Henki haisee

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mitä ihmettä voin tehdä? pesen hampaani 2*päivässä ja vielä 2 kertaan, hammaslankaa käytän iltaisin, hampaat on tarkistettu ja ne ok. Ei mene kuin hetki harjauksen jälkeen,kun haistan mitän hirveälle henki haisee. Hammaslääkäri sanoi että kuorsaaminen saattaa aiheuttaa hajua, mutta kai minullakin on oikeus elää normaalia elämää kuorsaamisesta huolimatta? En jaksa enään syödä purkkaa ja pastilleja aamusta iltaan. Vinkki vitoset tänne, kiitos!
 
vierailija
Harjaamisen lisäksi kannattaa ehdottomasti käyttää hammaslankaa - harjaaminen ei poista hampaiden väliin jääviä ja siellä lemuavia ruuantähteitä.

Joskus pahanhajuinen hengitys johtuu jo mainituista propuista tai refluksista: jälkimmäisessä vatsalaukkuun vievä sulkijalihas falskaa ja sieltä pääsee kaasuja ja joskus myös happoa/ruokamassaa takaisinpäin.

Hengityksen paha haju voi olla myös aineenvaihdunnallinen juttu: tällöin siihen voi ainakin jossain määrin vaikuttaa ruokavaliolla. Runsaasti vihreitä kasviksia ja mahdollisimman vähän lihaa sisältävä ravinto on usein vähiten hajuja tuottava. Joillain auttaa maitotuotteiden vähentäminen. Huomattavan pieni hiilihydraattimäärä ravinnossa voi johtaa ketoosin kautta pahanhajuiseen hengitykseen. Eliminaatiodieetillä voit päätellä mikä aiheuttaa sinulle haisuhengityksen.
 

Yhteistyössä