hidasta pituuskasvua...

  • Viestiketjun aloittaja tantsu80
  • Ensimmäinen viesti
tantsu80
Onko muita joiden lapset kasvaa vähän niin kuin miten sattuu eli välillä ei ollenkaan ja välillä hujahtamalla?

Meijän 1v2kk oleva poika tuntuu olevan tätä sorttia. 4kk neuvolan jälkeen alko pituuskäyrä tippua ja pistivät Taysiin tutkimuksiin. Käytiin lasten polilla ja sitten allergia polilla tutkimuksissa eikä mitään löytyny.. Ja 1v neuvolassa pituus oli jo lähteny hienoiseen nousuun.. No,eilen sitten mittasin pojan ja huomasin ettei hän oo kasvanu milliäkään reilussa 2 kuukauessa.. Onneks ens viikolla on lääkärineuvola,että pääsee asiasta jutteleen lääkärin kanssa,mutta kyllä taas pisti huolestuttamaan...

Voiko olla että tuon ikäinen voi kasvaa nuin epätasasesti?

:/

niin ja lisään,että meijän esikoinen kyllä kasvaa ihan normaalisti... eli ei koskaan oo pituus junnannu paikallaan tms.<br><br>
 
Kyllä meilläkin välillä on tullut tosi niukkaan pituutta ja sitten ollut pari kuukautta väliä ja poika venähtänyt 7cm :) Painosta puhumattakaan...välillä tuntuu että pituutta vain kasvaa (meni vähän ohi aiheen...) Nyt ikää siis 1v7kk!
 
Meillä pituuskasvu mennyt niin että ekojen 3kk aikan tuli kuukausittain lisää 5-6cm,puolen vuoden ikään asti hidastu n.3cm kuukaudessa ja nyt sit on tullut 2kk välein 2-3cm ja yksivuotispäivästä 1v5kk mennessä tullut 7cm eli yli sentti kuussa,meillä ollu aikamoista toi kasvu,tyttö oli 51cm syntyessä ja nyt 84cm,mut siskon pojalla oli pienenä nopea kasvu ja puolen vuoden kieppeillä hidastu,ei pojasta löydetty mitään vikaa ja nyt puolitoista vuotiaana se kasvu taas kiihtyy.
 
Jii
Yhden tutun tyttö kasvoi vuoroon pituutta vuoroin painoa, ja on nyt jo toisella kymmenellä ja kasvaa niin edelleen. Kaksi muuta sisarusta kasvoivat "tasaiseen", ja neuvolassa oltiin tietysti hirveän huolissaan. Mutta se on sen tytön tyyli kasvaa! Älä suotta huoli, ei kai sitä mikään pakko ole kasvaa koko ajan saman verran!
 
anjuusa
Meillä on tyttö kasvanut hitaasti sekä pituutta että painoa alusta asti. Nyt olemme menossa allergiatesteihin, mutta lääkäri sanoi, että todennäköisempää on, ettei tytössä ole mitään vikaa, koska hän on kaikin puolin tyytyväinen tyttö ja kuitenkin kasvaa koko ajan. Lapsen tyytyväisyys on kyllä hyvä mittari!

:wave:
 
tantsu80
Juu, vaikee kuopuksesta olla silleen huolissaan,kun oppi käveleenki jo 9kk iässä ja juossu on jo monta kuukautta,kiipeilee joka paikkaan kuin pieni apina jne.. Voihan se olla,että energiat menee hällä tuohon liikkumiseen sitten. Mutta kyllä se aina tuo pienen epäilyksen pilkahuksen,ku huomaa,ettei toinen kasva.. Ens viikolla sen sitten näkee,ku on 1v3kk lääkärineuvola,et miten on mittoja tullu..

Kiitos vastauksista! :wave:

 

Yhteistyössä