Herkuttelijan pannupizza

  • Viestiketjun aloittaja Omituinen otus
  • Ensimmäinen viesti
Omituinen otus


Taikina:

2 dl lämmintä vettä (n. +42 astetta)
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja (tai kuitupitoisempi vaihtoehto: 3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl vehnäleseitä)

Täyte:

1 prk tomaattimurskaa (valkosipuli- tai yrttimaustettua)
noin 300g 7% naudan paistijauhelihaa
(pepperonimakkarasiivuja)
1 prk ananaspaloja
1 sipuli pilkottuna
valkosipulia murskattuna
4 dl kevytjuustoraastetta
(jalopenoja maun mukaan)
mustapippuria
pizzamaustetta
päälle tomaattirenkaita


Sekoita keskenään kaikki taikinan kuivat aineet. Vatkaa seosta vähitellen lämpimään veteen puuhaarukalla. Alusta taikina sileäksi käsin vaivaamalla (vinkki: kevyesti oliiviöljytyt kädet toimivat hyvin). Peitä kulho leivinliinalla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Valuta tomaattimurskaa siivilässä 5 minuuttia, samoin ananaksia. Paista jauheliha ja kuullota sipuli ja valkosipuli paistamisen loppuvaiheessa. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja pizzamausteella. Voitele matalareunainen pyöreä piirasvuoka (halkaisija n.30 cm). Painele kohonnut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle valutettu tomaattimurska ja mausteet. Levitä päälle jauheliha ja puolet juustoraasteesta. Lisää loput täytteistä ja juustoraasteesta. Koristele koko komeus tomaattirenkailla. Paista 250 asteessa uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
 

Yhteistyössä