Herätättekö lapsia kesken päiväunien?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Siis tuollaisia jo "isompia" yli 2v? Meillä tyttö nukkuis mieluusti 2-3h päivällä ja valvoskelee sit yöllä...kun päikyt on 1-1½h, nukkuu pääsääntöisesti yön heräämättä. Eli meillä herätellään...mikä se mahtaa olla virallinen suositus tästäkin asiasta?
 
en herätä.Meillä päikyt nukutaan jos ei oo mitään menoja ja sen verran ajoissa ettei yöuniin vaikuta.Ja meillä ei haittaa jos illalla nukkumaan välil mennään vähän myöhemminkin ku aamuisin voidaan nukkua pitempään(poikkeuksena ma-aamut)
 
Lapsi nukkuu sen verran kuin itse unta tarvitsee!
Eli mielellään en herätä jos ei ole pakko. oikein ajoitetut päiväunet vaikka nukkuisi kome tuntia ei vaikuta yöuniin.
Illalla täytyy rytmi pysyä, iltapala, pesut jne oikeaan aikaan ja lapset nukkuvat yön hyvin
 
2,5 vuotiaan tytön herätän 1-1.5 tunnin päikkäreiden jälkeen, tyttö kun on saatava illalla nukahtamaan ajoissa kun mies menee neljäksi töihin ja sen mentävä ajoissa nukkumaan..
siis tilanteen luoma pakko, säälihän tuota on herättää
 
m
Herättelen, jos meinaa mennä yli kahden tunnin. Sellain hellävaraisesti ovea ensin auki, sitten lauleskelen toisessa huoneessa, jos ei meinaa herätä.

Tämäkin on tietysti tapauskohtaista. JOs huonosti nukuttu yö takana, annan nukkua univelkoja pois.
Tyttö 1v10kk.
Ja nukkuu yöllä n 11-12h.
 
ap
Meillä päiväunet nukutaan n11.30-12 alkaen ja tyttö nukahtaa helposti, samoin illalla nukahtaa helposti klo 21, mut jos on päivällä nukkunu kauan niin takuuvarmasti herää yöllä 2-4 välillä ja saattaa parikin tuntia valvoa...
Iltanukkuman,menoa ei haluta enää myöhästyttää, koska meillä on myös pikkukoululaisia, jotka kyllä tarvii mennä viim. 21 unille ja joutuvat siis myös aamulla heräämään 7 maissa

Kyllä mua aina säälittää herätellä, mut kyllä yöllä valvominenkin kyrsii ja sit kun tuo tyttö yöllä herää, niin ei oo mitenkään hiljaa, niin herättää usein myös 8kk ikäisen vauvan...eli taidanpa kuitenkin jatkaa herättelyjä..
 
Alkuperäinen kirjoittaja SitäSaaMitäTilaa:
en herätä.Meillä päikyt nukutaan jos ei oo mitään menoja ja sen verran ajoissa ettei yöuniin vaikuta.Ja meillä ei haittaa jos illalla nukkumaan välil mennään vähän myöhemminkin ku aamuisin voidaan nukkua pitempään(poikkeuksena ma-aamut)
OT mutta meillä ei poika nuku aamulla pitempään, vaikka nukkumaanmeno viivästyisi eli yöunet jää sitten lyhyiksi. Eikä nukkumaanmenoa voi oikein siirtääkään myöhemmäksi, koska poika ei kerta kaikkiaan jaksa ja kaikki menee vaan taisteluksi.
 
tiina
Kyllä herätän, poika 2v5kk saa nukkua tunnin tai vähän reilu, mutta jo 2h päikkärit aiheuttavat sen että poika valvoo illalla klo 23-23.30 asti eikä siinä ole mitään järkeä.
 
herätän jos nukkuu silleen et uni menee yli klo 17.00 muuten en herätä
harvemmin edes nukkuu kauemmin kuin 1,5h tänäänkin nukkui vajaan tunnin ja viime yö tosi heikosti ja vähillä unilla hiukan jo pelottaa et mitä ehtoosta taas tulee no äiti kerää hermoja ;)
 
Herätän jos tarttee (jos meinaa nukkua liian kauan). Jos en herätä niin neiti valvoo puol yötä eikä kenenkään nukkumisesta tule mitään (isoveljensä nukkuu kyllä) ja aamulla on kuitenkin suht aikainen herätys. Jos en herätä niin tuloksena on koko perheen väsymys.
 

Yhteistyössä