat ja pilkotut sienet ja anna hautua kannen alla. </p><p>7. Sekoita muutaman kerran etteivät aineet pala pohjaan. </p><p>8. Lisää tomaattipyre, purista valkosipulin kynnet ja lisää lihaliemi. </p><p>9. Tarkista maku, ja ripottele päälle persiljaa. </p><p>10. Tarjoa perunoiden ja viinimarjahyytelön kera.</p><p></p><p>Hirvipata</p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>500 g luutonta hirvenlihaa </p><p>50 g savustettua siankylkeä </p><p>2 kpl sipulia </p><p>1 kpl porkkanaa </p><p>2 rkl Flora Culinessea </p><p>0,5 tl suolaa </p><p>1 tl mustapippuria </p><p>1,5 rkl Vehnäjauhoja </p><p>2 dl olutta </p><p>0,5 dl vettä </p><p>1,5 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä </p><p>200 g ruusukaalia </p><p>2 rkl persiljasilppua </p><p></p><p>1. Paloittele liha kuutioiksi, noin 2-3 cm. </p><p>2. Leikkaa siankylki paloiksi. </p><p>3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. </p><p>4. Ruskista siankylkipalat kevyesti rasvassa paistinpannulla ja siirrä pataan. </p><p>5. Ruskista myös sipulilohkot ja porkkanasiivut ja siirrä pataan. </p><p>6. Ruskista lihanpalat kahdessa erässä ja siirrä pataan. </p><p>7. Mausta suolalla ja pippurilla. </p><p>8. Lisää vehnäjauhot tasaisesti joukkoon. </p><p>9. Lisää olut, vesi ja liemitiiviste. </p><p>10. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. </p><p>11. Lisää ruusukaalit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. </p><p>12. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. </p><p>13. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. </p><p></p><p>Huom! </p><p>Hirvenlihan sijasta voit käyttää karjalanpaistilihaa. Pataan sopivia karjalanpaistilihoja ovat porsaan kass-ler ja naudan rinta (varaa molempia 250 g).</p><p></p><p>Saksanhirvipaistia, viinietikkapossua ja peruna-omenakompottia</p><p>4 annosta </p><p></p><p>1,5 kg:n saksanhirvipaisti tai tavallista hirveä</p><p>suolaa ja pippuria</p><p>voita ja öljyä paistamiseen</p><p></p><p>1. Suolaa ja pippuroi paisti. </p><p>2. Ruskista se voi-öljyseoksessa kunnolla joka puolelta. </p><p>3. Nosta paisti uunipellille ja hiero maustetahnaa molemmille puolille. </p><p>4. Paista 110-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 57 astetta. </p><p>5. Jatka paistamista, jos haluat kypsempää lihaa. </p><p></p><p>Maustetahna:</p><p>½ dl tuoretta tai ½ rkl kuivattua rosmariinia</p><p>½ dl tuoretta tai ½ rkl kuivattua salviaa</p><p>1 valkosipulinkynsi</p><p>1 sitruunan raastettu kuori</p><p>1 rkl oliiviöljyä</p><p></p><p>1. Murskaa ainekset morttelissa tasaiseksi tahnaksi. </p><p></p><p>Viinietikkapossu:</p><p>300 g savustettua siansivua</p><p>1 dl vaaleaa siirappia</p><p>1 ½ dl valkoviinietikkaa</p><p></p><p>2. Leikkaa liha 2 x 2 sentin paloiksi. </p><p>3. Nosta kattilaan. </p><p>4. Lisää viinietikkaa ja siirappia niin, että liha juuri ja juuri peittyy. </p><p>5. Keitä puolisen tuntia miedolla lämmöllä. </p><p>6. Lihan on oltava punaruskeaa ja hapanimelää. </p><p></p><p>Kompotti:</p><p>800 g kiinteää perunaa (esim. Asterix) </p><p>3 omenaa</p><p>2 rkl kevytranskankermaa</p><p>2 rkl oliiviöljyä</p><p>½ dl persiljasilppua</p><p>2 salottisipulia</p><p>1 raastettu valkosipulinkynsi</p><p>suolaa ja pippuria</p><p></p><p>1. Kuori ja keitä perunat. </p><p>2. Silppua salottisipuli ja persilja. </p><p>3. Kuori omenat, poista siemenkota ja paloittele. </p><p>4. Raasta valkosipuli. </p><p>5. Kaada perunoista vesi ja lisää loput ainekset perunakattilaan. </p><p>6. Muussaa kompotti perunasurvimella. </p><p>7. Mausta suolalla ja pippurilla.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 614248, member: 589"] Hirvipata 400 g hirven filettä (tai muuta hyvää osaa) 1 litra kanttarelleja 10 katajanmarjaa 2 sipulia 2 rkl vehnäjauhoja 2 dl lihalientä 1 1/2 dl kuohukermaa persiljaa suolaa valkopippuria 1. Kuullota ensin sienet pannulla. 2. Sen jälkeen ruskistetaan liha pannussa. 3. Lihan kanssa toimitaan kuten poronkäristyslihankin kanssa. 4. Liha otetaan pakastimesta, ja leikataan ohuiksi siivuiksi ennen kuin se on kokonaan sulanut. 5. Lisää lihaa pienissä erissä pannulle, ettei pannu jäähdy liikaa. 6. Kun liha on ruskistunut lisätään sekaan hienoksi silputtu sipuli. 7. Kun sipuli on kuullottunut lisätään mausteet ja sienet. 8. Seuraavaksi sirotellaan vehnäjauhot päälle ja jatketaan paistamista. 9. Hetken kuluttua lisätään lihaliemi ja kerma. 10. Annetaan kiehua muutama minuutti. 11. Ennen tarjoamista sirotellaan persilja padan päälle. 12. Saman ruoan voi valmistaa myös poronlihasta. Hirveä pannussa 400 g hirvenlihaa 100g siankylkeä 2 - 3 sipulia 2 rkl öljyä suolaa ja pippuria 6 katajanmarjaa 2 dl metsäsieniä 1 rkl tomaattipuretta 2 valkosipulinkynttä 2 dl lihalientä persiljaa 1. Leikkaa hirvenliha ja läski suikaleiksi. 2. Kuori sipuli ja pilko se. 3. Lämmitä öljy riittävän suuressa paistinpannussa. 4. Paista hirvenlihat, siankylki ja sipulit. 5. Mausta suolalla ja pipppurilla maun mukaan. 6. Lisää murskatut katajanmarjat ja pilkotut sienet ja anna hautua kannen alla. 7. Sekoita muutaman kerran etteivät aineet pala pohjaan. 8. Lisää tomaattipyre, purista valkosipulin kynnet ja lisää lihaliemi. 9. Tarkista maku, ja ripottele päälle persiljaa. 10. Tarjoa perunoiden ja viinimarjahyytelön kera. Hirvipata (4 annosta) 500 g luutonta hirvenlihaa 50 g savustettua siankylkeä 2 kpl sipulia 1 kpl porkkanaa 2 rkl Flora Culinessea 0,5 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1,5 rkl Vehnäjauhoja 2 dl olutta 0,5 dl vettä 1,5 rkl Knorr vasikkaliemitiivistettä 200 g ruusukaalia 2 rkl persiljasilppua 1. Paloittele liha kuutioiksi, noin 2-3 cm. 2. Leikkaa siankylki paloiksi. 3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkana. 4. Ruskista siankylkipalat kevyesti rasvassa paistinpannulla ja siirrä pataan. 5. Ruskista myös sipulilohkot ja porkkanasiivut ja siirrä pataan. 6. Ruskista lihanpalat kahdessa erässä ja siirrä pataan. 7. Mausta suolalla ja pippurilla. 8. Lisää vehnäjauhot tasaisesti joukkoon. 9. Lisää olut, vesi ja liemitiiviste. 10. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. 11. Lisää ruusukaalit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. 12. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. 13. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Huom! Hirvenlihan sijasta voit käyttää karjalanpaistilihaa. Pataan sopivia karjalanpaistilihoja ovat porsaan kass-ler ja naudan rinta (varaa molempia 250 g). Saksanhirvipaistia, viinietikkapossua ja peruna-omenakompottia 4 annosta 1,5 kg:n saksanhirvipaisti tai tavallista hirveä suolaa ja pippuria voita ja öljyä paistamiseen 1. Suolaa ja pippuroi paisti. 2. Ruskista se voi-öljyseoksessa kunnolla joka puolelta. 3. Nosta paisti uunipellille ja hiero maustetahnaa molemmille puolille. 4. Paista 110-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 57 astetta. 5. Jatka paistamista, jos haluat kypsempää lihaa. Maustetahna: ½ dl tuoretta tai ½ rkl kuivattua rosmariinia ½ dl tuoretta tai ½ rkl kuivattua salviaa 1 valkosipulinkynsi 1 sitruunan raastettu kuori 1 rkl oliiviöljyä 1. Murskaa ainekset morttelissa tasaiseksi tahnaksi. Viinietikkapossu: 300 g savustettua siansivua 1 dl vaaleaa siirappia 1 ½ dl valkoviinietikkaa 2. Leikkaa liha 2 x 2 sentin paloiksi. 3. Nosta kattilaan. 4. Lisää viinietikkaa ja siirappia niin, että liha juuri ja juuri peittyy. 5. Keitä puolisen tuntia miedolla lämmöllä. 6. Lihan on oltava punaruskeaa ja hapanimelää. Kompotti: 800 g kiinteää perunaa (esim. Asterix) 3 omenaa 2 rkl kevytranskankermaa 2 rkl oliiviöljyä ½ dl persiljasilppua 2 salottisipulia 1 raastettu valkosipulinkynsi suolaa ja pippuria 1. Kuori ja keitä perunat. 2. Silppua salottisipuli ja persilja. 3. Kuori omenat, poista siemenkota ja paloittele. 4. Raasta valkosipuli. 5. Kaada perunoista vesi ja lisää loput ainekset perunakattilaan. 6. Muussaa kompotti perunasurvimella. 7. Mausta suolalla ja pippurilla. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa ISÄ?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Väkivaltafantasioiden paheksujat
55 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Elokapinan radikalisoituminen
Tänään 00:24
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Jestas! Juppi-Jetset-shampanja-kokkare Sanna Marin esiintyi samalla lavalla maailmantähtien kanssa: "Uskomatonta"
Tänään 00:18
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
"Elokapinan jäseniä myös vihreissä – ympäristöliikkeen isku Eduskuntataloon jakaa puolueen kenttäväkeä"
Eilen 23:55
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Hizbollahin kosto
Eilen 23:24
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Elokapina määrättävä lakkautettavaksi kansalaisaloitetta on kohta kannattanut 100000 tolkun suomalaista
Eilen 21:55
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Vas.liiton edustaja vaatii, että Elokapinan tuhoista ei saisi laskuttaa tekijöitä
Eilen 21:33
Echo
3 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Miksei islamiin pitäisi palata?
Eilen 20:56
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Kotiteknologiasi rajat? Harjasta robitti-imuriin!
Started by vierailija
Eilen 07:47
Luettu: 602
Aihe vapaa
2.
Kunpa Suomessa olisi enemmän samanlaisia perheitä kuin Kainulaisen perhe
Started by vierailija
Eilen 13:19
Luettu: 363
Aihe vapaa
3.
Tämän takia lopetin tukeni jo -90 -luvulla. - SPR:n johdon palkat ja palkkiot saivat tunteet kuumenemaan – ”Ihmetteleekö joku...”
Started by vierailija
Eilen 12:26
Luettu: 224
Aihe vapaa
4.
"Näkökulma: Trump saattaa hyvinkin taas voittaa"
Started by vierailija
Eilen 13:17
Luettu: 174
Aihe vapaa
5.
Miksei islamiin pitäisi palata?
Started by vierailija
Eilen 20:56
Luettu: 168
Aihe vapaa
6.
Missä on vuosia sitten usein TV:ssä esiintynyt SDP:n Irakissa syntynyt kansanedustaja (2023 asti) ja rauhanneuvottelija ’Hassuin’ al-Taee?
Started by vierailija
Eilen 12:21
Luettu: 163
Aihe vapaa
7.
Niptissä trisomiaraskaus - jatkaminen/keskeyttäminen
Started by vierailija
Eilen 09:31
Luettu: 156
Lapsen saaminen
8.
Vihreän puolueen puheenjohtaja Sofia Virta ei tuomitse elokapinalaisten väkivaItafantasioita
Started by vierailija
Eilen 19:01
Luettu: 147
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
5 min sitten
Aihe vapaa
2.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
13 min sitten
Aihe vapaa
3.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
4.
Väkivaltafantasioiden paheksujat
Latest: vierailija
42 min sitten
Aihe vapaa
5.
Vihreän puolueen puheenjohtaja Sofia Virta ei tuomitse elokapinalaisten väkivaItafantasioita
Latest: Johnny Appleseed
Tänään 00:32
Aihe vapaa
6.
Kommentti: Yritin peittää kamelinvarpaani ja tajusin, että ongelma on jossain muualla kuin housuissa. Mutta niitä kytätään ja kuolataan kaduilla.
Latest: vierailija
Tänään 00:24
Aihe vapaa
7.
Elokapinan radikalisoituminen
Latest: vierailija
Tänään 00:24
Aihe vapaa
8.
Jestas! Juppi-Jetset-shampanja-kokkare Sanna Marin esiintyi samalla lavalla maailmantähtien kanssa: "Uskomatonta"
Latest: vierailija
Tänään 00:20
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Hirvenliha
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu