Hieman höperö lapsi...

  • Viestiketjun aloittaja Äikiliini
  • Ensimmäinen viesti
Äikiliini
Kysymys on siis kultaakin kalliimmasta 1v8kk ikäisestä tyttärestäni.
Mikä neuvoksi, kun tyttö menee sohvalle "kiikkumaan" aina kun häntä kielletään, kun hän innostuu tai yleensäkin ilman mitään kummempaa syytä hän viettää paljon aikaa kiikkuen. Päivisin tuo nyt ei varsinaisesti haittaa, mutta illalla nukkumaan rupeaminen ja jopa yöt ovat hankalia.

Tyttö ei siis millään meinaa rauhoittua nukkumaan illalla tai jos hän nukahtaa jollain ihme konstilla, hän saattaa jossain vaiheessa hiippailla sohvalle. Välillä joudumme antamaan periksi ja laskemme hänet kiikkumaan ja siihen hän usein nukahtaakin ihan muutamassa minuutissa. Sen jälkeen hänet voi kantaa takaisin sänkyyn ja sinne hän jääkin.

Olen siis kokeillut kaikkea mahdollista, miten saisin hänet nukahtamaan sänkyyn. Ja välillä onnistunkin, mutta mikä hänet saa kesken unien lähtemään sohvalle??? Auttakaahan viisaammat!
 
vastaan
Millain kiikkumaan? Onko kyse sellasesta mitä shokissa olevat ihmiset tekee elokuvissa? Jos niin kannattaisiko kysyä ammattilaiselta ihan vaan varmuuden vuoksi? Ei sitä koskaan tiedä, lapset kun voivat tehdä kaikkea ihan siksi että on kivaa tai sitten tuokin voi tuoda jotain turvallisuuden tunnetta jotenkin, eli silloin olisi jotain pielessä. EN halua pelotella mutta tarkista. :)
 
Äikiliini
Voi ei, huolestuin kyllä, nyt kun joku muukin sen sanoi. Olen kyllä itsekin ajatellut, että tyttö jotenkin "lohduttaa" itseään kiikkumalla, mutta kun muuten hän on oikein iloinen ja touhukas tyttö. Niin siis hän kiikkuu aivan kuin olisi kiikkutuolissa. Ja on muuten aina ollut todella innokas kiikkuja esim. vauvakiikussa tai missä tahansa muussakin. Eli toisaalta minusta tuntuu että hän tekee sitä ihan vaan huvikseen, mutta sitten mieleen tulee juuri tuo nukahtaminen...

Eilen kun rupesin tarkemmin miettimään niin taisipa tuo kiikkuminen alkaa viime kesänä kun olin viimeisilläni raskaana, enkä jaksanut tietenkään normaaliin tapaan touhuta. Ja kiikkuminen lisääntyi kun vauva syntyi ja entisestään tilanne paheni kuukausi sitten kun muutimme uuteen asuntoon, jossa hänellä ja vauvalla on oma yhteinen huone. Taisin vastata omaan kysymykseeni... Kiva vaan kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta, siis että onko aihetta huoleen..?
 
Joko pelkää nukahtamista huoneessaan tai sitten kokee olonsa muuten turvattomaksi. Uuden tulokkaan myötä voi kokea itsensä turhautuneeksi.Paljon haleja ja pusuja ja yhteistä tekemistä. Juttele myös neuvolassa asiasta. Jotkut lapset ovat niin paljon herkempiä...
 
Lapset saa ihmeen tyydytyksen siitä jos lapsii kielletään. ja lapset ei oo niin tyhmiä mitä me aikuiset luullaan. ne tietää mistä äidit suuttuu ja mistä me ei tykätä. se on sitä ensimmäistä uhmaa.

ilta puuhista. sun kannattaa purkaa tytön energia illalla jollain keinolla. meillä auttoi tosi paljon kun lähettiin ulos juoksemaan ja vähäks aikaa puuhailemaan. periks ei kannata antaa kovin paljoo. kun lapsi oppii ja tajuaa et aikuiset antaa periks nii ne alkaa käyttää sitä hyväkseen.

semppiä. kylllä se siitä lähtee. voimia teille :hug:
 
Äikiliini
Kiitoksia vastauksista =)

Jospa joku keino auttaisi. Otan asian neuvolassa taas puheeksi, aikaisemmin eivät ole juuri kommentoineet kun en itsekään ole ollut huolissani ennen kuin viime aikoina. Jos ei mikään auta, vien lapsen lääkäriin. Toivottavasti hän on vain HIEMAN höperö...
 

Yhteistyössä